Cosette tog med sig alla barnen på en semester i några dagar i hopp om att de alla skulle bli mer vänner. Förhoppningsvis så skulle syskonen ha så roligt att de glömde bort att de var osams. Cosette tyckte att det såg ut som om det skulle hjälpa rätt så snabbt. De började alla leka och kvällen inleddes med att kasta lite hästsko och att berätta historier vid elden. Detta var någon som de alla tyckte var himla roligt eller var det egentligen det som lockade eller var det att få sitt vid elden som var det som lockade mest. Vilket det än var så var Cosette glad för att barnen inte hade bråkat med varandra utan såg ut som om de verkligen trivdes i varandras sällskap.

Nästa dag vaknade alla barnen pigga och glada och fulla av förväntan över vad dagen skulle ge. Cosette hade svårt att komma på något som de alla skulle kunna tycka var kul. Hon bestämde sig för att det kanske trots allt var lättast att bara ge sig ut och se om det fanns något i omgivningen som skulle kunna fånga deras intresse. Efter en stund så kom dem alla på att de ville testa att fiska och det var inte något som Cosette hade något emot.


Fiskestunden blev väldigt lyckad och alla stod och fiskade i en lång stund. Alla hade sitt fulla intresse för att fiska lite då och då i omgångar men det var tillslut Annika som tröttnade först och valde att istället lägga sig och kolla på alla molnen och bara slappna av.

Therese tyckte det var himla kul att få vara med sina syskon och Cosette, men en dag kände hon för att ta sig en utflykt helt själv. Hon hade varit här i skogen med alla dagen innan men idag ville hon gå själv. Det tog lite övertalan men tillslut lät Cosette henne gå själv.


There började genast se sig om och samla både växter och insekter som hon hittade. Det fanns dock ett mål med dagen, hon hade dagen innan hittat en grotta som ledde till ett helt nytt ställe och en stuga som en trevlig gammal gumma bodde i. Tyvärr hann Therese inte undersöka saken närmre utan bestämt sig för att hon skulle åka hit senare helt själv. Och detta var vad hon nu gjorde. Hon letade sig tillbaka till stugan och tog sig även en runda i omgivningarna runt stugan. Hon hittade många trevliga saker att samla på och när det väl var dax för att gå hem hade hon fickorna fulla men hon hade haft en väldigt trevlig dag. När hon kom hem var hon både trött och hungrig men väldigt glad och lycklig.

Den som trodde att det bara var Therese som ville ge sig ut helt själv hade fel. Redan nästa dag var det Alexander som ville ge sig ut på äventyr. Han hade dock inget mål med sin utflykt som Therese hade haft dagen innan. Han bestämde sig istället för att bara gå runt och kolla vad han kunde hitta. Om han hittade något? Jadå det gjorde han men kanske inte något utan någon. Alexander träffade en väldigt trevlig tjej på sin promenad. Vad hon hette hade han inte en aning om när han kom hem. Han hade bara varit så glad att han hittat något som han trivdes så bra med. De hade pratat en lång stund om allt som han kunde komma på och antagligen som hon med hade kommit på. De var inte för en sekund som de inte hade något kul att prata om. Hela dagen hade dem kul och pratade och kollade på molnen tillsammans. Tiden gick dock allt för snabbt och snart var det tid för att både Alexander och tjejen behövde gå tillbaka och de skildes åt i hopp om att de någon dag skulle träffa varandra igen.

Annika var givetvis inte sämre hon. Nästa dag var det hennes tur att ge sig ut och precis som sin bror så bestämde hon sig för att kolla in omgivningarna och hitta något kul. Till skillnad från sin bror så hittade Annika massa av djur och växter att samla på. Att prata med andra var inte lika intressant även om hon försökte göra det också under dagen men hon kom hellre hem med fickorna fulla av saker precis som hennes syster. Annika hann dock göra en sak som hon tyvärr inte fick bild på. Hon träffade en stor björn som hon pratade med, hon vet dock inte om det var samma björn som hennes första dag i skogen när hon var med alla syskonen och Cosette i skogen eller om det var en ny. Hon vågade dock inte berätta för någon om mötet. Tänk om Cosette fick reda på det och inte vågade låta henne gå ut själv.

