Världens största Buddha

Travel

När vi vaknade idag var klockan 10, vi har aldrig vaknat så sent på hela resan så var jätteskönt! Vi åt frukost och gjorde i ordning oss innan vi körde iväg mot Pattaya. Först åkte vi till världens största Buddha målning, den befinner sig på ett berg och är 130 meter hög. Den var väldigt vacker och såg så ståtlig ut! Målningen skapades 1996 för att fira den dåvarande (förra) kungens 50 års jubileum på tronen. Den är gjord med hjälp av laser och fylldes sedan i med bladguld. Runt målningen var det vackra trädgårdar med dammar och växter. När vi hade gått runt i den vackra trädgården blev vi helt utmattade av värmen och gick och köpte dricka och glass och satte oss ner en stund.

Efter pausen åkte vi vidare till en vingård som fanns i närheten, Silverlake villaggio. Där köpte vi biljetter för att få åka med en guidad busstur som stannade på olika ställen på den stora gården så vi kunde ta foton. Vi köpte ett större paket än de andra så på slutet av turen åkte dem tillbaka men vi blev fortsatt guidade. Vi blev visade var de kontrollerar, bevara och skapar sina viner. Till sist kom vi till vinprovningen, där de fick smaka på 6 olika viner. Jag har aldrig lärt mig att gilla vin, så de fick mina glas :p Det var väldigt trevligt med mycket prat och skratt!

Efter en lång dag åkte vi tillbaka mot deras hem, men vi stannade först för att äta. Vi gick igenom stadens nattmarknad och hittade ett bra ställe med mycket att välja på. Sen körde vi hemåt och nu sitter pappa och Björn och dricker kaffe, jag tänker strax joina dem med en kopp te. Men jag är rätt så trött så ska nog snart gå och sova snart, för imorgon väntar en heldag vid havet!

Gillar

Kommentarer

Instagram @itismesandra