Header

Nu har det gått ett helt år sen jag kom tillbaka från ett sex månader långt äventyr i Sri Lanka! För er som inte vet så jobbade jag för LaPoint som värdinna-ish först i Norge och sen i Sri Lanka och fick möjligheten att surfa varje dag, träffa fantastiska människor, möta min partner in crime (and love) och fick vänner för livet. En av mina kollegor från Norge kommer faktiskt och hälsar på här nere i Cornwall nästa vecka och en kompis som jag haft sen gymnasiet i Sverige. Det blir en vecka full av kärlek och mys och skratt och minnen. Ska se till tt knäppa massa bilder. Visst blir man lat på att ta bilder så fort det blir "hemma"? Väldigt synd tycker jag, förhoppningsvis har trevliga och minnesvärda saker för sig i sin vardag också. Såklart är Netflix och kakor på soffan helt amazing men kanske inte fotovärt, hehe. Detta året vill jag hemma-äventyra mer! Picnicks, titta på stjärnorna på stranden, simma på morgonen, ta med en termos och titta på solnedgången, ta en roadtrip i närheten av hemma men där vi aldrig varit förr, the list goes on...

Här är en liten sammansättning av bilder från Sri Lanka! Det får bli Norge-bilder en annan gång. Trots att det är helt omöjligt att välja bland de tusentals bilderna vi har därifrån så tycker jag att jag fick ihop en bra variation av vad vi hade för oss. Inser nu att jag knappt tog några matbilder! Katastrof! Puss & kram.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Bilder från Pinterest

Let's make self love cool again

Likes

Comments

Alla bilder tagna av mig

Nio grader & sol

... hade vi här om dagen när vi drog till stranden, Praa Sands, för att surfa! Vi har två lokala spots bara fem minuter från lägenheten, men de funkar inte särskilt ofta så Praa är snarare vår lokala spot. På sistone har jag verkligen inte haft feeling för att surfa, det bara går inte, någon mental block som jag inte kommer över. Så nu tänker jag att det är bättre att låta det vara och bara gå i havet när jag känner för det och annars skippa. Men trots det så älskar jag havet och stranden och följer gärna med. Så med termos och kameran i högsta hugg satt jag och solade mig på en trappa med trevlig utsikt över vågorna och pojkvännen som surfade. Knäppte säkert 100 bilder, men ingen av dom blev sådär super, fast jag gillar den översta på Dominic och han gillar den också. Fast detta är topp tre liksom, haha. Jag lär mig nog, särskilt om jag spenderar lite mer tid på torra land. Något gott som kommer med detta är att jag verkligen vill lära mig och bli duktig på nya saker! Yoga ligger mig numera varmt om hjärtat och jag och mattan har träff varje morgon, men det hade varit kul att bli sådär riktigt duktig på foto också. Och kanske matlagning och bakning också... Haha, en sak i taget! Nu ska jag brygga en till kopp té och kolla på Grace & Frankie, skitkul serie som finns på Netflix om någon är sugen på en lättsam, rolig serie.

Likes

Comments

Bilderna ovan är på mig när jag var i Kreta 2015 och jag hatade min kropp. När jag tittar tillbaka tycker jag inte det är något fel alls på min kropp, men jag minns osäkerheten och känslan av att vara äcklad så väl. Oavsett vilken bild jag tittar tillbaka på så känner jag alltid att jag dög ju, varför insåg jag inte att jag dög precis som jag var? Sen slår det mig, jag känner samma osäkerhet och känsla av att vara äcklad idag, igår, antagligen imorgon.

Just nu läser jag en genusvetenskaplig grundkurs just nu och det är skrämmande hur många svar jag hittar till varför unga, vackra, friska kvinnor hatar sina kroppar. Det blir skrivet i pannan på oss från barnsben att vi ska vara fina, smala, lugna, söta, the list goes on... Just det här med att vara smal har gjort mig galen under snart 10 år. Som 90-talist hann jag bli tonåring innan social media slog igenom, tack goe gud för det, men är ändå negativt påverkad. Bilderna ovan var tagna just i det syftet, att få instagram-likes, men jag ansåg att jag inte dög för Instagram, var rädd att bli body-shamead eller inte likead nog. Idag har jag det tyngsta jag någonsin varit men antagligen lyckligare än någonsin förr (förutom som liten när jag och syrran sprang i vattenspridaren på sommaren). Det räcker nu. Livet handlar inte om att ha en snygg rumpa i jeansen eller en liten midja att visa upp i en magtröja.

