Idag är det 103 dagar sen jag rullade ifrån lilla Enköping mot Arlanda och ett år med utmaningar. 103 dagar sen jag betalade 50 kr för en Vitamin Well och av någon anledning hamnade i första klassen på flyget. De gav mig rökt lammfile vilket jag tackade nej till och det enda de veganska de hade var chips. Klagade inte om jag ska vara ärlig. 103 dagar sedan jag mötte upp julia för att åka den varmaste taxin någonsin till 2 Beech Way och Jean Hall. Kommer aldrig glömma när vi kom fram, såg huset och en liten gullig tant med rött läppstift vinka från dörren. Kommer inte heller glömma chocken när jag såg alla hennes porslinsfigurer och den största chocken; ska jag ha ett rosa rum i ett år?! En annan chock som jag tror de flesta som bor i värdfamiljer kan intyga på är köken. Varför är det gasspis och gasugn, hur funkar den och varför finns det bara salt och vitpeppar som inte används på hur länge som helst. För brittisk-mat smakar cirka, ingenting.

Alltså jag vet inte hur jag ska sammanfatta tiden här ens. Det är det absolut bästa jag gjort men kanske också det jobbigaste på vissa sätt. Ångrar det inte för en enda sekund men det är självklart oundvikligt att inte tänka på hur det hade vart om jag hade stannat i Sverige. Hade jag och S fortfarande vart tillsammans, hade jag vart lycklig, hade jag mått som jag gjorde? Well.. Jag är lycklig nu iallafall och tror att detta var en "räddning" för mig för jag mådde verkligen inte bra.

Jag har träffat så bra människor här och kanske insett saker jag aldrig gjort i Sverige. Jag vill på ett sätt skriva "jag har träffat så mycket olika männsikor på SSL och verkligen sett alla sidor av Sverige" och ja absolut har jag träffat många sorters människor från olika delar av Sverige med olika uppväxt etc. Men man ska inte heller glömma att majoriteten av alla går på skolan är vita, cis, hetero, svenskar i övre-medelklassen eller högre. Så, jag har träffat många människor som gått igenom olika saker och upplevt saker jag aldrig kommer, men hur mycket utbrett mellan samhällsklasserna är en annan fråga som jag faktist inte kan göra något åt.

Dehär skulle inte handla om klass eller liknande skulle bara berätta att jag lever och att jag har sjukt mycket att göra i skolan. Den 22e åker jag hem i tre veckor iallafall som på ett sätt ska bli skönt. Sova i min egen säng och en paus från skolan. Jag ska bara fira jul (som jag avskyr) men familjen men sen ska jag fira nyår med min älskade Amanda. Hon är verkligen min bästavän och vi har känt varandra i många år nu. Jag vet faktist inte vad jag ska göra mer under jullovet, träna och äta lussekatter antaligen.

Hoppas ni har det bra så hörs vi förhoppningsvis snart. Puss och Kram, ta hand om er själva och er omgivning,

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsan, ska man be om ursäkt för dålig uppdatering eller? Alltså egentligen ska jag inte be om ursäkt eftersom att jag ändå känner att mycket går före bloggen. Speciellt eftersom att det inte är en "daglig" blogg utan att jag skriver när jag känner för det, har tid och har något att skriva också. Igår var det en av de roligaste dagarna i mitt liv. Började egentligen 10.35 men generaldirektören för kriminalvården var på vår skola och gästföreläste så det var bara att pallra sig till skolan 09 som föreövrigt är den absoult värsta tiden att åka kollektivt i London. Alla skolor börjar mellan 08.45-9.15 vilket gör att bussarna är fullproppad med barn och livets köer. Efter föreläsningen hade jag lektioner till 16 då jag har en lektion 13.50-16 som är kommunikation, förstår inte riktigt varför en sån lång lektion men jag får ba köpa det. Jag och Linn gick som vanligt ifrån skolan, via Richmond Hill och sen till bussen, världens finaste utsikt och person ❤. Väl hemma så åt jag rester för att sen ge mig in till Richmond och vår go-to pub. Jag satt där med Scharp, Linn och Samis i flera timmar under värmelampor, skrattade, pratade om djupa tankar och uppskattade varandra, jag har verkligen världens bästa vänner.

