Kreative sysler en måde hvorpå, jeg kobler af og samler ny energi. Derfor er det også en af mine yndlingsbeskæftigelser, som jeg forsøger at prioritere i hverdagen.

Jeg har lavet en guide til mine hjemmelavede lædernøgleringe. Jeg fik nemlig et par forespørgsler efter, at jeg postede dem i min Instagram story. Den perfekte decembergave, hvis I spørger mig!

Lædernøgleringen er især et godt bud på julegaven til manden, som kan være svær at finde noget til. Min kæreste skulle have haft en i adventsgave, men jeg kom til at vise ham, hvad jeg havde lavet - han ønskede sig da en med det samme.

December er min yndlingsmåned. Den er meget traditionsbunden. I år skal være en jul uden stress og jag. Min december plejer at være den travleste måned på året. Jeg plejer at arbejde de fleste dage, sideløbende med eksamenslæsning og projektskrivning. Men i år har jeg valgt, at det skal være en måned, jeg sjældent vil glemme, men mindes som den mest rolige og langsomme jul - fyldt med glæde, kærlighed, familie- og venindehygge. Jeg har ingen eksamener og meget lidt arbejde i december, hvilket tegner rigtig godt for mine planer.

Guide til lædernøgleringe
Du skal bruge:

 • Hultang
 • Rulleskærer
 • Syl
 • Læderrem
 • Kraftig nøglering
 • Postskrue

Jeg har købt læderremme i natur, cognac, brun og sort. De måler 1,5 cm i bredden og cirka 2 mm i højden. Jeg har ikke et skæreunderlag herhjemme (jeg må prioritere, da jeg ikke har plads til alverdens på vores 35 kvadratmeter), derfor bruger jeg et skærebræt fra mit køkken. Det jeg vil sige, er, at du skal huske et underlag, når du skærer læderremmen til.

Mål læderremmen op, så den får den længde, du ønsker at nøgleringen skal have. Husk at læderremmen foldes, så den skal have den dobbelte længde, af længden du ønsker, når den er samlet. (giver det mening?) Jeg har her valgt at skære læderremmen ved 19-20 cm, så bliver den cirka 10 cm lang, når den er færdig.

Du skal nu vælge hvor langt nede, du vil have postskruen til at sidde. Jeg bruger sylen til at sætte en lille prik, der hvor jeg vil placere min postskrue. Min postskrue er placeret cirka 2,5 cm nede. Her bruger jeg hultangen til at lave et hul, som passer til postskruens diameter.

Jeg bukker læderremmen let med bagsiden op, så jeg igen kan lave en lille afmærkning med sylen, der hvor hullet i modsatte ende skal placeres. Jeg bruger igen hultangen til at lave hullet. Lav hullet fra forsiden af læderet, da det ikke bliver lige så pænt på bagsiden.

Jeg sætter nøgleringen i læderremmen og sætter postskruens dele i de to huller, hvorefter jeg skruer dem sammen. Således har du de fineste lædernøgleringe, som du kan lave i lige den farve og længde, du ønsker. God fornøjelse!

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Som I måske ved, arbejder jeg lidt for Shoppen Aalborg. Jeg har i den forbindelse været med til at planlægge tre iværksætterdage, som foregår fra på torsdag den 12. oktober til og med lørdag den 14. oktober. Her deltager omkring 30 inspirerende iværksættere med hver sin stand, hvor de vil fremvise og sælge sine produkter til de besøgende.

Hvilket tidspunkt er bedre at begynde sine julegaveindkøb? Du undgår julestress og du sikrer, at modtageren får en helt speciel gave. Jeg skal i hvert fald have købt et par gaver og måske også en lille ting til mig selv. Jeg deler her nogen af iværksætterne inden for bolig og interiør, som du vil kunne møde i Shoppen Aalborg under iværksætterdagene. Jeg håber, vi ses!

Jeg går meget op i det, jeg vil kalde interiør med personlighed. Det kan du læse mere om her. Mit fokus inden for boligområdet har med tiden ændret sig fra masseproduceret interiør, som alle har i sit hjem, til det jeg vil kalde interiør med personlighed. Interiør med personlighed handler for mig om, at du kan mærke kunstneren eller historien bag et stykke interiør, eller du er bevidst om, at der er lagt energi i udvælgelsen af produkterne.

