Header

Ur livet, Jobb

Onsdag idag då, vilket innebär att jag endast har två arbetsdagar kvar denna veckan.
Idag var det en riktigt seg dag på jobbet. Samtal som krävde mer mentalt så var helt slut när jag kom hem. Hemma hann jag dock inte vara er än ca 1h innan jag skulle iväg till en extra körövning vi skulle ha idag. På väg till kören svängde jag även in på Ica för att lämna in ett paket innehållande ett par stövlar jag skulle skicka tillbaka då de var lite små. Skulle byta dem mot en större storlek, men nu när jag kom hem och skulle beställa den större storleken var ju de självklart slut i lager. Suck!
På kören i alla fall gick det riktigt bra. Kändes till och med bättre än på övningen i måndags, och då var jag idag ensam i min stämma på några låtar. Förmodligen är det nog så att jag efter i måndags kände mig säkrare på låtarna samt att rösten var mer igång idag. Hoppas bara det håller i sig till konserten som är den 4/3. Dock missar jag övningen på måndag då vi har första mötet med nya styrelsen och kände att denna gång behöver jag prioritera det.

Nu efter kören har jag i alla fall lagat mat och fixat matlåda till imorgon. Det fick till båda måltiderna bli tomatsoppa med pasta i och toppat med knaperstekt bacon och parmesanost. Supergott blev det, så jag hoppas det smakar gott även imorgon efter att ha värmt det i mikro. Utöver det så har jag och Emil nu bestämt att vi den 9/3 ska åka upp till Stockholm och gå och se the Chainsmokers när de spelar på Tele2 arena. Så Emils mamma som jobbar på en resebyrå hjälper oss och bokar allt från hennes jobb imorgon. Hans mamma är verkligen toppen (och så trevlig).

Nej nu ska jag börja göra mig klar för kvällen och sen gå och lägga mig så jag orkar med morgondagen.

/Siri

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Häst, Ur livet

Den här förkylningen som drar sig kvar och inte vill släppa helt börjar verkligen gå mig på nerverna. Har varit smådålig i ett par veckor innan förkylningen i förra veckan bröt ut ordentligt och hade satt sig ordentligt på stämbanden. Så nu önskar jag bara att den kunde försvinna helt någon gång. Är så trött på att ha ont i halsen och hosta. Finns ju dock inte mycket jag kan göra åt det, tyvärr. Jag dricker varmt med honung i, dricker mycket vatten och knaprar halstabletter. Till och från har det varit riktigt jobbigt att jobba. Men som tur var har vi haft det ganska lugnt på jobbet idag så har inte behövt anstränga rösten så mycket.

Anyhow, dagen på jobbet har varit riktigt bra. Hamnade vid två tjejer som är bland de jag kommer bäst överens med på jobbet och vi har haft riktigt kul mellan samtalen. Vi hade även teammöte idag där vi pratade lite allmänt om lite nyheter på företaget och hur vi som team ligger till. Det togs även upp önskemål om att vi ska försöka få till en afterwork med det team vi jobbar närmast med. Så vår TL (teamledare) skulle ta upp det med deras så kunde de försöka styra upp något. Jag hoppas verkligen att jag kommer kunna den dagen det blir sen för tror det kan bli riktigt roligt så härliga kollegor som jag har.

Nu ska jag ta och hänga en maskin tvätt innehållandes stallkläder innan jag ska börja kika på kvällsmat och matlåda till imorgon. Sen blir det att spendera resten av kvällen på soffan framför några fler avsnitt av the Vampire Diaries som jag håller på att titta om på.


/Siri

PS. Måste verkligen skaffa lite fler och nya bilder att kunna använda här. Idag fick det bli en bild på ett av para-ekipagen från sommaren ridsport-EM som tog plats i Göteborg

Likes

Comments

Då var det dags att presentera mig själv lite då.
Mitt namn är ju då Siri Olsson och jag blir i höst 22 år gammal. Jag bor i Linköping där jag har bott hela mitt liv.
Just nu jobbar jag inom kundtjänst och är anställd av ett företag som heter Releasy där jag precis fått en tillsvidareanställning. Releasy är ett företag som sköter kundtjänst åt flera olika andra företag och jobbar med så kallad "multi-skill". Det innebär att man jobbar mot mer än en kundtjänst. För tillfället har jag två olika skill, men inom kort ska jag utbildas för att få ett tredje.
Då jag i mitt kontrakt har tystnadsplikt vad gäller uppgifter och så som vi hanterar så väljer jag inte prata mer om vilka skill jag faktiskt har, utan väljer att lämna det och fokusera på annat istället.