Jag är så glad att jag är här med så kloka, roliga och snälla människor. Ibland brukar jag tänka på hur långt vi har kommit. Vi är 17 år, flyttat hemifrån till ett helt annat land, sköter skolan utan föräldrar som tjatar, anpassat oss till en annan familj men ny och annorlunda kultur och rutiner. Vi ska sköta en budget, spara pengar men fortfarande ha kul och inte tacka nej till något. Alla ska sköta former av relationer med 1500 mil imellan, om det är partner, familj eller vänner spelar ingen roll. Vi är bäst, fan alla SSL:are, tänk på hur långt vi har kommit, hur mycket vi har mognat och hur modiga vi är!

Idag ska jag till Linnsan, plugga historia eftersom vi har en inlämning imorgon. Det är lite speciell uppgift då alla har olika frågor eftersom att alla i historia 2 kursen fick skriva en fråga som skulle beröra frågor inom Amerikans historia så som, inbördeskriget, boston tea party, slaveritet, civil rights act, lincon, medborgarrättsröreslen, presidenter, LGBT, stonewall och likande, ni fattar. Jag fick iallfall frågan: Vilken roll hade gräsrötterna (folket) i införandet av civil rights act. (Tack Elin för den lätta frågan 😉). Linn fick min fråga som löd "vilken roll hade medborgarrörelsen i stonewall?" kanske inte heller var den snällaste.

Hoppas ni har en bra dag, ta hand om varandra och er själva. Puss och kramis

Likes

Comments

Hej älsklingar! Jag sitter just nu på SJs underbara Göteborg-Stockholms tåg efter några dagar här i Göteborg hos Jullan bullan. Du vet att du älskar din roomie när du frivilligt åker till henne när det är lov. Som ni borde förstå är jag i Sverige just nu eftersom att vi har "midterm" eller höstlov på ren svenska. Jag landade i Nyköping i lördags efter en hel morgon/natt som spenderades till Stansted för sedan till Nyköping. Planen var tidigare att jag skulle åka till Linköping den första halvan av höstlovet och hemma halva då mina föräldrar jobbade tills onsdag. Men så blev det ju inte riktigt utan istället för att sitta hemma och låta hjärnspökena besöka mig åkte jag till Julia. Jag har spenderat alldeles för lite tid i Göteborg i mitt liv så jag tänkte att varför inte passa på? Julia bor verkligen mitt i Göteborg vilket inte är det jag sett när jag vart i Göteborg tidigare. Då har spelat Handbolls SM, vart på partille cup eller endast på Ullevi. Vi hade hur mysigt som helst och gick faktist på Halloween fest, vilket var exremt spontant. Vid 15 tiden blev vi förfrågade och 20 var vi där; under de timmarna köpte vi kostymer, tror Julia köpte 5 stycken olika eftersom hon inte kunde bestämma sig. Vi hann äta middag, fixa oss och tillochmed brun utan sola Jullan med en liten skoputssvamp i brist av brunutansol-handske. Julia bestämmde sig iallafall för ängel tillsist och jag var polis. Vi hade hur kul som helst och roligt att träffa människor man inte har en aning om vilka de är. Frågan "Hur känner du personen som håller festen" svaret blev då "Eh jag bor med Julia i London och hon känner honom". Alla var nog lika stora frågetecken.

Imorgon vet jag inte vad jag ska göra riktigt, borde söka upp en läkartid för att kolla upp mina lungor då de inte riktigt låter som de borde. Jo jag ska föresten försöka äta Rawfood i ca 14 dagar nu, iallfall majoriteten av kosten. För er som är intresserade eller inte vet vad de är så läs lite från denna sida https://www.thespruce.com/what-is-the-raw-vegan-diet-3378514.