Redan innan någon kände sig redo för att åka hem så var det tid för att ta sig hem och komma tillbaka till skolan. Motvilligt tog sig alla hem till sina vanliga liv som kändes väldigt tråkiga emot vad deras semester hade varit. Inte lång tid efter att de hade kommit hem så kom Kjell in i deras familj och dem var nu fyra barn. Cosette tyckte det var väldigt kul att få träffa Kjell och har nu bestämt sig för att när barnen blir lite äldre så ska hon ta med alla på semester igen. Barnen behöver dock ta tag i skolan först.


Snälla kommentera gärna, bra som dålig kritik. Kan bara vara en liten sak eller bara att säga till att ni läst och et upplevelse.


If someone want this in english, just tell me and I can fix it.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Efter att Annika och Cosette haft en lugn natt och sovit tills de var utvilade så kom Annikas syster Therese. Även denna gången började det med en kram, Cosette tyckte det skulle bli kul att få träffa Therese och se systrarna samspela tillsammans. Hon visste dock att det inte skulle lång tid innan deras bror anlände. Nu gällde det att ta sig en stund med systarna innan det skulle bli fullt jobb med en liten bebis i huset.

----------

After a nice and quite night Annika and Cosette woke up just before Annika's sister Therese arrived. Also this time it started with hugs. Cosette thought it would be nice to meet Therese for the first time and even see the sisters play together. But she knew it wouldnt take long time before the sisters brother got her. Now she had to spend some time with the sisters before there would be alot of work with a baby in the house.

Senare anlände deras bror Alexander vilket inte Therese var speciellt glad över. Hon var redan från början väldigt sur på sin bror och ville inte alls att han skulle vara där. Alexander var inte alls välkommen enligt Therese. Cosette hoppades på att Therese skulle ändra sig och vara glad över att hennes bror hade kommit.


Alexander var även mer jobb än Cosette hade väntat sig att ett litet barn skulle vara. Hon fick knappt sova något alls innan Alexander ville ha blöjan bytt eller bli matad eller vad han nu ville. Cosette var trött och irriterad under en ganska lång tid vilket inte hjälpte Therese att fatta tycke för sin bror. Detta visade sig senare när Alexander blev lite äldre och Therese fortfarande inte välkomnade honom. Det såg aldrig ut till att bli e började planera en semester.

----------

Later on the sisters brother Alexander arrived with Therese didn't like at all. She was really mad and angry at her brother from the start, she didn't want him at all. Cosette hope that Therese would change her mind about her brother. 


Cosette never thought there would be so much work with a baby in the house. She hardly got any sleep before Alexander needed a diaper change or be fed .Cosette was really tired for a long time with didn't help with Therese and Alexander. Even when Alexander grew up she was still mad at him. Cosette didn't see any light in it so she started to plan a vacation in hope that it would make it more easy for Therese to like Alexander.

Likes

Comments

Här har vi Cosette på hennes första arbetsdag. Hon har precis kommit till huset och ska gå in och se insidan för första gången. Hon är väldigt nervös över hur allt ska bli. Ska det gå bra eller ska det gå åt skogen, det är något man aldrig kan veta. Hon vet i alla fall att hon ska göra sitt bästa för att allt ska gå bra.


This is Cosette on her first day of work. She has just arrived and are on her way to go inside and see the inside för the first time. She are really nervous over how everything will work out. You can never know how things will work out before you try them. All she know is that she will do her best.

Efter att Cosette gjort sig hemmastadd så får hon träffa första barnet. Annika säger hej med att ge Cosette en kram och de blir genast bra vänner. Cosette är övertygad om att det kommer att fungera bra mellan dem. Annika verkar som ett trevligt barn och väldigt lugn. Dem går tillsammans in i huset och Annika vill genast sätta sig och göra sin läxa vilket Cosette inte sa nej till. Efter läxan var det tid för Annika att öva på piano.


