Hej!

Nu har de gått 2 veckor sen jag kom hem från min resa med jobbet. Vi var nämligen i både Dubai och Abu Dhabi på en studieresa. Personligen tyckte jag mer om Abu Dhabi, då det gav mer av en stadskänsla. Det märktes även att Abu Dhabi sitter på en högre summa pengar än Dubai. Det kunde man till exempel åtskilja med bara kvalitén på materialen man valt för byggnaderna, och dessutom variationen.

Första dagen spenderades i Dubai, där vi bland annat besökte Dubai Marina, Nakheel, Palm Jumeirah, Burj Khalifa, Downtown Dubai och Dubai Mall.

Andra dagen åkte vi till Abu Dhabi. Det tog ungefär 50 min att ta oss fram från Dubai. I Abu Dhabi besökte vi Masdar City, Sheikh Zayed Bridge, Sheikh Zayed Al Nahyan Mosque, Ferrari World och Yas Hotel at Formula-1 Marina Circuit.

De två sista dagarna var fria och ägnades åt aktiviteter. Ena dagen var jag på Jeep Safari och den andra på Aquaventure Waterpark. Det var riktigt kul!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Slav! Hej!

Min kära läsare, jag tänkte berätta för dig om vart jag hållit hus dessa veckor. I slutet av mars, 25 mars to be exact, åkte jag tillsammans med familjen till Kurdistan. Flyget lyfte 12:15 och destinationen var Istanbul. Vi mellanlandade där, och fick vänta på nästa flyg i cirka 6h. Hur som helst gick resan fram och tillbaka bra!

Vi landade i Hewler (Erbil) vid midnatt, där min kusins man och son väntade på oss. Därefter väntade en 3h bilresa. Woho. Vi var 8 vuxna som delade på 6 sittplatser. Längst bak fanns det 2 platser varav två väskor fick ta en sittplats. Så då satt vi där bak, jag och min bror. Vi delade på den platsen. Sista biten somnade jag på min stackars brors axel, och så söt som han är sa han inte till mig att jag gjorde platsen mer obekväm för honom. Such a gentleman...<3

Den mesta tiden spenderades i Duhok, där min faster bor. Där umgicks vi mycket med min kusins dotter och söner. Några dagar var vi i Amedi, som är mina föräldrars hemstad. Otroligt vacker natur och omgivning. Vi hälsade på alla släktingar, men spenderade mest tid med min moster och hennes familj. Vi avslutade resan med att åka ut mot Iran, för att hälsa på min systersmans familj. Vi besökte då bland annat Koye, Qaladize och Hewler.

Det känns alltid bra att hälsa på och spendera tid i Kurdistan. Jag får alltid en underbar känsla inom mig. Blir ganska känslosam på ett sätt. Det är som att jag får gå tillbaka i tiden, och i princip, uppleva mina föräldrars barndom. Jag får gå samma gata som de gick när de var småbarn. Jag får gå på samma golv som dem gått på för 20 år sen och mer. Jag får stå i samma rum som mamma och pappa stod i när pappa bad om hennes hand. Alla minnen jag fått höra får jag se i verklig bild, typ. Det är både positiva och negativa minnen. Det är till exempel inte så kul att se flera skott på väggarna i huset mamma bodde i som liten. Och det är heller inte så kul att åka förbi Saddams mur. Och inte heller se hans fd. slott.

Bara kärlek!
Kram.

Likes

Comments

Det märks att Sverige är i den fasen mellan två säsonger. Det är så förvirrande. Är det höst, vinter, vår eller sommar? Ja, idag känns det som att det är vår i alla fall. Solen skiner, himmelen klarblå, folket har solglasögonen på och verkar lite gladare.

Våren innebär även fåglar som kvittrar. Jag tycker det låter så gulligt, och man blir automatiskt lite glad inombords. MEN, lika glad blir man inte när de väcker en 04:00 på morgonen! Jag vaknade av att jag trodde att mitt alarm börjat slå. Jag var så trött. Tänkte liksom för mig själv, "Really... är klockan redan 06:00?" Ja förresten, varför jag vaknade så lätt av de kvittrande fåglarna är just för att mitt alarmljud är fågelkvitter. Så efter det hade jag det svårt att somna om, för de kvittrade ju på. Haha.

