Min dag

Det blev bara lite lek för mina hästar i torsdags. Eftersom vi inte har kunnat rida någon annanstans än i ridhus har det varit svårt att variera ridningen så mycket, men i torsdags kunde vi rida ute/hemma och då red jag över bommar med båda.

Med Toppen red jag bara bommar och ingen direkt dressyr för han skulle ändå ta det lugnt men med Drizzla red jag lite dressyr också eftersom hon vilade dagen innan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Drizzle, Toppen, Min dag

På tisdagar slutar jag sent från skolan och då kommer hem sent (16.45-16.50). Så då blir det stressigt om jag ska rida två hästar.

Så det var det som hände. Fyra hästar skulle ridas efter middagen och dessutom i ridhus som tar ca 7 min att åka med bil till. Så det var snabbt i med maten,  göra vid och åka med Toppen och min lillasyrras häst (och min syrra, Tyra förstås)

Sen hem och iväg med Drizzla och min mammas häst Lucerne. Hem och fixa i stallet. Hö, ta in hästarna, sopa och mocka transporten. Sen var vi klara, ca 20.45 komm jag in och var helt slut men på ett bra sätt. Båda hästarna hade gått bra och det flöt på.

Så det var härligt även fast det var lite stressigt. Hästar kan man ju bara vara glad runt. Om dem inte sätter det sura och jobbiga sidan till så att säga😂

Likes

Comments

Min dag

Idag var det en vanlig dag men en väldigt kall dag! Den var -5 grader på förmiddagen, inte så kallt kanske men aj mina fingrar! Dock var det soligt så jag vet inte vad jag tyckte om vädret, men på eftermiddagen blev det mycket varmare så då var det väldigt skönt.

Det som hände idag var att jag red mina hästar, båda var väldigt fina. Min lillasyrra fick rida Drizzle lite så jag hoppade upp på mammas häst en stund. Hon heter Lucerne och det var jättekul! Det var sån stor skillnad, gångarterna var större men så var hon så stark också! Det var så länge sen jag red henne så jag var verkligen inte beredd på en sån stor skillnad.

Efter det tränade jag min syrra med sin B-ponny och för en gångs skull lyssnade hon på mig😂

Det sista som hände i hästväg var att vi klippte Drizzla så hon skulle bli fin till Halmstad i slutet på januari. 

Så det var det som hände idag! När börjar ni skolan? Jag börjar på tisdag..

Likes

Comments

God jul och gott nytt år i efterskott! Man säger väl så?

I alla fall jag tänkte bara berätta lite snabbt vad som hänt, dock har det egentligen bara hänt tråkiga saker så för er men ni kanske tycker det är lite intressant ändå!

Båda mina hästar har vilat i 2 veckor och Toppen är helt igångsatt och Drizzla nästan. Dem har båda gått varsin träning och det är så kul när man känner att dem förbättras och man lär sig alltid något nytt!

Min jul har varit super! Mycket hästsaker fick man ju, det är ju det man vill ha och behöver. Mitt nyår var att sitta hemma i pyjamas och äta glass.. haha.. väldigt mysigt i alla fall!

Jag kommer skriva så mycket jag kan och hinner här, men om ni vill ha mer koll vad jag gör så brukar jag uppdatera lite mer småsaker på min instagramstory och lägga ut lite filmer och så när jag rider på min instagram. Så kicka in den!

Min instagram: sirisdressage

Likes

Comments

Tävlingar , Drizzle, Toppen

Nu kommer inlägget om tävlingen i Helsingborg.

Det var två dagar och jag tävlade i klasserna med development touren tillsammans med Drizzle och två FEI Lagtävlan med Toppen.

Drizzle: Båda dagarna fick jag en bra känsla. Jag var väldigt nervös att hon skulle skygga på banan då den var väldigt dekorerad, till och med en liten hästlastbil på banan.... Som tur var så det var ingen fara, hon var inte ens särskilt spänd. Första dagen var det lag och vårt lag hette Limited edition och bestod av My, Emilia, Mary-Sophie och jag då. Hon var jättefin men hon skulle behövt mer spänst och bärighet för att få det att gå ännu bättre men det blev 66.752%. Laget kom tyvärr på en 3:e plats... (en placerad)

Andra dagen kändes hon ungefär desamma, hon var lydig men tyvärr missade vi den ena skrittpiruetten vilket blev en 5:a men var ändå väldigt nöjd och fick ihop 66.992%

Jag var väldigt nöjd men resultaten eftersom det visade att det hade gått framåt, nu ska vi öva på bärigheten och spänsten där hemma.

