At rejse med et barn + pakkeliste

Lister, Oplevelser, Galleri

Flyveturen

Vi kunne vælge at booke et seperat sæde til Bøffen, eller at lade ham sidde hos én af os. Da vi har en puttesyg Bøf var der ingen tvivl om at det var dumt at smide ekstra penge efter et sæde kun til Bøffen. Så han måtte sidde på mig, i 4,5 stive timer. Av min ryg!

En flyvetur med en lille, omvandrende, snart-trodsalderen Bøf, er ikke nogen dans på roser. Turen derned, lå så han ikke kunne nå sin middagslur, men som resultat af det, faldt han i søvn lige da flyveren begyndte at køre mod landingsbanen. Så flyveturen til Marokko gik fint! Hjemad er dog en anden snak, for vi skulle checke ud kl 12, og først flyve kl 19. Så ingen lur til Bøfministeren, hvilket resulterede i en skrigende møgunge den første time af flyveturen. Undskyld! I der sad foran og bag os.... også dig den sure mand, der sad ved siden af! Ja, jeg ved godt det var træls at være dig, men så prøv lige at være os!

Et lille tip mod propper i ørene, er at sørge for at stoppe en sut i munden på barnet, ved afgang og landing. Hvis ikke barnet bruger sut, så kan smoothies og andet der skal slubres og suges være godt alternativ.

Oplevelser og ture på ferie

Bøffen er god til alle slags oplevelser. Han er bare ikke ret god til transporten derhen. Faktisk hader han at køre i bil. Måske det er det der med at han skal spændes fast? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare at den lille chef ikke finder sig tilfreds med køreture, og derfor var vi ad flere omgange de der forældre med verdens mest irriterende unge! Igen, undskyld, i andre der skulle med på tur! Jeg ved godt i ikke kunne høre hvad guiden sagde, og ville ønske at turen havde forbud mod unger under 2 år...

Da vi kom frem, var Bøffen dog det gladeste lille menneske, og formåede (heldigvis) at charmere sig ind på de andre fra køreturen. Forhåbentlig skaffede det os et par point, efter den helvedes tur derhen.

Vi var bl.a. oppe og bestige et bjerg. Det var sådan semi stejl af og til, og der var nogle små vandløb og andet glat, vi skulle over. Det kræver altså nogle muller (eller anden måde at bære på) og et barn der finder sig i at blive båret i lang tid. I vores tilfælde har vi heldigvis begge dele! Jep, det er mig med mullerne og Bøffen med den store lyst til at blive båret rundt i verden (curling-barn...). Så op, ned, hen, over - det kom vi!

Lokalt er der oftest også mange oplevelser til de helt små! Dyreparker, tivoli og balloner var der i hvert fald masser af i Marokko. Folk dernede lever jo nærmest af småbørnsfamilier, der ikke kan stå for den lille, der tigger efter en kæmpeballon med ris i. Små hjerner, små fornøjelser, ikke sandt? Det største hit på vores tur, var dog store fjernstyrede biler, som Bøffen kunne køre rundt i. Han chefede den for vildt!

Mad

Det er nok det sværeste - og værste ved ferie. At brødføde et lille barn. Ikke en baby, der får mos eller bryst, nej, et barn der spiser fast, men letspiseligt føde. Jah, altså Bøffen levede lidt af pommes frites og omelet (sig det ikke til nogen! især ikke de dersens helse-øko-spelt-mødre, vel?) Pasta gik dog også an. Og juice. Masser af juice! Chefen gad jo ligesom ikke have vand. Såeh' et hul i tænderne må vi tage på vores kappe. Desuden glemte vi hans tandbørste, da vi tog afsted. #skodforældre

Rådet er her, at huske tandbørste! For de små skal nok komme til at leve usundt (det må man også godt når man er på ferie!). Herudover så nup lige en portion et-eller-andet sundt grød-pulver-halløj, eller bare noget havregryn, til havregrød, med - det er sgu' meget godt for samvittigheden! Så er der da noget sundt de kan blive mætte af. I Marokko er det i hvert fald ikke grøntsager de spiser flest af - og frugt er også noget af det sværeste at opsnuse.


Tøj

Vi var afsted i vinterperioden, hvor vejret i Marokko svarer til en dansk sommer. De lokale mente det var koldt, jeg prøvede at forklare dem at de skulle tage en tur til Danmark så.

Nå... Skulle jeg pakke (og shoppe) tøj til en ferie, hvor der er varmere end en dansk sommer, til min 1 årige, så ville jeg pakke:

Pakkeliste: En uges ferie i syden med 1-årig

- 3+ langærmede hvide skjorter eller bluser

- 5 t-shirts

- 3 langærmede bodyer

- 3 kortærmede lyse bodyer

- 5 par shorts

- 2 par bukser

- 3 par strømper

- 2 par strømpebukser

- 2 solhatte

- En semi-varm trøje

- En varm trøje

- En overgangsjakke

- Solcreme SPF 50+

- 2+ badetøj (hvis man vil bade flere gange på én dag)

- 1+ par sko. Evt. sneakers og sandaler, er en god kombi.

- Nogle pixibøger og småt legetøj til flyveturen

- Yndlingsbamsen (vigtig!)

- Èngangs-hagesmække (så sparer man på vasketøjet man skal have med hjem)

- Bleer til turen derned og evt. dagen efter (- hvor du køber en pakke i det lokale supermarked.)


Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Få besked om nye indlæg på email