Jag ska till Norrköping på fredag alltså min älskade hemstad som jag håller varmt om hjärtat. Där ska jag träffa min älskade Farmor och Farfar, det var för länge sedan och ska bli så mysigt att komma ut till landet. Farmor och Farfar bor nämligen på gården där jag växte upp på och bodde på tills jag var 15, kunde inte önska mig en bättre plats att växa upp på.

Hoppas ni har det bra iallfall och kan njuta om ni har lov och att ni inte har ett jättestort samhällsprov veckan efter lovet som vissa andra här. Host Host. Vi hörs snart, ta hand om er vem ni än är. 💙

Likes

Comments

Hej! Det var ett tag sen vi hördes, ska inte skylla ifrån mig men har haft så mycket att göra. Haft spanska prov som var halvt omöjligt, matteprov på tisdag, juridik och samhälls inlämning på torsdag. Samhäll och juridik debattartiklarna är inte om lätta ämnen heller, teserna är: "de svenska domstolarna måste skyddas" och "Var reporäntan 2009 bra för Sveriges ekonomi?". Står helt still...

Jag var i Sverige förra helgen, då träffade jag Samuel, vilket är något jag måste nämna. Jag och Samuel har valt att göra slut för nu. Kanske inte kommer vara så föralltid men det är så det är nu. Självklart har jag vart jätte ledsen och hjärtekrossad, men livet måste faktist gå vidare. Jag är i London och har bara denhär möjligheten en gång. Därav rubriken "upp som en sol, ned som en pannkaka och upp igen". I mitt förra inlägg skrev jag hur lycklig jag var, var helt förkrossad i början av veckan och igår kunde jag inte stå still för jag var så lycklig. Jag vet verkligen inte riktigt varför men allt kändes bara så bra. Hade en underbar kväll/natt i Fredags med nästan hela skolan i Kingston och igår var jag med Linn och Jossan i Covent Garden. Där köpte jag en bok som hette "how to be happy" och den var gul (!!!) var jättemycket tips om hur man får livet mer positivt. När jag hade kom hem efter covent garden åt jag min favorit middag atm, veganska nuggets med couscous, massor sallad och sweetchili sås. Efter det gick jag en lååång promenad med en vän.

Tänkt på en sak här i veckan, en hel del. Det är hur livet faktist ändras, hur tiden inte saktar ned eller ändras för någon eller något och hur man kan ha allt och gå till inget. Tanken kickade igång i veckan när en tjej i min klass visade en bild på ett träd utanför hennes hus. Första bilen var trädet det vackraste det någonsin vart, det var helt täckt i ståtliga löv i skiftande färger. Solen träffade rakt på trädet och endast ett fåtal löv låg på marken. Nästa bild, en vecka senare på exakt samma träd, var ett helt naket träd. Himlen var grå, inte ett enda löv kvar, bara några torkade kvar på marken. Resten hade blåsts bort. Totala motsatsen från varandra, men samma träd. Om några månader kommer små skott växa ut på trädet för att blomma ut helt och vara grönt, till börja skifta färg och sedan tappa alla löv. Alla har sånna perioder, livet ändras. Angående tiden, att den inte stannar för någon tänkte jag också på när jag var hjärtekrossad. Det spelar ingen roll hur länge jag gråter, om jag vägrar gå ur sängen. Jag vet att jag ska tillåta mig själv vara ledsen men livet går vidare. Tiden stannar inte bara för att jag vill. Livet måste gå vidare och jag måste börja uppskatta det jag hade, inte bara det jag har.

Hoppas ni har det jättebra och att ni har bra sista veckor nu innan höstlovet om ni går i skolan. Ta hand om er så hörs vi förhoppningsvis snart.

Kram 💛

Likes

Comments

Hej allihopa!

