Ammestop: Dag #1

Amning, Bøffen

Morgenen startede dårligt.

I går havde Bøffen feber og var sløj fra om eftermiddagen af. Natten har været som de plejer: ikke flere amninger, ikke en sværere Bøf at få til at sove igen.

Jeg vågnede midt i en drøm og kunne følelsesmæssigt ikke rigtig komme ud af den. Jeg hader når det sker. Som om virkeligheden lige skal falde på plads, og mine følelser tilpasse sig det virkelige liv.

Mine tanker var med det samme på ammestoppet. Vi skulle jo egentlig være startet i går, men der fik jeg først hentet pillerne på apoteket - som man skal starte på om morgenen. Jeg var syg i weekenden, og det skal helst være når jeg er helt frisk, og har overskud . Nu er jeg heldigvis fit for fight igen - og klar på at stoppe det her amme-show!

Men er Bøffen nu også det? Han var jo syg i går... Eller var han?

Bøffen har det fint nu, ingen tegn på at han havde det dårligt i går. Overhovedet. Måske det er de hjørnetænder der er ved at vokse frem i hans mund der er årsagen? Han er altid hårdt ramt når han får tænder.

Så kan vi vel godt gennemføre ammestoppet? Kan vi ikke?

Fotografen påstår at jeg overtænker det. At det slet ikke er så big of a deal. Han tænker tydeligvis slet ikke på hvad amningen er, og har betydet. Hvilken værdi det her for Bøffen og jeg. Vi har et bånd, os to. Amningen binder os sammen på en magisk måde.

Så det er jo ikke bare at stoppe. Det er et stort skridt, og selvom jeg er helt sikker på valget, og ser frem til et liv uden amning - så er det et følelsesmæssigt stort valg. Jeg skal give afkald på noget meget dyrebart.

Efter jeg havde fået sat ord på det, og Fotografen tilsyneladende forstod (eller i hvert fald gav udtryk for at han forstod), tog jeg den første halve pille, ud af to hele piller, som pillekuren indeholder: To piller, en halv pille morgen og aften, i to dage.

Så var vi i gang! Lad kampen begynde! Kampen for ikke at lade Bøffen sutte på babs, og give ham nærhed og tryghed på en anden måde. Det er allerede svært..... Nærhed og nus ender jo altid med at han lister sig til lidt babs. Det er jo en del af hyggen. Heldigvis skal jeg en masse i dag, så det gør det lettere.

......

Jeg har ikke mærket noget særligt i dag. Ikke udover nogle indbildte spændinger i brystet, og lidt voldsom træthed i kroppen. Det behøver ikke nødvendigvis at være pillernes skyld, men man ved aldrig..

Jeg har været i skole og i tivoli, og nu er jeg klar til at gå i seng, på en madras i stuen.

De næste fire dage skal jeg nemlig sove i stuen, mens de andre to sover i soveværelset, langt væk fra duften af mine mælkepatter. Jeg ser frem til en nat med 6+ sammenhængende timers søvn! Mine bryster er ret spændte, som de altid bliver, når jeg ikke ammer i mange timer - men det er ikke slemt.

Tænk at jeg ikke har ammet siden i morges, før vi stod op!

Godnat.

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Få besked om nye indlæg på email