Kunsthåndværk og bevidst udvalgt design

Tanken om, at ethvert produkt er unikt, ikke to er identiske, den er jeg vild med. Det giver mig lyst til at have tingene stående i mit hjem. Jeg får et helt andet forhold til disse køb, da jeg samtidig bruger længere tid på udvælgelsen. Jeg er vild med at udvælge lige netop det produkt, der tiltaler mig mest. Det at vide, at der er lagt et kæmpe tidsforbrug til grund for fremstillingen eller udvælgelsen, hvor iværksætteren har kræset om enhver lille detalje, det glæder mig.

I forbindelse med, at jeg skriver inspirationsindlæg inden for bolig og interiør for Shoppen Aalborg, har jeg fået lov til at låne et par produkter fra de forskellige iværksættere, som jeg har brugt til fotostyling. Resultatet kan ses i dette indlæg sammen med en lille beskrivelse af hver enkel iværksætter.

De dybt inspirerende iværksættere har samtidig været gavmilde, hvilket gør det muligt for dig at være med i dagskonkurrencer om nogle af produkterne fra dette indlæg sammen med en masse andre. Det kan du se meget mere omkring på Facebooksiden; Shoppen Aalborg.

Kondanska

Udlånt af Kodanska er vase, krus og underkop

Kondanska producerer håndlavet brugskunst, som garanterer for liv og sjæl. Det er til et bevidst publikum, som elsker farver, varme og personlighed i indretningen. Marie Graff er kvinden bag det danske brand og er involveret i både design og produktion. Vores keramik og porcelæn er håndrejet og håndglaseret, og vi stræber efter at kombinere lækre friske farver med den stilrene nordiske stil. Kodanska har dybe rødder i Tjekkiet, hvor familien tidligere har været bosat og finder inspiration til nye design. Jeg er især vild med kruset og den tilhørende underkop i efterårets brændte farver.

Søe Home

Udlånt af Søe Home er plakaterne

Søe Home er stiftet af Jonathan Søe, som er selvstændig fotograf og videoproducent. Ved siden af dette har han startet webshoppen Søe Home, der sælger nordisk inspireret boligplakater fotograferet af Jonathan selv. Jeg synes, der er noget meditativt over naturbillederne, som Janathan formår at gengive på autentisk vis.

Vilvig

Udlånt af Vilvig er kræmmerhuset, æggebægre og fyrfadsstage/saltkar

Vilvig er en keramisk virksomhed, hvor Josefine Vilvig Andersen designer og producerer brugsgenstande i porcelæn. Josefines produkter udspringer af et ønske om at designe brugsobjekter, som ligeledes kan fungere som kunstobjekter i hjemmet, og som kan være med til at skabe rammerne om en smukkere hverdag for brugeren. Jeg er især betaget af det smukke kræmmerhus, som er et rigtig fint alternativ til hængepotter (bare det kunne få lov at blive hængende). Det vil også være ideelt som julepynt med dens karakteristiske form.

Design Industry

Udlånt af Design Industry er puden

Design Industry er et designfirma og en online modebutik, som lægger sine værdier i naturen, og de materialer som står bag produkterne ved de designere, som forhandles. Design Industry designer de fine velourpuder, som er meget populære denne sæson. Her i en skøn grøn farve.

ABA Design & Living

Udlånt af ABA Design & Living er puffen

ABA Design & Living er en interiørvirksomhed ejet af mor og datter, som designer og producerer alting på systuen i Kibæk nær Herning. Produkterne er designet med fokus på kvalitet, anvendelighed og det stilrene samt tidsløse design og er anvendelige for alle i familien. Sådan en fin puf måtte gerne flytte permanent ind hos mig.

Det er, når produkter i større oplag får selskab af kunsthåndværk, genbrug og bevidst udvalgt design, at vi skiller os ud i vores indretning. Det giver en fornemmelse af autenticitet – at det er mere ægte, at det er mere os, når vi træder ind i et hjem.

Derfor vil jeg også råde dig til at kigge forbi iværksætterdagene i Shoppen Aalborg fra på torsdag til lørdag i denne uge (torsdag og fredag fra kl. 10-19, lørdag fra kl. 10-16). Her kan I finde rigtig mange fine og unikke produkter, som jeg er sikker på, vil skabe glæde hos jer! Kommer du forbi?