Älskade kropp, förlåt. För alla år av hat, matvägran, överätande, överträning, knipande i magen, låren, hakan, armarna. Förlåt. Jag vill vi ska vara kompisar från och med idag.

Ett supertips till vem som helst som vill göra något bra för sin kropp & knopp är att ta en halvtimme ur din dagför självkärlek I mitt fall är det yoga, just nu gör både jag och min älskade mamma som förtjänar att älska sig själv 30 dagar av TRUE som är skapat av Yoga With Adriene. Hon finns på youtube, testa om ni har lust, Adriene är en fantastisk yoga guide.

Likes

Comments

Alla bilder från Pinterest

1:a januari 2018, nu är dagen här. Mycket har hänt på trehundrasextiofem dagar, jag har haft mer än ett nytt jobb, mer än ett nytt hem, bor i ett nytt land, har fått nya vänner och en ny extra-familj. Allt är nytt! Under det gångna året har jag lärt mig mycket, men mest påtagligt är hur jag har lärt mig att inte ta vänskap för givet och hur svårt livet kan vara utan vänner i din fysiska närhet. Nedan kör jag en liten reflektion på det gångna året med hjälp av fem frågor från Youtuber:n Lavendaire.

Vilka var mina höjdpunkter under 2017?
Den största höjdpunkten i mitt liv under 2017 måste nog vara min flytt till England. Upplevelsen att bo i Sri Lanka var stor, men eftersom att bosättningen inte var permanent så kändes det inte lika stort på ett känslomässigt plan. Nu har jag bott här i snart nio månader!

Jag bor för första gången i en lägenhet med första hands kontrakt på egen hand, ja, jag har flyttat hemifrån på riktigt för första gången i år. Är så glad att äntligen få möjligheten att ha ett hem som ser ut som jag vill (med en del ekonomiska justeringar såklart) och verkligen få bygga upp min egen energi och smak.

Vad med 2017 är jag mest tacksam för?
Jag är nog mest tacksam för mig själv. 2017 har för mig varit året då jag varit tvungen att lära mig att älska mig själv, trots att jag har en lång väg att gå och vill fokusera på det under 2018. Jag är tacksam för att jag varit stark nog, vågat satsa, inte velat eller tittat tillbaka utan bara satsat på kärleken. Jag är också väldigt tacksam för min mamma och mina vänner som stöttat mig genom hela denna känslomässiga karusell med att flytta till ett nytt land och såklart för min älskade Dominic.

Vad är mitt tema för 2018?
Självkärlek. 100%! Jag tror stenhårt på att man inte hälla från en tom bägare och jag vill vara den bästa versionen av mig själv för mig själv och alla mina nära och kära.

Hur vill jag utvecklas och växa under 2018?
Under 2018 vill jag bli hälsosammare, fortsätta med yoga aktivt, ha etablerat ett sparande och känna mig vacker i mitt eget skin. Jag vill lära mig mer om BodyPositivity, förbereda mig själv för att i framtiden kunna bli yogalärare och sprida kärlek vart jag än går. Fuck the fuckboys and Trump, let's focus on picking up plastic and spreading love!

Vilka mål har jag för 2018?
Mina stora mål under 2018 är att åka på ett yogaretreat med min vän Maja i sommar och komma in på universitetet till hösten! Januari-Maj vill jag främst fokusera på min nuvarande kurs i genusvetenskap, yoga och välbefinnande samt att etablera ett sparande. I sommar vill jag spendera cirka en månad hemma i Sverige och sedan söka nytt jobb här i England i Juli/Augusti och jobba extra i höst när/om jag kommer in på universitetet. I Augusti vill jag åka på yogaretreat och fokusera på andlighet, hitta hem till mig själv och meditera mera. Till hösten 2018 vill jag fokusera på eventuella studier eller börja satsa på ett rejält sparande.