Hoppas ni mår bra, för det gör nämligen jag. Det känns så konstigt på ett sätt att konstant må bra och varje dag skratta tills magen krampar. Självklart är det jobbigt att vara långt från Samuel, familj och alla vänner men jag känner bara att detta är det bästa beslutet jag kunde göra för mig själv. Jag tycker det är jätteviktigt att tänka på vad en själv faktist vill och mår bra av. Som många av er säkert redan vet (iallafall er som känner mig bra) har jag haft det väldigt jobbigt och blivit väldigt känslomässigt avtrubbad. De två år som jag bott/bodde i Enköping har nog vart de två jobbigaste (och bästa åren i mitt liv). Bra på det sättet att jag haft Samuel bredvid mig genom allt som alltid har stöttat mig. Kliat mig på ryggen när jag inte kan sova, gjort veganbollar med snabbmakaroner och få mig skratta som ingen annan. Huruvida det är mitt fel att jag haft det är jobbigt i Enköping/Västerås kan jag inte svara på. Självklart kan man inte skylla på någon annan än en själv i efterhand. Det är en väldigt stor skillnad på hur man behandlar varandra i Norrköping/Linköping än Enköping/Västerås. Det är en helt annan kultur, iallafall enligt mig. Jag vet att man inte ska skylla på den som blivit mobbad eller flytta på den men kan bara ransonera sig själv. Jag känner att det är historia. Jag har gjort fel, andra har gjort fel. Jag är här nu och de är där. Jag har ett år kvar i Västerås och Enköping sen blir det nya äventyr, förhoppningsvis en resa och sen polisutbilningen. Man ska inte se tillbaka och som min värdmamma säger "You should not dwel on sadness"

Idag har varit en toppen dag faktist! Eller vadå faktist? Alla dagar är så intensiva och händelserika att de flyger förbi, ingen liknar den andra och känns som jag lever i en dröm. Bor lilla jag i London, sjukt. Idag så skulle majoriteten av alla lärare till Lund för en konferens med svenska lärare för att planera, speciellt för Halmstad eleverna som går här. Halmstad och Lund har nämligen ett utbyte med SSL varje år. September-December är Halmstad elever här och Januari-Juni är Lund elever här. Jag har tre Halmstad elever i min klass S2B men i Julias klass S2A går det ungefär 20 Halmstad elever, det blir en del bara i Samhällsklasserna. Just för att lärarna var i Lund hade jag bara två lektioner, en 8-9 och en 11-12, lite segt imellan då alla förutom jag och en till i min klass slutade efter Historian. Jag hade rätten och samhället och hon Engelska 7.

Efter R&S mötte jag upp Linn i Richmond då åkte vi med District line in till Kensington vilket är ett franskt område i London. Där åt vi Libanesisk lunch på ett ställe, jag åt soppa, Linn åt lamm med ris och vi delade på massor libanesiskt bröd, hommus och grönsaker. Mumma. Efter det begav vi oss till Whole Foods där Linn köpte söta macroner och jag en vegansk cupcake. I ren eufori betalde jag 4£ och började tryckte mig i den. Efter en tugga insåg jag: 1) jag har aldrig ätit en cupcake 2) jag gillar inte söta saker, speciellt inte frosting. Det kan vara bland det konstigaste jag ätit. En cupcake ska säkert smaka så men nooo, inget för mig. Sa jag att vi satt i Hyde park, tror inte det. Men där satt vi iallafall i cirka två timmar för att sedan åka buss till Nottinghill, där gjorde vi inte så mycket. Det finns inte så mycket att göra, det är mer något man "måste" göra när man är i London. I Nottinghill möte vi upp Julia och Alma för att sedan åka hem till Twickenham. Linn följde med mig och Julia hem hit för att äta lite soppa och glass.

Just nu ligger jag helt utslagen i min säng, snart ska jag ta en kopp te för att sedan sova och ladda om till ny energi. Imorgon börjar jag inte förens 12.00 men ska träffa upp Linn 9.30 och gymma innan. Vi har iuförsig bara studiebesök på Hampton Court imorgon. Efter studiebesöket ska vi hem och fixa oss för det är nämligen collage fest för skolan på kvällen. Det ska bli kul och se alla från skolan på ett organiserat tillfälle.

Har förövrigt fått nille på gult (vilket ni kommer se i bilderna..)

See u!

