Header

Min vardag, Gott&Blandat

Idag är det torsdag och fredag är sista lovdagen. Jag har haft ett jätteskönt lov och det roliga är inte slut än!
I lördags var jag på fest hos en kompis som fyllde 18 år! Wohoo, kan inte fatta att alla 00:or fyller 18 i år inklusive mig själv. Det var en rolig fest med andra kompisar frän klassen och andra sköna människor som jag inte träffat förut. På söndagen spelade jag med 3 andra från Kammarorkesgern i Onsala kyrka. Det var skönt att ha nära till en spelning. Det gick i alla fall bra och vi ska få betalt.😊
På måndag var jag bara hemma och då kollade jag på serier och pluggade lite, jag har nämligen ett tal om Meänkieli i svenskan på måndag så det var jag tvungen att börja skriva på😂
I tisdags var jag på Ullared med mamma och min syster. Jag köpte en väska, en kjol, klänning, en snygg, grå tröja med band i sidan som man knyter och sedan köpte jag lite annat smått och gott som en present till min kompis som fyllde 18 i tisdags!
Igår var jag och Clara (min syster) i Gbg och kollade runt i affärer men ingen av oss köpte något. Och idag var jag på IKEA med en kompis och hittade några saker till mitt rum som jag skulle vilja ha.

Det har varit roligt och väldigt avslappnad, för första gången på länge har jag varit helt ledig på ett lov utan tider att passa och jag har haft tid att umgås med kompisar.
Imorgon ska jag plugga och både på lördag och söndag ska jag spela på Science-Fiction-mässan med Gothia Concentus.

Vad har ni gjort på lovet? Åker många skidor? Jag har aldrig åkt skidor och knappt stått på några heller.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Min vardag

Hej alla! Det var ett tag sedan. Jag sitter på bussen och är på väg hem för jag hade bara en lektion idag. Det är väldigt skönt men jag måste plugga så får se hur det går när jag är hemma😂
Det har inte hänt så mycket sedan sist. Nästa vecka är det sportlov och då är jag ledig hela veckan förutom sista helgen vilket jag inte varit på flera år. Då måste jag plugga och spela fiol inför min kompis gymnasiearbete. Vi åker aldrig iväg med familjen på skidsemester eller annat för vi är verkligen inte en skidfamilj, vi har knappt stått på skidor i hela våra liv!
Vad brukar ni göra på sportlovet?

Likes

Comments

Mina tankar

Hej allihop! Jag tänkte skriva lite om mina framtidsplaner eftersom att ni är såå intresserade! ;P Eller inte...

Efter gymnasiet har jag tänkt ta ett sabbatsår för att jobba och tjäna ihop så mycket pengar som möjligt. Sedan vill jag flytta utomlands och plugga ett år. Antingen skulle jag flytta till Spanien för att lära mig prata flytande eftersom mina släktingar bor i Spanien och jag vill kunna prata med min släkt, eller så vill jag flytta till USA. Jag vill flytta till Santa Barbara för att plugga musik på Santa Barbara City College. Jag skulle helst vilja flytta direkt efter gymnasiet men det beror väl lite på ekonomin och vad jag känner för då.

För några år sedan kollade vi runt på Svenska skolan i Spanien så att jag skulle kunna lära mig spanska men ändå inte behöva gå om när jag kom tillbaka till Sverige. Dock är det väldigt dyrt och det blev liksom inte av. Sedan tänkte vi att jag kunde åka på utbytsår i trean på gymnasiet men jag ville ta studenten med min klass och inte missa alla konserter och musikalen och allt annat som jag skulle missa om jag åkte då. Så nu är jag inställd på att åka efter gymnasiet. Det är bra att man har chansen att åka efter så att det inte känns som ett tvång att åka under skoltiden eller att det är för sent efter.

Jag följer STS på Snapchat och då kan man varje vecka följa en utbytesstudent eller någon som pluggar eller är au pair vilket är väldigt bra. Förra veckan var det två tjejer som plugga på just SBCC så det var extra bra:)

Det som är så bra med att plugga utomlands är ju att man för det första blir väldigt bra på språket. Man träffar nya vänner och skaffar kanske kontakter som är bra att ha senare i livet. Man lär sig om en ny kultur på ett sätt som en turist aldrig kan göra. Man utvecklas som person genom att flytta helt själv till ett annat land där man inte känner någon och man måste ta hand om sig själv.

Har någon av er tänkt åka utomlands? Eller är ni utomlands eller har varit? Kommentera!

Likes

Comments

Min vardag

Jag är så uttråkad så det finns inte! Jag hade spanska kl. 08.25 och då gjorde vi knappt något. Vi testade att prata och spela in en gång och sedan snackade vi om att åka till Spanien. Efter det gick vi tillbaka till vår egen skola och spelade in med video och först gick det inte bra för vi skrattade bara. Den videon vi lade upp på Youtube för att vår lärare skulle kunna kolla på den tyckte vi inte var bra men tydligen tyckte vår lärare det så det gick ju bättre än förväntat! Nu är en läxa överstökad, nu är det bara fyra till:/

Sedan hade vi två timmar att döda. Nu har vi svenska och jag ska hålla tal om Tornedalsfinska/Meänkieli. Det är skittråkigt! Det är säkert bra att kunna om minoritetsspråken för att de har och har haft det jobbigt men det är så tråkigt. Åtminstone på det här sättet. Jag kommer typ ha varit på skolan i över fem timmar i onödan idag.

Likes

Comments

Min vardag

Ibland blir jag trött på livet! Det har inte ens gått två veckor på vårterminen och jag är redan skoltrött och vill ha sportlov.

Vi fick reda på idag att min halvklassgrupp inte kommer ha idrott alls den här terminen. Det beror på att förra terminen hade vi en lärare men denna terminen skulle hon inte ha oss för att hon skulle ha någon vuxenutbildning. De hittade ingen annan lärare som kunde ta över oss så därför måste vi ha idrott i trean istället trots att vi egentligen inte ska ha idrott alls i trean. Det suger för jag var så inställd på att slippa idrott i trean, jag gillar verkligen inte idrott.

Idag hade jag seminariet i historian som jag skulle haft förra veckan men som inte blev av för att vår lärare hade tappat rösten. Det handlade om Franska Revolutionen. Det gick helt ok men det hade såklart kunnat gå mycket bättre. Dock gick det bättre på psykologin. Vi fick reda på vårt slutbetyg i kursen och jag är väldigt nöjd! :)

Jag hade också engelska. Då skulle alla hålla argumenterande tal. Jag pratade om skoluniform, om man borde ha det i Sverige eller inte. Jag tycker det gick bra, jag kunde allt utantill och jag tycker jag fick med allt man skulle. Sedan hade jag kunnat vara mer avslappnad men annars var det ok. I alla fall så behöver jag inte vara på lektionen imorgon eftersom jag redan gjort mitt tal vilket betyder att jag har 4h håltimma imorgon. Jag har spanska på morgonen och svenska sist på dagen:( Då ska jag och min kompis plugga spanska.

Likes

Comments

Min vardag

Jag sitter på bussen påväg till skolan. Jag gjorde pannkakor till frukost och det blev gott! Nu har jag en massa läxor att göra, prov att plugga till och konserter att öva till! Stress, stress och mer stress och som toppen på det hela, lite ångest!
Jag skulle behöva fler timmar på dygnet, för jag kan ju inte strunta i att sova för då kommer det skita sig ändå:/

Några tips? Skulle behöva det!

Likes

Comments