After Cosette made herself more at home she gets to meet the first child. Annika says hello to Cosette by giving her a hug and they immediatley become good friends. Cosette is confident that it will work just great between them. Annika seems like a nice kid and very calm. They to together inside the housw and Anniksa immediatelt wants to start with her homework, which Cosette didn't say no to. After her homework its time for Annika to practice on the piano.


Annika älskar att spela på pianot och Cosette älskar att lyssna. Hon är imponerad över hur bra Annika är på att spela på pianot. Efter att Annika spelat en bra stund så gick det och åt kvälls mat och gav varandra en kram innan de båda gick och la sig i väntan på en ny och spännande dag och imorgon skulle ​Annikas syster Therese komma.


Annika loves to play the piano and Cosette loves to listen. She is impressed over how good Annika plays the piano. After she played for a while its time to eat something. They ended the day with a hug and went to bed. Tomorrow was going to be a new day and they would meet Annika's sister Therese.

Likes

Comments​Hey Jessie


Jag har nu börjat med en ny utmaning som jag hittade på Youtube som kallas för "Hey Jessie". Utmaningen går ut på att man ska skapa en char som ska agera som nanny och ta hand om barnen och hushållet. Det finns inga föräldrar eller andra inblandade mer än en nanny och fyra barn. Det går ut på att man ska adoptera fyra barn och hjälpa dem i livet. Denna utmaningen fick jag som sagt från youtube och det är crayzswing som har skapat den. Du kan söka både på användarnamn och utmaningens man för att hitta den om du är intresserad av att kolla in utmaningen på youtube. 

Thanks for crayzswing for this challenge. You can find this challenge on youtube, search for crayzswing or hey jessie.


1. Skapa en nanny som ska adoptera fyra barn. Helt upp till dig vilka barn, ålder osv.

2. Det är nannyns jobb att ta hand om barnen och hushållet. Inga andra är tillåtna som mamma, pappa, städerska osv.

3. Pengarfusket är tillåtet för att bygga huset.

4. Barnen ska bo hemma tills de är vuxna men de får inte flytta fören deras ambitioner är fyllda. När allas är fyllda är utmaningen över. Man kan om man villl göra samma sak med sin nanny men inget man måste om man inte känner för det men barnens måste vara fulla innan man får flytta. 

5. Barnen får inte själva, städa diska osv utan det är deras nanny som ska sköta allt.

För mer exakta regler så får ni vända er till utmaningen på youtube. 

Thanks for crayzswing for this challenge. You can find this challenge on youtube, search for crayzswing or hey jessie.

Likes

Comments

(Jag vill bara säga och påpeka innan jag börjar skriva om Kelsi och Liv så till jag tillägga att jag gjort lite ändringar. Jag tyckte att de åldrades lite för fort för man hann knappast göra något innan de skulle åldras igen. Så för att åtgärda det så har jag ändrat åldrandet från normal till lång. För mig har detta funkat bättre och jag känner att jag hinner med att göra mer med mina simmar innan de åldras.)


 Betyg A och åldrande


Kelsi jobbar hårt för att det ska gå bra på jobbet. Vissa dagar går bättre än andra och de gånger hon får en befordran känns det värt mödan. Fast det finns alltid lite skuldkänslor för att hon inte hinner spendera så mycket tid med Liv. Hon känner även att hon hade velat berätta för Markus om hans dotter. Hon har försökt få tag på honom men utan resultat. Förhoppningsvis kommer de stöta på varandra så Liv får träffa sin pappa som hon längtar efter att få se. För Liv vill veta vem som är hennes pappa och det är väl något som de flesta kan förstå. Veta var man kommer ifrån. De kämpar dock båda på med att klara sig igenom dagarna med alla dess utmaningar. Kelsi kämpar med jobbet och Liv med att få bra betyg i skolan. Det är inte alltid så lätt för någon av dem men de kämpar på och det går framåt. de försöker hjälpa varandra så gott det går och Liv tycker det är extra roligt med läxan när Kelsi kan hjälpa henne. Här på bilden ovan så kan vi se Kelsi som precis blivit befordrad till Esport-tävlande. Nu känner hon att hon kan börja planera mer för framtiden och planera saker som inte har med jobbet att göra. Hon kan släppa att försöka komma upp sig i jobbet och tjäna mer för att hon ska kunna köpa ett större hus så hennes dotter kan få ett eget rum. Nu kan hon istället fokusera mer på att hitta det där huset som passar dem i krav och ekonomiskt. Det blir inte lätt men det ska gå.