Likes

Comments

Hej kompisar! I skrivande stund är klockan 09.59 och jag sitter i min säng och dricker en av mina typ 5 koppar te per dag. Det blir bara naturligt att jag dricker så mycket te; en till frukost, en i skolan, en när jag kommer hem och en innan jag ska sova. Eftersom att jag är en pensionär by heart så sitter jag ofta i timmar med Jean, pratar om andra världskriget, politik, dricker te och tittar på "quiz programs" vilket både hon och jag älskar. Quiz programs är riktigt stort här och varenda gång Jean kan svaret säger hon det högt och antecknar det. Älskar att bo hos henne. Jag är så tacksam att jag hamnade här, även fast värdfamiljs anordnaren ringde Jean och sa "Can you please take the vegan, no one wants her?!". Jag kan på ett sätt förstå varför det är svårt att hitta hem till en vegan men de får ju pengar? Aja, jag ska inte fokusera på det negativa, har trots allt underbart här och trivs som fisken i vattnet 😉

Det som har hänt sen sist (typ tre veckor) är att jag har blivit stammis på ett ställe i Richmond. The retreat kitchen heter det och ligger påväg till skolan. Det är ett 100% veganskt cafe / resturang. Deras Green Giant är min go to. Jag och Linn var där i minst 2h igår, drack smoothie åt vegansk oreokaka och pratade om allt mellan himmel och hav. Linn och jag ska ses snart och gymma och sen äta lunch någonstans, det kanske blir retreat?

Varför jag är hemma kl 10 en Onsdag är för att min idottslärare är på Mallorca med Svenska skolan i Barnes (grundskolan). Så den var inställd och efter idrotten har jag bara en lektion som är engelska 13.30, där vankas det prov. Det borde gå bra!

Förutom The Retreat har jag hittat ett nytt obsession, ljudböcker. Just nu lyssnar jag på hypnotisören av Kepler, jag har kommit 3h in, har fortfarande 13h kvar dock. I måndags lyssnade jag klart på Hampus Nessvolds bok "Ta det som en man". Den kan jag verkligen rekommendera. För alla.

Förra helgen var mamma och pappa här. De bodde på hotell i närheten men de träffade även Jean och såg hur jag bor. På Lördagen åkte vi in till London och var som halshuggna höns. Vi skulle till oxford street, gick åt fel håll. Försökte då hitta southbank market men det gick sådär. Det slutade med tunnelbana över hela London city för att komma till Oxford street. Tillslut gick det. På söndag åkte vi till Kingston som ligger relativt nära mig. Rekommenderar verkligen allra att åka dit som är i London. Är så glad att de kom hit och träffade värdis, julia och såg hur jag bor.

Jag älskar min väg till skolan, Richmond Hill heter vägen och är så mysig. Richmond är så fint!

Nu måste jag åka men jag slänger in lite bilder så får vi hoppas att jag uppdaterar inom 3 veckor. Puss ta hand om er!

Likes

Comments

Hej!

So we meet again. Hoppas allt är bra med er! Med mig är det bra. Idag är det den första riktiga skoldagen som började prick 08 med en 70 minuters matte lektion, segt. I skrivande stund sitter jag i skolans bibliotek som förövrigt har en Starbucks i sig, lyx. Schemat jag har är väldigt annorlunda från det jag är van vid. På Jensen går jag korta intensiva skoldagar, lunch på resturang och endast 5 minuter mellan varje lektion. Här har jag långa dagar, går mellan 8 och 16 nästan varje dag, har 2 timmar håltimmar mellan lektioner, ibland 20 minuters lunch. Allt handlar om att anpassa sig.

Något annat med skolan som är annorlunda här är maten. Vi får ingen skollunch serverad som i Sverige utan vi delar en "resturang" med Amerikanska universitet där det finns en salladsbar, soppa, olika former rätter så som kyckling, pizza och liknande. Det finns förövrigt en dessertbuffe(!!!!) varje dag. Maten kostar ungefär 5 pund vilket är typ 50-55 kr. Eftersom det både är väldigt oekonomiskt att betala över 1000kr varje månad för halvtaskig mat så tar jag med mig min egna liten lunchlåda som jag och Jean komponerar ihop av rester och dylikt.