Likes

Comments

Der har længe manglet noget i min indretning. Noget mere varme. Jeg var blevet træt af alt det hvide, selvom det havde været et velovervejet valg, da vi flyttede ind. Vi vidste, vores lejlighed havde meget få kvadratmeter. Derfor valgte jeg, at de fleste større overflader skulle være hvide, for at skabe en større rumfornemmelse - men det var bare slet ikke hyggeligt. Så nu har jeg foretaget mig lidt indretningsændringer.
Reklame // samarbejde med Ilva
Jeg har det sidste stykke tid forsøgt at implementere flere varme nuancer i vores hjem. Der er især tilført varme fra træmøbler, hvor vi blandt andet har investeret i en Jørgen Bækmark loungestol, min far har lavet en bøgetræsreol, og jeg har været så heldig at modtage et skrivebord fra Ilva i egetræ.

Det har samtidig skabt balance mellem vores læsehjørne og mit skrivebordshjørne, at der nu er flere træelementer. Jeg er blevet rigtig fint tilfreds med resultatet. Det eneste jeg skal vænne mig til, er, at skrivebordet er en anelse kortere end min gamle bordplade. Det har modsat givet plads til mit skuffemodul, hvor alle mine kreative sager og arbejdsrelaterede papirer og tegninger er opbevaret. Samtidig er der også to skrivebordsskuffer under bordpladen, hvilket jeg i den grad har manglet. Nu kan jeg nemmere holde mit skrivebord fri fra alt mit dagligdagsrod – modsat roder det bare i mine skuffer, hæhæ.

Det eneste jeg nu går og pønser på, er, at jeg godt kunne tænke mig at male væggen bag skrivebordet. Det vil jeg gøre for at binde træet og alt det hvide sammen. Jeg tror, det bliver en lysegrå væg, da den komplementerer den mørkegrå væg i vores læsehjørne. Samtidig skal det være en kølig farve, da jeg synes, det fungerer bedst, når jeg allerede har varmen fra træet og min kork opslagstavle. Hvad synes I?

Likes

Comments

Jeg har fået lov til at stå for borddækningen til et august-bryllup, hvilket jeg glæder mig helt vildt til. Bryllupslokationen, danner i følge mig, rammerne om et meget romantisk og hyggeligt bryllup. Bryllupsfesten skal nemlig holdes i et bindingsværkshus, som er omgivet af skøn natur, men stadig centralt. Og med det sødeste brudepar er jeg sikker på, at de får et fantastisk og uforglemmeligt bryllup. Min kreativitet har fået frit spil, og min første kreative udfoldelse er disse fine bordnumre.

Jeg lavede i juni måned bogstaver og tal til min søsters studentergilde, som I kan se her. Nu har jeg været i gang igen med at dekorere tal til bordnumre til syv runde borde, således det er nemt at finde sin plads. De er samtidig virkelig dekorative og pæne at se på. I får her min guide til, hvordan I nemt selv kan lave fine glimmer bordnumre såvel som bogstaver.


Glimmer bordnumre - det skal du bruge:


 • MDF tal (jeg fandt dem her)
 • Sølv spraymaling (eller guld spraymaling)
 • Lim (vigtig at den tørrer klart op)
 • Sølvglimmer (eller guldglimmer)
 • pensel
 • Bøtte til blanding af lim og glimmer
 • Aviser/papir/plastik til afdækning


Sprøjtemal tallene
Start med at sprøjtemale tallene (udenfor på aviser/papir eller plastik) - det behøves ikke at være helt perfekt, da det kun udgør en base, for ikke at skulle påføre uendelig mange lag glimmer efterfølgende, i så fald får det nemlig svært ved at tørre.

Jeg fandt både spraymaling, lim og sølvglimmer i Panduro. 

Påfør glimmerlim
Bland derefter lim og glimmer sammen (i en bøtte, du kan smide ud efterfølgende) - jeg blandede cirka halv/halv. Det bliver en lidt kedelig grå masse, men det skal du ikke bekymre dig om, det tørrer nemlig klart op. Nu kan du gå i gang med at påføre tallene det første lag glimmer, med din pensel. Det er bedre at male flere tynde lag end få tykke lag, da det således tørrer hurtigere. Husk at lad dem tørre, inden du påfører det næste lag. Lad dem tørre helt i omkring 24+ timer, inden du pakker dem væk. Jeg har gemt dem i de små plastikposer, de ankom i, så nu er de klar til en dag i kærlighedens tegn.