Utöver jobbet då? Jo på fritiden så sjunger jag bland annat i en kör med ett gäng andra underbara tjejer. Jag ar sjungit i kör på samma ställe och för samma körledare i närmare 15 år nu, dock på olika nivåer och trivs fortfarande riktigt bra. I min kör så är som en egen liten familj och vi har alltid väldigt roligt tillsammans.
Förutom kören så har lika länge hållit på med hästar. Hösten 2003 fick jag nämligen efter låg väntan börja rida på ridskola här i Linköping och sedan dess har jag varit fast. Har hela tiden tillhört samma klubb, Linköpings Fältrittklubb, och är nu inne på mitt andra r som suppleant i styrelsen för klubben. Det är klubb som jag trivs väldigt bra i och som jag tycker har bra värderingar.
Just nu rider lektion en gång i veckan, på söndagskvällar, och trivs väldigt bra med det. Jag rider på Smedstad Ridsportcenter sedan hösten 2016 då anläggningen öppnade och det är även där som LFK (klubben) håller till och har som hemanläggning. Det är en väldigt stor, fräsch och modern anläggning, även om den har sina brister. Man kan ju säga att det märks att det inte var någon hästmännsika som var med och ritade och planerade anläggningen.

Aja, det här får räcka för nu så får ni väll lära känna mig mer på vägen

/Siri

Likes

Comments

Fotografi, Häst

Igår var en riktigt bra, men tuff, dag. Larmet var ställt på klockan 6, men självklart vaknade jag ca 1.5 h innan larmet, klarvaken. Anledningen till att larmet var ställt så tidigt en lördag var då vi hade dressyrtävlingar i stallet. Första start skulle vara vid 9 och min skjuts skulle hämta mig vid ca 7. Under tävlingarna satt jag och skrev dressyrprotokoll bredvid domaren i de första två klasserna. Det innebar för mig att sitta stilla i ett kalt ridhus och frysa i närmare 5 h. Under slutet när jag satt där kom en av mina bästa vänner med sin ena häst. Han hade två hästar som skulle starta i den sista klassen, med ca 2 h mellan starterna. Då de bara kan köra en häst i taget i transporten så körde hans mamma fram och tillbaka för att köra hästar. Så under tiden var jag och två andra kompisar till Emil hästskötare åt honom. Dessa två tjejer har träffat tidigare och jag trivs väldigt bra i deras sällskap, så vi hade väldigt roligt tillsammans hela tiden.

Då Emil alltid har med deras kamera till tävling så passade jag på att foto honom med den under ritterna och måste säga att jag blev riktigt nöjd med en del av bilderna. Detta trots att jag knappt fotat något på senare tid och med tanke på att jag inte är så van vid deras kamera. Emil skickade några av bilderna till mig s de hittar ni längre ner i inlägget.
Det var dessutom extra kul att vara ed när Emil tävlade idag då han med första hästen, Olle, kom 1 utanför placering och med den andra, Hidalgo, vann klassen. Fram tills det var två startande kvar hade han två placeringar. Men hon som red näst sist slog Olle med väldigt liten marginal som gjorde att Olle inte blev placerad.

När jag väl kom hem igår var jag riktigt trött, så efter att vi hade ätit kvällsmat gick jag genast och lade mig för att sova. Kan lova att jag somnade nästan så fort huvudet landade på kudden. Så välbehövligt var det och har sovit som en stock hela natten och vaknade strax innan 8 nu på morgonen.

Nu idag blir det en riktigt chill dag då jag bara ska ta det lugnt fram tills jag ska till stallet ikväll för min ridlektion. Har en envis förkylning i kroppen så ska försöka vila bort den idag. Så en dag helt utan krav eller måsten är precis vad jag behöver idag. Det enda måstet jag har idag är att se till att jag har en matlåda till imorgon.

Ska senare idag försöka skriva ihop en presentation om mig själv och tidsinställa den till imorgon så ni som kanske inte vet så mycket om mig får en lite större inblick.


/Siri

Likes

Comments

Ur livet

Jag är tillbaka!

Efter ett långt uppehåll från bloggandet kände jag nu att det var läge att börja igen. Allt tidigare innehåll är bortrensat.
Den största anledningen till att jag kände att det nu kunde vara läge att starta på nytt är då jag efter flera år av problem med magen, många läkarbesök och en lång väntan på utredning, nu äntligen fått svar på den faktiska anledningen. Svaret var celiaki, som jag kommer berätta mer om när jag själv läst på mer om vad det faktiskt innebär.

Men så länge får ni nöja er med det här. Inom kort kommer det mer information om mig och hur min vardag ser ut.

/Siri

Likes

Comments