K2 Golden Top: Det var hans första nationella tävling men det gick över förväntan. Första dagen så missade vi skrittpiruetterna då dem inte har blivit så bra ännu, även blev han lite seg i dem enkla bytena på slutet vilket resulterade 4 5:or och en 4:a.... haha men vi fick ändå 63.376%

Andra dagen så kickade han till i ökade galoppen och stannade i en halvcirkel så det blev två 4:or efter varandra.. Men skrittpiruetterna blev något bättre så det blev 63.590%

Väldigt nöjd ändå!!

Det var helt enkelt vad som hände i Helsingborg!


Blev tyvärr inga bra bilder på Drizzla och jag vet att ni sett bilder från Helsingborg redan men varsågod, en gång till!

Likes

Comments

Toppen

Eftersom Toppen har gått hårt så har han börjat få sin vintervila. Han har vilat i ca en vecka nu och han är ganska rastlös. Så rastlös så han försöker rymma UNDER marken... Drizzla ska börja få sin vintervila på måndag👍

Skulle gissa att gropen är ca 0.5m djup.

Likes

Comments

Tävlingar , Uppdatering

Eftersom jag inte skrivit på ett tag har det hänt väldigt mycket. Tävlingar är det nog det jag kommer prata och berätta om men jag kanske kommer på något annat som har hänt också.

Jag kommer ta det rätt så snabbt så det inte blir för långt.
K2 Golden Top (Toppen) är kvalad till nationellt och har gjort 2 starter i nationellt (som jag kommer berätta mer om sen) Han är fortfarande väldigt svag och är inte lika duktig på allt än men han ät påväg uppåt.

Drizzle (Drizzla) har både tävlat Elitallsvenskan, DM och horsepartner Development Tour. I Elitallsvenskan omgång 2 så blev vi 4:a individuellt och 4:a med laget med en mycket liten marginal till 3:an.... Sen 3 omgången blev vi 5:a individuellt och 3:a med laget!!!! Tyvärr räkte inte det till att åka till finalen... Men vi var helt överlyckliga att vi tog en placering!!

I touren så red vi först i billdal där hon kändes fin även fast hon hade stegrat och inte skulle gå nära skrittmaskinen vid banan dagen innan. Hon gjorde allt hon skulle men domarna drar ner poäng när hon inte har tillräckligt med bärighet. Så det gick inte jättebra om man tittar på %:en.

Ett tag efter det var det 3:e omgången och då gick det mycket bättre. Visst så säger dem att hon behöver mer bärighet så det är det vi kommer öva på hela vintern!


Under DM så var hon väldigt spänd och det kändes inte alls bra. När jag kollade på filmerna när jag red såg jag att jag red med alldeles för långa tyglar. Så det är något jag har övat på nu.

Nu blev det lite i konstig ordning för först var det billdal-touren. Sen Elitallsvenskan 2 och 3. Efter det DM och sist den andra gången av touren. Det blev lite rörigt men hoppas ni förstår.

I Helsingborg så jag tävlade med båda och det var den som var senast, så den kommer komma som ett eget inlägg.

Likes

Comments

Bilder

Hej. Det var ett tag sen jag skrev men internetet här hemma har strulat och jag har haft mycket prov. Som start på att jag börjar blogga igen får ni en liten bildbomb!

Likes

Comments

Drizzle, Toppen

I helgen har det inte hänt något spännande. Jag har ridit mina hästar, mockat och tagit det lugnt.
Mina ponnys har varit duktiga och det har varit skönt att rida för att vädret har varit👌 Idag har det varit 20°c. Varmt med såååååå härligt.

Hästarna tycker nog att det är precis lagom eftersom dem har klippts. Drizzla klipptes i torsdags och Toppen i fredags. Man blir överraskad varje gång man ser vilken färg dem har under. Toppen blir nästan vit!!! Ska försöka komma ihåg att ta bilder imorgon!

Likes

Comments

Drizzle, Tävlingar

I söndags så red jag och Drizzla första omgången av Elitallsvenskan. Det laget vi red med var Vkrk.

Drizzla var duktig. Hon gjorde allt hon skulle förutom ett enkelt byte som blev ett missförstånd. Men om vi inte hade haft det hade vi fått en individuell placering. Visst retar man sig men samtidigt kan man nöja sig med tanken att man var nära😂

Laget blev 4:a vilket är super eftersom det var första gången vi var med! Nästa gång är i Malmö och det är om två veckor😄

Likes

Comments