Det är inte bara Kelsi som det börjar gå framåt för. Det går bra även för Liv. De långa kvällarna när det varit full koncentration på läxor och allt annat som hjälper henne i skolan har lönat sig. På bilden sitter Liv och pluggar för att behålla sitt betyg som nu ligger på ett A. Detta är även samma dag som hon fick sitt A i betyg och Liv är väldigt stolt över det. Det är kämpigare nu men hon tänker inte ge upp. Liv älskar att läsa böcker men kanske inte lika mycket läxan men hon känner endå att det är värt att lägga ner tiden på läxan när man sedan får se resultatet. Liv är dock lite orolig över sin mamma Kelsi som jobbar så hårt varje dag. Hon skulle vilja se sin mamma lugna ner sig lite och tänka på sig själv och skämma bort sig själv lite. Liv kan se hur stressen påverkar Kelsi och det är inget som hon tycker om att se. Liv försöker ofta få sin mamma till att sätta sig och ta det lite lugnt och läsa någon bok eller ta ett avkopplande bad. Något som hon själv gör när hon känner sig stressad och kanske lite annars med. Skönt att ta sig ett härlig bad då och då. Kelsi vill hellre koncentrera sig på jobbet och att träna istället för att pyssla om sig själv. Liv har dock sista dagarna sett att Kelsi lugnat ner sig lite och börjat leta efter det där huset som de så båda gärna vill ha. 

Tiden räcker dock inte alltid till allt man vill hinna göra. Kelsi har insett att hon inte kan ge sin dotter ett större hus just nu. Det finns inte ekonomi till det så det blir att fortsätta kämpa på jobbet och hoppas på det bästa. Kelsi har även firat födelsedag även om det blev en blygsam dag bara med dottern så är Kelsi nöjd över dagen. Hon var dock lite ledsen över att tiden har gått och att hon nu börjar bli gammal. Det gör henne faktiskt lite mer orolig för hur det ska gå för dottern. Hon vet att Liv är stark men hon tycker att det hade varit skönt att få ihop till ett nytt hus innan det är tid för pension. Något som inte alls lockar Kelsi speciellt mycket. Liv försöker uppmuntra sin mamma som har bestämt sig för att jobba så länge som kroppen orkar så livet ska bli lättare för sin dotter och kanske hinner hon skaffa det där huset. Drömhuset ligger nog lite väl långt bort men ett större hus så Liv när hon får barn kan ge sin dotter eller son ett eget rum om nu Liv bestämmer sig för barn och det är något som Kelsi hoppas då hon vill att hennes dotter ska få uppleva den magiska känslan av att ha ett barn. Fast nu blir det istället att kämpa vidare på jobbet och i skolan istället för att tänka på barn och barnbarn. Än ligger det rätt långt borta.

Likes

Comments

Liv Watson

Namn: Liv Watson

Ålder: Barn

Ambition: Fenomenbarn

Egenskaper: Bokmal

Jobb: Student

Kelis dotter har nu blivit barn och sluppit ur barnsängen och blöjorna och allt annat som hör till bebisar. Liv är en mycket nyfiken tjej som älskar nya spännande saker och framför allt att läsa. För er som har läst de första två inläggen i bloggen kan säkert se hur lik Liv är sin mamma.

