Dagboksinlägg

Tankar

Knädjupt i psykologiplugg, en långdragen förkylning som snart hållit i sig i två veckor, många missade samtal från familj och vänner, tusenlappar lagda på flyg och boende i Umeå, slängda husnycklar till ett hus som inte längre tillhör mig eller min familj, för många timmar på jobbet, nya bekantskaper och potentiella vänner från Sverige över, samtalsmetodik som glöms bort allt eftersom Freud och Erikson tar upp plats i arbetsminnet, regn som smattrar mot rutorna nästan jämt, kvällar under filtar, vegansk grädde på sprayburk på vegansk varm choklad, ett extra kilo, en ganska schysst attityd, en förkärlek för allt som är grått, mörkt och mysigt, ja, det är ungefär vad mitt liv består av just nu. Vad har du för dig denna oktobermånad?

Skulle vela göra mer och fånga dagen lite mer, men vill också ha en yrkesexamen. Jag är fortfarande jättenöjd med mitt val att satsa på distansutbildningen, att våga fara och flyga fram och tillbaka med stress och extra kostnader. Det gör mig lycklig ändå. Tre veckor tills fyra dagar i Umeå, och tio nere hos farfar i Lund, och mamma och pappa i en husbil i Sjöbo. Och förhoppningsvis två syskon någonstans där också. En borttappad och återfunnen polaroidbild ska också hämtas upp. Veganska MAX burgare blir det det också.

Det är inte bara utbildningen i sig. Det är inte bara att det verkar vara världens bästa yrke och att vi ska bli världens bästa syvare. Det är det där med Sverige. Det där med rötter. Det där med borta bra... Fast, båda hemmen bäst. Så nu får jag ha båda, relativt ofta, och det är bäst.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229