KBT

Hej! Det är ett tag sedan jag skrev. Mycket har hänt sen sist. Jag har börjat jobba på Max, fått en inneboende då ekonomin inte går ihop och p.g.a det kunde jag inte heller fortsätta med min yogalärarutbildning. Det gör ont, men det är sant. Jag är säker på att allt kommer ordna upp sig igen snart, och då är det upp på hästen igen.

I år har jag gått mycket i terapi vilket lett till KBT (kognitiv beteende terapi), vilket går ut på att hitta orsaken till varför man mår dåligt eller är på ett visst sätt. Man får lära sig förstå sin hjärna bättre och får verktyg för att klara av vardagen bättre. I mitt fall handlar det om att jag ofta hamnar i destruktiva förhållanden. Anledningen till att det blir så har tydligen att göra med att jag är medberoende, vilket min uppväxt kan ha orsakat. Det är mycket vanligare än man kan tro, så om någon av er har märkt av ett negativt mönster i livet så kan det faktiskt hjälpa att kontakta en terapeut som kan utreda saken med dig.

Jag delar inte med mig av detta för att få sympati. Jag delar med mig eftersom det är bra att fler blir informerad om att det faktiskt finns hjälp att få mot ångest och depression, och att orsaken till dessa kan ha ett mycket djupare band än en tänkt sig.

Mitt mål i KBT utredningen är att hitta tillbaka till mina egna rutiner, kunna sätta mig själv och mina behov först. Förstå att jag är den viktigaste personen i mitt liv. För att hjälpa andra måste jag först hjälpa mig själv. Det är tuffare för mig än vad vissa kan tänka sig. Det är inte lätt och det händer inte över en natt. Människor i min omgivning kommer tolka mig som egoistisk, självisk och kanske narcissistisk. Men jag vet att jag inte är något av de sakerna. Jag är motsatsen. Det är därför jag måste hitta mittpunkten och använda mig av all hjälp och alla råd jag får av min terapeut. Hon har varnat mig för att folk kommer tycka illa om att jag tänker på mig själv mer. Så jag har det i åtanke, jag är förberedd.

Minimalisten

Gillar

Kommentarer