Update: Det är dags för mig att resa igen! Nu har jag bara idag och imorgon kvar för att hinna packa, och köpa allt det jag behöver. Jag reser nämligen på lördag, so I'm very excited! Min första resa det här året var till Oslo, Norge och min andra resa blir nu till Kurdistan! <3

I söndags var jag på Skansen, och det var jättehärligt och mysigt. Jag hade inte varit där på flera år, så det var verkligen en rolig upplevelse!

Likes

Comments

När du får höra något fint om dig själv, visst kan du inte göra annat än att le. Speciellt när det kommer från en person man inte förväntat sig säga något. Jag fick i alla fall starta min morgon med att man fick ett stort leende när man såg mig komma in på kontoret. Jag blev självklart väldigt glad av att få se att man log på grund av mig. "Nämen, vad glad du är idag", sa jag. Och då fick jag höra the sweetest thing på länge, " Ja, du är som en sol".

Låt oss inte blunda för hårt. Alla bilder, videos och nyheter som vi konstant får se, saker man själv upplever och upplevt. Låt det negativa inte ta över din värld. Låt oss se det fina. Det positiva. Låt dig själv vara en positiv kraft. Speciellt när du själv inte ser det. Bli då den kraften för någon annan.

Give love. Recieve love.

Likes

Comments

När det känns som att något blir för jobbigt. När det nästan känns som att en person skriker i dina öron, fastän den inte gör det. Hur reagerar du? Det är viktigt. Jag menar att kunna svara på dessa frågor. Det betyder att du lagt fokus på dig själv. Att du tagit emot dig själv. Och det viktigaste, accepterat dig själv. Accepterat dina bra sidor, men även dina mindre bra sidor. Du är inte perfekt. Nej, det vet du också. Eller hur? Så hur gör du egentligen?

Hur hanterar man vissa situationer? Dessa konflikter som uppstår med en själv, folk, samhället, luften och allt det andra. Nyckeln ligger i kommunikationen. Och med det kommer ärligheten automatiskt. Vilket också betyder att du börjar acceptera.

Hur har jag lagt upp min tid? Vad väljer jag att göra varje dag som jag får en chans att uppleva? Jo, jag prioriterar och planerar. Jag vill inte stressa. Jag tar saker i den takt jag klarar av. Allt har sin tid, tänker jag. Klarar jag inte av en sak nu, är det inte meningen. Jag fortsätter göra mitt bästa, och tillslut klarar jag det. Det är något jag märkt, och tror på starkt.

Du ska aldrig glömma att du är minst lika viktig som någon annan. Men du ska heller inte gå med näsan i vädret och få någon annan att känna sig som något mindre. Skapa en positiv aura runtom dig. Och försök att alltid se det positiva i saker, istället för det negativa. Fokusera på att må bra. Och hur du gör det, är faktiskt bara du som kan svara på egentligen. För ingen annan känner dig lika bra som du känner dig själv. Du vet vad som får dig att må bra.

Kram.

Likes

Comments

Det blev ganska jobbigt att hantera, men jag gjorde det i alla fall. Hela förra veckan hade jag det verkligen fullt upp. Vi hade ett utskick på jobbet i ett projekt som jag jobbar i. Samtidigt som jag hade ett uppträdande jag behövde träna inför. Jag och min danspartner/lärare lyckades träffas tre gånger innan det. Jag var så nervös, men ändå inte.

Under hösten 2016 bestämde jag mig för att utmana mig själv genom att anmäla mig till en danskurs, bollywood dans. Jag tycker verkligen det är så fint, vackert och coolt. Jag får liksom dansa och skådespela samtidigt. Två saker som får mitt hjärta att le på en och samma gång. Kursen var på 6 lektioner, en gång i veckan. Så det jag lyckades framföra i lördags är jag så stolt över.

Hur jobbigt saker och ting kan bli ibland, påminner jag alltid mig själv om varför jag gör det. Jag frågar mig själv om det är värt det. Och den absolut viktigaste frågan, får det ditt hjärta att le?

Kram.

Likes

Comments

Att kunna uttrycka sig själv utan att tala. Det är mäktigt. Tänk att en annan person kan förstå dig utan att du använder ord. Ord som förklarar hur du mår och känner. Du kan se det i en persons ögon. Fast det kan vara svårt ibland. Människan har lärt sig att uttrycka sig på flera olika sätt. Jag själv tänker på hur jag brukar uttrycka mig. Det första jag tänker på är skratt. Och det andra jag tänker på är att jag verkligen inte har någon pokerface. Så jag uttrycker mig alltså väldigt lätt genom mina ansiktsuttryck. Du kan enkelt se om jag är glad, ledsen, arg eller bekymrad.