Likes

Comments

Denne uge har været sådan virkelig god, når jeg tænker over det. Jeg har døjet meget med mit helbred på det seneste, hvilket sommetider har været helt intimiderende. Jeg kan ikke slappe af, fordi der sker så meget, jeg gerne vil være en del af. Men selvom jeg nu laver noget, jeg inderligt brænder for, så kan min krop jo stadig godt sige fra, og jeg skal stadig huske at passe på mig selv. Det tror jeg, jeg har fundet en måde til, nemlig yoga og valg af fokuspunkter.


​Men i denne uge har det hele taget en positiv drejning, selvom det stod til at blive en meget travl uge, da jeg startede op i H&M igen. Min veninde har længe sagt, at jeg skulle tage med hende til yoga, da hun var sikker på, at det kunne være godt for mig. I torsdags tog jeg endelig med til yoga, og det skulle jeg have gjort længe før. Men jeg er ikke god til at starte til noget nyt, hvor jeg skal bruge min krop, da jeg føler mig helt malplaceret. Men ikke her. Det virkede så godt på mine gener i nakken, og det var så forløsende, at jeg havde lyst til at tude, da lektionen var færdig. Jeg var nærmest et helt nyt menneske - min krop føltes svævende let.


Overskud - hvad er det?

Jeg havde et overskud, som jeg ikke har haft længe. Jeg endte med, spontant, at tage ud at spise med min veninde, og vi endte med at drikke en drink, hvilket resulterede i, at klokken blev 01.00, før jeg var hjemme i seng. Det sker ellers aldrig på en hverdag, når jeg skal arbejde den efterfølgende dag, da jeg slet ikke har noget overskud efter kl. 16-17. På det tidspunkt er min nakke og mit hoved begyndt at tage modet fra mig. Men jeg havde slet ikke ondt i nakken og min spændingshovedpine har jeg endnu ikke mærket til - og det er hele tre dage siden, jeg var afsted.

Derfor bliver tid til yoga prioriteret højt fremover, og jeg vil give jer det min varmeste anbefaling, hvis I, ligesom jeg, endnu ikke har afprøvet yoga. Se at kom afsted det gør noget godt for jer, det lover jeg!


Valg af fokuspunkter

Samtidig udgav jeg sidste søndag et blogindlæg omkring, hvordan min tilværelse har taget en drejning i år, hvordan jeg har erfaret, at ens tankesæt har stor betydning for, hvad vi får ud af vores liv, og hvordan jeg fik mit drømmejob i boligbyggebranchen. Det har jeg fået virkelig god respons på, og folk har rost mig for de valg, jeg har truffet, og kalder mig inspirerende. Det har bidraget med virkelig meget glæde i denne uge, og det er noget, jeg vil huske på, når tvivlen kommer for tæt på. Jeg tror, vi er mange, der sommetider glemmer de små glæder i hverdagen, især når vi møder lidt modgang. Men jeg tror, det vil føre noget godt med sig, hvis vi begynder at huske bedre på dem, eller måske skrive dem ned. Jeg skriver dagbog, hvor jeg blandt andet noterer, når der er opstået et lille lykkeglimt i hverdagen, så kan jeg altid kigge tilbage, når jeg har en trist dag.

En anden ting, jeg tror, kan have en positiv indvirkning på vores hverdag og overskud, er at sætte sig nogle fokuspunkter for, hvordan vi gerne vil have det, og hvad vi så kan gøre for at nå det punkt. Det tror jeg, vil kunne hjælpe til at prioritere, når der er lidt for meget, vi gerne vil. Så har vi nemlig vores fokuspunkter som rettesnor for, hvordan vi helst ønsker at prioritere vores tid. Når jeg ikke vælger at bruge ordet mål, er det fordi, det ikke er et endegyldigt mål, jeg ønsker at sætte mig. Det skal være et fokus, som gør, at når jeg blot rykker mig en lille smule, så får jeg stadig følelsen af fremgang.

Jeg er nysgerrig, hvad gør I for at have det godt i jeres egen krop, og hvordan vælger I at prioritere jeres tid?


Likes

Comments