(Till höger Kelsi som ungdom och till vänster Liv som barn)

Likes

Comments

Av ren lathet börjar jag med två rumskompisar, så fort jag ska hitta någon i kvarteret, som min sim kan dejta, blir den simmen gammal och där innan de kommer någonstans. Just här har jag planerat att uppfylla ambitioner, skapa en familj och spela vidare med samma gener. Så här är de nu, rumskompisarna.

Namn: Axel Falk
Ålder: Ungdom
Ambition: Fantastiskt förmögen
Egenskaper: Munter, självsäker, Bro-Sim
Jobb:Teknikguru

Namn: Amanda Persson
Ålder: Ungdom
Ambition: Extraordinär målare
Egenskaper: Kreativ, Självsäker, Konstälskare
Jobb:Målare

Efter som Axels ambition är att bli fantastiskt förmögen, är min plan att göra detta utan minsta kaching. Hur nu detta ska gå.... Här de i alla fall, snyggingarna själva med både slumpade namn och slumpade ansikten (Efter en stunds skapande av sim blir det långdraget, lat som jag är, och skamlöst erkänner det för världen att läsa)

Vi fortsätter lite... jag har inte spelat så mycket, men jag tänkte att jag bygger upp lite färdigheter som deras jobb kräver. Det får de göra i ett hus jag inte byggt själv (Vad är det med min lathet?) Får helt enkelt lova att bygga ett storslaget hus när Axel börjar närma sig sin ambition, förhoppningsvis med lite draghjälp från Amanda.

Jag har redan fått dem att flörta lite, de verkar ju stå ut med varandra i alla fall....

Här är en random bild på vad de för tillfället kallar hem. Inte särskilt spännande, men det kommer, jag har ju precis börjat med denna familjen.


Likes

Comments

Kelsi Watson

Ambition: Nördhjärna

Egenskaper: Aktiv, Utåtriktad, Kreativ och Snabblärd

Favoriträtter: Yoghurt, chips och salsa

Dagarna bara flyger förbi för Kelsi och hon hinner knappt återhämta sig efter en dag full av jobb. Något som hon verkligen vill hinna med och göra är att träna men det är något som hon sällan hinner göra. Hon försöker verkligen hitta tiden till att träna och ibland hittar hon några minuter här och där. Tanken var att hon skulle börja träna när hon fick några dagar ledigt. Det blev dock aldrig riktigt som planerat, dem lediga dagarna ändrades när hon befordrades och dem där lediga dagarna kändes mer och mer avlägsna. Tillslut fick hon några dagar ledigt och för att slappna av så gick hon ut och började utforska världarna. Hon träffade många och spännande människor. Kelsi har dock inte haft lätt att hitta vänner sedan hon flyttat hit, bekanta har kommit och gått varje dag. Det var dock en kille som hon fastnat för, Markus. Det sa direkt klick och Kelsi bjöd ut honom på dejt. Det blev helt klart en väldigt lyckad dejt även om allt inte riktigt blev som planerat. 


(Kelsi träffar Markus för första gången utanför gymmet. De står och pratar en bra stund och trivs verkligen med varandra.)

Kelsi började efter sin dejt må konstigt på morgonen och först tänkte hon inte så mycket på det men snart började hon fundera på varför. Kunde det vara så att hon var gravid? Det var kanske lika bra att testa sig och det stämde. Kelsi var gravid med en man hon bara träffat en gång. Hon var dock säker på att han skulle ställa upp när hon väl berättat det för honom. Dagarna gick och det var inte de roligaste dagarna i hennes liv men hon längtade efter att få se vem som fanns i hennes mage, vad det var för litet liv som växte inom henne.


Dagarna gick som sagt och snart var det tid för att få se vem som låg och sparkade i magen. Kelsi var verkligen nervös samtidigt som hon längtade. Det skulle bli skönt när det hela var över men samtidigt lite sorgligt.