Hur som helst. Det finns många sätt. Jag menar du kan uttrycka dig genom sport, dans och även musik. Jag nämner de tre eftersom att det är just de jag själv använder mig av. Det är thaiboxning eller styrketräning. Och när det kommer till dans, finns det ganska mycket. Jag älskar det. Idag dansar jag Bollywood dans seriöst, med även lite klassiska steg. Annars dansar jag väldigt blandat, man kan typ säga att jag tycker om all dans från hela världen. Haha. Sen så har jag musiken, som jag haft inom mig sedan liten. Det kan vara genom instrument, men även sång. Det är så vackert.

Precis som man försöker hitta en balans i vardagen, så försöker jag hitta likheter och även skillnader, samt en balans mellan min träning och dansen. Om man kollar på det från långt håll, kan till exempel thaiboxning se väldigt aggressivt ut och hårt medan dansen väldigt graciös och mjuk. Kollar man djupare är likheterna fler än skillnaderna. Till exempel att hitta balansen, vara avslappnad och ha ögonkontakt. Fina rörelser och fina slag.

Allt det här som man fastnar vid skapar den du är. Du fastnar inte bara för att du tycker det är kul. Du fastnar för att du känner igen dig själv i det. Du kan äntligen uttrycka dig på det sättet du önskar.


Likes

Comments

Hur underbart är det inte när saker går som du önskat!? Det är så sjukt att vissa saker kan få dig att må så pass dåligt, att det tillslut känns som att någon tagit ett strypgrepp runt halsen på dig. Jag kände i alla fall så i flera månader ska du veta. Från den dagen jag fick ett mejl där det stod icke godkänt till idag. Det är många dagar. Jag är så stolt och glad över att jag inte gav upp. It's not really an option for me. Så jag gav det ett till försök. Men jag ska inte hitta på, det var faktiskt tempting flera gånger. Jag fick ett mejl idag angående mitt examensarbete, och det är äntligen godkänt! Alltså!! Det är nog ett av de bästa och mest efterlängtade mejlen någonsin. Hehe.

Fortsätt kämpa! Om du verkligen vill något, så kommer du att klara av det eventually. Det kan vara riktigt jobbigt, men det är så värt det i slutändan!

Tack till alla som funnits där för mig och pushat mig när jag haft det extra jobbigt.

STOR kram!

Likes

Comments

Hade det inte varit för dina humörsvängningar,
skulle jag, elegant som jag är, utan problem, vackert ta mig fram.
Fast det är okej. Jag menar att du känner så ibland.
Jag lär känna mig själv på det sättet.
Jag förstår nu hur jag ska hantera vissa situationer.
Ett dilemma som jag hela tiden försöker återkoppla.

Jag försöker alltid förstå mig på hur och varför en person reagerar vid olika tillfällen. Jag försöker även ta hänsyn till de energier som finns runtom oss. De energier som finns inom oss. Det är de som får en att må på ett visst sätt.

Jag försöker se det i allt. Min text grundar sig på det jag ser i bilden ovan. Båten är jag, vattnet är du och vinden är energin.

Likes

Comments

En nära person till mig frågade vad meningen med livet är. Många gånger har man hört den frågan, men aldrig har jag tagit åt mig frågan på det här sättet. Jag skulle faktiskt svara. Jag var på väg att svara i alla fall. "Det är...", sa jag och blev tyst. Sen fortsatte vi promenera. Efter det har jag i några dagar tänkt på vad svaret är. Det började bli ganska jobbigt, för jag kunde inte komma på det. Vad är svaret? Finns det något svar eller?! Tillslut frågade jag personer runtom mig. Kanske har de svaret, tänkte jag. Men nej...

Det jag kom fram till var att det inte finns ett konkret svar. Och det fick mig att börja tänka på varför människan valt att tro på något som är mycket större än en själv. Jag tror att man har accepterat det inombords, för att känna sig trygg. Oavsett hur gammal man än är, vill man ha någon som man kan vända sig till för råd, trygghet och kärlek.

Meningen med livet för mig? Jag tror att det liv varje individ har fått är en gåva, och att planeten vi bor på är paradiset. Att få denna möjlighet borde alla ta vara på. Gör det som får dig att må bra. Lev, njut och älska.


Kram.

Likes

Comments