På tal om Jean så skulle jag inte kunna trivas bättre, bor också med en underbar tjej som heter Julia, vi har hur kul som helst och är enligt Jeans egna ord "two peas in a pod". Härromdagen hade Jean över fyra av sina fem barnbarn. Aldrig träffat så söta och väluppfostrade barn. Ett tips om ni åker till England, säg "please" så ofta det passar typ, underskatta inte makten av please.

Ska inte ursäkta mig att jag inte skrivit något på ett tag, jag har verkligen inte hunnit. Jag ska försöka hinna med skolan, lära känna folk, min värdis och stora London.

Nu ska jag fortsätta plugga första läxan, som ironsikt nog är matte. Hoppas ni har det bra så hörs vi snart!

Kramis

Lite bilder vad jag har been up to. Skolan, min minimala spegel, området jag bor i och självklart min underbara skola. <3

Likes

Comments

Tänkte svara på 50 frågor om mig (unika tjejen) så får ni förhoppningsvis en lite bättre inblick i vem jag är. Många kanske redan vet de mesta av detta men tänkte att det kanske är intressant ändå!

1. Vad heter du? Siri Inez Elisabeth Pettersson
2. Hur gammal är du? 17
3. Vart bor du? Enköping i skrivande stund men om några dagar i Twickenham, London!!
4. Hårfärg? Råttfärgat naturligt hahha, men typ mörkblont/råttfärgat atm
5. Ögonfärg? Blååå
6. Hur lång är du? 163cm hihi
7. Kär? Yes!
8. Singel eller upptagen? Upptagen <3
9. Hur många har du kysst? 😉
10. Vad väljer du, godis eller chips? CHIPS!!
11.Nämn tre saker på din att-göra-lista? På dagens att-göra-lista stod det bland annat: Köpa kökshanduk, träna och fortsätta packa (som alla andra dagar den senaste tiden)
12. Cola eller fanta? Usch inget
13. Vad skulle du ha gjort utan mobil? Vara en bättre person antagligen, eller jävligt ensam
14. Dumpat någon? Nja
15. Blivit dumpad? Ja, i skoltrappan av alla ställen, bra planerat 😊

16. Vad för person föredrar du mest? Smarta personer med båda fötterna på jorden som inte trycker ned varandra eller skapar onödigt drama.

17. Vad har du för mobil? Iphone 7
18. Om du vann en miljon, vad skulle du göra? Jag skulle nog resa till typ Kenya eller liknande och hjälpa barn, sen skulle jag nog donera en stor summa till t.ex Djurens rätt.
19. Favoritland? Jag tror nederländerna, specifikt Amsterdam. Annars typ Grekland älskar jag
20. Favoritfärg? Blå och senapsgul
21. Film? Oj vet verkligen inte, kanske the fault in our stars eller collateral beauty
22. Bok? Född fenomenal tror jag, eller the fault in our stars boken
23. Serie? Bron, Sherlock, Orange is the new black och designated survivor

