Morföräldrar som ska bestämma över ens barn. Fett frustrerande.

Jag är förälder åt mina barn, jag och mina två barn är de som utgör vår lilla familj. I den konstellationen är jag den vuxna, föräldern, den som tar viktiga beslut och bestämmer. Just i mitt fall verkar en viss morförälder fått det hela om bakfoten, hon har fått för sig att hon kan styra och ställa hur hon vill hemma hos oss. Jag som ensamstående med två små tar tyvärr mer hjälp utav mormor än vad jag egentligen vill, hon ställer upp, vilket jag är tacksam för, men att ta emot all denna hjälp utav henne har lett till att jag inte "får" säga ifrån när jag inte gillar hennes sätt med mina barn.

Jag har starka värderingar och utifrån dessa vill jag uppfostra vår familj, det är svårt när barnen träffar mormor varje dag och hon inte delar vår syn på livet och våra värderingar. Hon är en bitter människan och i och med att vi umgås så mycket så smittar den bitterheten av sig på mig, är rädd att den ska smitta av sig på barnen med.

Åh, jag har så mycket att skriva men kommer framstå like a crazy person och vill inte baktala min mor, men det är en struggle att ha henne i mitt och mina barns liv. Jag ser det som att hon fördärvar min uppfostran av mina barn, stora barnet ser upp till henne och härmar vartenda ord hon säger. "Gulligt", kan man tycka, men gulligt är allt annat än vad som oftast ploppar ut ur hennes mun.

En av de saker som sårar mig mest är att hon inte gillar sitt yngsta barnbarn. Det märks tydligt. Redan när jag berättade om graviditeten så blev hon sur, ifrågasatte hela tiden (och gör fortfarande) om det var nödvändigt, "det räckte väl med den första?" Nu när bebisen väl är här så blir hon irriterad när han gråter och tycker att han gott kan ligga och gnälla för "det är bara dumheter". Jag vill bara skrika och gråta och kasta ut henne ur mitt hem. Men hon är min mamma. Jag vill bara fly, fly dit barnens pappa befinner sig, men jag vågar inte. Där skulle jag kunna uppfostra mina barn på mitt sätt och samhället skulle göra sin del. Detta samhället förstör ett litet barn och jag är så orolig för hur framtiden kommer att se ut för mina barn.

Åh Gud, vägled mig och mina barn. Håll oss borta från frestelser och villfarelser. Håll våra hjärtan fasta och stabila på Din religion och samla oss tillsammans Ditt Paradis.

Likes

Comments

Då var det dags för mig att börja blogga igen efter några års uppehåll. Kände att jag behövde en plats att skriva av mig på!

Jag är en tjej, pushing 25, som kommer blogga om livet som ensamstående tvåbarnsmamma, dess mot- och medgångar och inläggen kommer högst troligt ha spår av mat och religion. Jag älskar att testa allt nytt (i matväg), faller alltid för reklamer, så sånt kommer troligen ploppa upp här bland raderna med.

Likes

Comments