Det var nu tid för att åka till sjukhuset och äntligen få se den lilla för första gången. Det hela gick snabbt och förvånantsvärt lätt och snart hade hon sin lilla dotter i famnen. Liv Watson, en glad och sprallig tjej med hela livet framför sig.

Likes

Comments

Jag tänkte utmana mig själv lite och faktiskt fullfölja en utmaning eller flera fast i denna kategorin kommer jag bara skriva om en familj och kommande släktingar. I denna kategorin kommer vi börja med att följa Kelsi Watson som precis flyttat in i sitt nya hus.

Mål med utmaningen:

Utan pengafusk spara ihop till att köpa ett större och utvalt hus. Meningen är också att jag ska försöka att inte använda något fusk alls. Behovsfusket kommer jag bara använda om det blir absolut nödvändigt men helst inte ens då. Ett av barnen i släktledet måste även få A i betyg, i vilken ålder spelar dock ingen roll.

Har aldrig skrivit om det jag spelar förr så kom gärna med tips på vad som kan förbättras och vad som är bra.

Början på Kelsi och hennes familj kommer att komma i nästa inlägg när jag börjat spela mer med henne.

Här under kommer jag lägga upp först bilden på huset som Kelsi nu bor i och hela historien börjar och huset under är det huset som målet är att köpa. Det understa huset finns att hitta i galleriet på Sims4

Huset heter Armoniosa och är skapad av romagi1 och finns i galleriet på Sims4

Likes

Comments

Det är svårt att klara sig utan fusk ibland, lite tips kanske också hjälper... Här är en lista på fusk som kan vara bra att använda.

Det första är så klart testingcheats (True/Fals) det ser inte riktigt ut som i 3an men är fortfarande grunden för alla fusk som kan tänkas användas. Så CTRL+SHIFT+C är en bra början. Skriv in testingcheats true och gå loss bland alla härliga fusk som gör allt så mycket enklare, men kanske lite tråkigare? Ni bestämmer. Håll in shift och klicka på allt ni ser för att själva orientera er i fuskvärlden.

Det är inte alltid en sim lär sig färdigheter snabbare än vad vårt tålamod räcker. BEFARA ICKE! här kommer allt du behöver.
Med hjälp av fuskrutan, skriv in testingcheats true tätt följt av cas.fulleditmode

För att nu dra upp önskade färdigheter till en viss nivå skriv in följande stats.set_skill_level [skilltype] [1-10] här är ett exempel jag precis använde mig av för att testa så det verkligen funkade och det gjorde det stats.set_skill_level Major_Charisma 7. Min sim Isaacs karisma sköt i höjden. Övriga skills som ni kan höja är följande:

Fishing

Mischief

Guitar

Reaping

Programming

Gardening

GourmetCooking

Comedy

Charisma

Writing

VideoGaming

Violin

RocketScience

Painting

Piano

Logic

Handiness

HomestyleCooking

Bartending

Skill_Fitness

Skill_Child_Social

Skill_Child_Motor

Skill_Child_Creativity

Skill_Child_Mental


Men här är vi inte nöjda. Absolut inte, som en trogen fuskare finns det ett större lager. Upp med fuskrutan och använd dig av detta.


Help – Här får du en lista på fusk helt enkelt

motherlode – 50,000 

kaching – 1000 

rosebud – 1000 

FreeRealEstate [on/off] – Alla hus i världen blir gratis

Death.toggle – Ibland har vi ju simmar som helt enkelt inte FÅR dö!

resetSim [FirstName] [LastName] – Har din sim fastnat i en vägg? Händer alldeles för ofta. Använd detta för att fixa till problemet.

fullscreen – Ja detta är ju inget fusk, men du får fullskärmsläge och stänga av det lika lätt genom att använda dig av (on/off)

headlineeffects[on/off] – Bort med plumbotarna och tankebubblorna, eller slå på dem igen.

Pressing Shift + ] - Gör ett objekt överdrivet stort. Varför inte en stor lama i trädgården?

Likes

Comments