24. Vad gillar du mest med dig själv? Att jag vågar saker, är social och smart om jag får säga det själv 😉

25. Vad gillar du minst med dig själv? Att jag kan bli väldigt avundssjuk och har kontrollbehov.

26. Nämn två personer du aldrig skulle klara dig utan. Samuel, Mandy och Mamsi
27. En person du älskar. Samuel, mest av allt ❤
28. En person du hatar. Trump :-)
29. Ut och festa eller myskväll? Myskväll!
30. Saknar du någon just nu? Ja💔💔
31. Vad är det bästa som hänt dig? Samuel, han har verkligen vänt min värld uppochned och för så mycket ljus in i mitt liv
32. Beroende av något? Nja not really
33. Ditt livs största misstag? Gjort mycket skit hahahha
34. Om du fick välja en enda person att umgås med resten av ditt liv, vem skulle det vara? Antagligen Mandy eller Samuel, eller Karin. Vi två har alltid sjukt kul och vi kan gå månader utan att prata och fortfarande vara lika nära. Älskar dig tjejen ❤
35. Har du några tatueringar? Nä inte än 😉
36. Piercingar? Nope
37. Vem är mest lik dig? Enya, min systerdotter
38. Har du någon förebild? Zara Larsson och Malala Yousafzai
39. Vad ska du göra idag? Jag håller på att packa förfullt och har även gjort tryfflar av kikärtor, otippat.
40. Vad är det värsta du vet? När man slår i tån i bordet, när man bränner tungan när man dricker té. Sen kvinnoförtryck och djurindustrin
42. Vad åt du senast? Mina kikärttryfflar, men riktig måltid Oumphgryta med pasta
43. Vad vill du ha just nu? Flytta ahahha, längtar så mycket. Både till att flytta till London och senare hemifrån och plugga
44. Vad köpte du senast? Kikärtor, men något "större" så en t-shirt på Monki
45. Vilka är dina favorit skådespelare? Oj vet verkligen inte, tycker att Uzo Aduba (Crazy eyes i OITNB) och Sofia Helin (Saga Norén i Bron)
46. Om du fick ett barn nu, vad skulle den heta? Thor är mitt favorit namn men även Hazel, Harry och Freja
47. Tränar du? Yes! Väldigt viktigt för mig, mår inte alls bra när jag struntar i det
48. När går du och lägger dig? Beror helt på, men på vardagar runt 23
49. Vad är klockan nu? 16.32
50. Är du nöjd med ditt liv? Det beror helt på, jag är ju inte missnöjd men det finns sjävklart mycket jag skulle vilja förändra. Har som sagt gått igenom ganska mycket, både mobbning och saker i min uppväxt som fortfarande har sina spår och sår.

Hoppas ni uppskattade denna låååånga lista och att ni kanske vet lite mer om mig!

Ha det bra! Kram

Malala Yousafazi, en av mina största förebilder. Till alla män som tror att de kan ändra vem jag är. Min kärlek <3

Jag och Enyi, min älskade systerdotter, älskar dig så mycket. En förhoppningsvis framtida tattuering. Be kind to every kind🐷

Likes

Comments

Den 29onde Augusti, om alltså en vecka lyfter mitt plan med destination Heathrow, London. Herregud ibland undrar jag vad jag har gett mig in på. Jag ska som sagt gå 2an på Svenska skolan London som ligger i Richmond precis utanför centrala London. Även fast skolan ligger i Richmond ska jag bo i Twickenham. Jag ska bo hos en värdfamilj, eller hos en värdmamma. Hon är en 60 årig änka och är hur mysig, snäll och förstående som helst. Jag ska bo hos henne i 10 månader, alltså ett läsår. Jag kan inte tänka mig att det blir annat än bra.

Det ska bli väldigt skönt att flytta, speciellt eftersom att jag har haft det väldigt jobbigt under min tid i Enköping. En nystart är verkligen vad jag behöver, nya människor, ny klass, ny stad och nya rutiner. Jag längtar så sjukt mycket till att förändra mitt liv. Jag har faktist aldrig vart i London så det blir extra spännande. Jag funderade först att åka med EF eller STS till USA men då hade jag behövt gå om 2an och det var inget jag hade särkilt mycket lust med, inte att åka så långt heller. Speciellt inte eftersom jag står så nära min farfar som börjar bli väldigt gammal, som någon gång om nu vill jag vara nära. Som jag nämnde ska jag gå på Svenska skolan, så jag läser mina vanliga kurser som jag gör på Jensen plus en kurs på universitetet om Brittisk Juridik och Historia. Ungefär hälften av mina lärare och ämnen läser på Engelska och häften på Svenska.

Det känns som det inte kan bli bättre! Hoppas ni har haft en bra vecka, trots att jobb och skola börjat!

Kramis! <3

Fina london och min nya skola, lite annat än ett höghus i Västerås.

Likes

Comments