Hudvårdsprodukter

Tankar

Visste ni att en stor del av hudvårdsprodukterna tas upp i blodet via huden?

Det tycker jag är obehagligt. Det är kanske inte helt överraskande men när man börjar fundera på vad som egentligen finns i ens blod på grund av detta faktumet blir jag mörkrädd. Tänk er alla parafener och sulfater som flyter runt där inne... Därför vill jag ge bravur för ekologiska, veganska produkter som inte testas på djur och som är fria från färgämnen, parfym, parabener och sulfater. Det är egentligen galenskap att vi vill smörja in någonting på huden förutom veganska produkter, om man tänker på det. Som tur är finns det alternativ för oss som inte vill kleta saker i ansiktet som vi ibland inte ens kan uttala. Just nu är jag på jakt efter en ny hudvårdsserie som uppfyller alla ovan nämnda krav. Här är två serier som jag har kikat på litegrann.
Här är en artikel om ämnet, jag har inte granskat källan men jag har tidigare kommit över artiklar och information om att mycket av våra produkter tas upp av vår hud. Det är bra att ha i åtanke, trots att man ska ta allt man läser med en nypa salt!

Bild från Delicious Skin

Delicious Skin är ett sådant märke! Det har fått mycket goda omdömen av min förebild inom tränings och hälsas, Sophie Gray. Hon har skrivit en recension om dessa produkterna på sin blogg, WayOfGray. Den får det verkligen att klia i fingrarna! Klickar man in på Delicious Skin's hemsida kliar det ännu mer, otroligt fin sida med många harmoniska bilder. Bra priser med! Ett stort minus är dock att dom skickar bara till Oceanien och Amerika. Så dessa produkter går helt enkelt inte att få tag på. Som tur är har jag min pojkvän där nere just nu och jag kan få det levererat dit om jag bestämmer mig för det här märket. Men det kan komma ut på europeisk marknad så småningom. Eller om man är i Sydney och är hungrig, eftersom de säljs på den veganska restaurangen Sadhana som även den fick bra omdömen av Sophie. Det är Nicole som jobbar där som tagit fram sin egna hudvårdsserie. Jag vet vart jag ska äta min första middag i Sydney i alla fall, dagen jag kommer dit. Googla er fram om ni är sugna!

Bild från Google

Maria Åkerberg är ett annat ekologiskt hudvårdsmärke, som går att få tag på i Sverige! Så bra va? Det säljs bland annat på Pigga Butiken och en bloggerska jag följer använder sig av det och det har fått bra kritik från henne. Ni hittar hennes blogg här och här har ni en direktlänk till hennes inlägg om det. Inlägget är inte särskilt utförligt men det går att söka fram andras recensioner. Jag tycker själv att det känns bekvämt och bra att märket är svenskt, lätt att klicka hem och förhoppningsvis mindre miljöpåverkan på grund av det. En sak som jag tycker är väldigt bra med Maria Åkerlund är deras innehållsförteckning.

Ingredients: Aqua Purificata, Decyl Glucoside (från majs och kokos), Cocamidopropyl Betain (från kokos), Sodium coco-sulfate (från kokos), Sodium Lauroyl Oat Aminoacids, Biosaccharide Gum-1 (från soja och majs), Mipa Laureth Sulfate (från veg. olja), Isostearamidopropyl Morpholine Lactate, Caprylic/Capric Triglyceride (från kokos), Citrus Decumana Oil (Grapefruktolja), Sodium Anisate (från basilika), Sodium Levulinate (från ris), Rosmarinus Officinalis Oil (Rosmarinolja), Origanum Vulgare Leaf Extract (Oregano), Thymus Vulgaris Extract (Timjan), Cinnamomum Zeylanicum Bark Extract (Kanel), Rosmarinus Officinalis Leaf Extract (Rosmarin), Lavandula Angustifolia Flower Extract (Lavendel), Hydrastis Canadensis Root Extract (Blodstilla, Gyllensigill), D-Limonene (från grapefruktoljan)

Jag ska inte ljuga, jag vet inte vad blodstilla, gyllensigill är eller betyder på rak hand. Men jag tänker ta reda på det! Men i övrigt tycker jag att ingredienslistan ser bra och fram för allt förståelig ut, vilket många andra inte är i min mening.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229