Läskig bussfärd

Travel

Vid lunch idag fick vi skjuts av mammas kompis Malin till Ekkamai busstation i Bangkok för att ta en buss till Rayong, som är en stad söder ut, vid havet. Vi kommer tillbaka till Bangkok om några dagar och är där igen innan vi åker hem.

Busstationen kändes inte särskilt organiserad, det var människor och biljettförsäljare överallt och allt kändes bara otydligt. Vi förklarade så gott vi kunde vart vi skulle och köpte biljetter till en minibuss och hoppades på att vi skulle hamna rätt. Minibussen var lite mindre än vi trodde, de sa att vi lätt skulle få plats med alla våra väskor, men det slutade med att vi och alla passagerare satt och trängde oss i 3 timmar. Väl iväg så körde chauffören som en racerförare! Han slingrade och klämde sig mellan bilar, bytte filer och bromsade hastigt och gasade på. Han körde väldigt hetsigt helt enkelt. Det kändes inte precis tryggt, men vi kom helskinnade fram!

Han stannade på ett ställe och sa att det var våran avstigningsplats. Det kändes som att vi var mitt ute i ingenstans och det var absolut inte den stora busstationen vi hade planerat att gå av på. Han kände inte till någon busstation och insisterade på att det var rätt ställe. Vi kände oss lite strandsatta när vi hade gått av! Men som tur var fanns ett ställe med aircondition att gå in på och pappa ringde deras kompis som skulle hämta oss. Som tur var visste han var vi var och vi väntade där i ca 20 minuter innan han kom.

Så nu är vi alltså hos mammas och pappas kompisar från Sverige, jag är även kompis med deras dotter men hon bor i Bangkok. De har ett hus här i Rayong som de bor i över vintern varje år. Vi delar ett gästrum med en stor säng och jag har enkelsängen. Vi hade precis en gemensam middag ute på verandan tillsammans med en granne. Nu sitter jag på rummet och skriver detta och ska strax göra ordning mig för att sova.

De har en pool i området och havet ligger i närheten, så nu är det dags för några dagars avkoppling! Det ska bli skönt att ha några dagar utan måsten och saker att göra, bara kunna vara och njuta av allt.

Gillar

Kommentarer

Instagram @itismesandra