Likes

Comments

Alla bilder från Pinterest

Hej vem som än läser denna blogg! Och hej mamma som jag vet är den enda som läser, haha♥. Om exakt en vecka är det dags för mig att flyga hem till mitt vinterland, till mitt Sverige, min lilla byhåla i syd. Saknar alla fruktansvärt mycket! Mamma, papp, syskonen, farfar och alla fyrbenta. Alla känslor blir så mycket starkare kring juletid, tycker ni inte?

I lilla lägenheten vid hamnen här i England har jag fått till lite julmys med lussebullebak. kokat knäck, köpt röda rosor och granris samt en ljusslinga! Obligatoriska ljusslingan för 20-something personer som mig! Hoppas på en vit jul hemma i Sverige men oavsett ska det bli så bra att få träffa alla där hemma och äta mammas underbaaaraaa julmat! Får ses när vi hörs igen, pusshej.

Likes

Comments

Någon annan som är helt såld på Taylor Swifts nya album?! 

Spelar detta album om och om igen i bilen och satsar på att lära mig alla sångtexterna utantill tills slutet av veckan. Nu blir det två inlägg på raken om Taylor, men så går det när man har en sporadiskt aktiv blogg! Annars då? Jag bor fortfarande i södra England och har en himla massa fritid trots studier, jobb och volontärarbete. Vem trodde det skulle vara så svårt att etablera ett helt nytt liv?

Likes

Comments

My all time favourite songs of Taylor.

Likes

Comments

... Even if they are taking an awful a lot of time to come.

"I am lonely." Three such strong words. When I realised that lonely is what I feel, and that that's what's feeding my anxiousness, I freaked. It felt like such a bad thing to be, almost worse than being bad or mean. I felt ashamed, as if it was pathetic to be lonely and even worse to admit it. To move abroad is a weird thing on an emotional level, it has fucked me up and made me grow at the same time. I moved for love and left everything behind. I left my friends, family, university, job, my cats and so many other things that I feel like I've lost and miss dearly.

But I believe in the good things coming and because of that, most days I'm fine.

But some days I'm not fine, I can't stand it, I can't stand being lonely. I feel like falling down and curling up into a ball and just laying on the floor. I feel like I don't have a friend in the world, even though I know that's not true. I feel like not even the reason I moved here, my love, is loving me. I feel like I shouldn't love myself. It damages my soul and it burns in my mind. I am lonely. It's stuck on the inside of my lids, staring at me every time I close my eyes. It makes me cry and wish I didn't leave, makes me look at flight tickets and start saving money just in case I panic and need to go home.

But I believe in the good things coming.

Likes

Comments

Some inspiration for fall! I am currently trying to downsize my wardrobe and turn it into a capsule wardrobe. Since moving to the UK I have only had a very small wardrobe cause there's only so much you can fit into a suitcase! However, it's been an eyeopener about how little I actually need. So the last couple of weeks I've been sorting through all my stuff and are planning on donating almost all of it (some things have stains so don't think nobody want them). I've been using a few guidelines to know which pieces I love and which ones are just filling up my wardrobe and making me feel like I have nothing to wear.

1. Do I love it?
If you don't love it, or if it isn't a great basic piece, then does it deserve a place in your wardrobe? I think that what you put on your body affects a great deal of your mood and therefor I just want to wear thing that makes me feel fantastic!

2. Does it fit me/does it flatter my body?
You should wear what you think looks good on you. Trends are great but learn what flatters your body and what makes you feel good and comfortable and stick with it. Maybe you like yourself in high waisted jeans or in dresses or in short sleeved tops. Whatever makes you feel bomb!

After getting rid of some things and clearing up some space I am allowed to go shopping, woop woop! I have started using Polyvore to create my Basic Capsule Wardrobe and also to figure out some extra pieces that fit me and my style and that adds a little zing to an otherwise very basic and versatile wardrobe. Might sound a little boring, but that's what I like since it makes it really easy (and therefor fun!) to style myself in the morning everyday.

Likes

Comments