matchendecykelogcykelhjelm, sikkerhed, lilla, nytrend

Mig, på tur i skoven med min nye cykelhjelm, der matcher min cykel.

Vi kender det alle, vi gider ikke cykle med cykelhjelm. Det ødelægger vores hår og får os til at se kiksede eller dumme ud. Jeg har i mange år ikke ville cykle med cykelhjelm, fordi jeg var bange for, at det ville ødelægge min sociale status. Jeg var bange for, at blive opfattet som kikset og ikke cool.

Jeg er stadig lidt nervøs overfor folks reaktioner til, at jeg cykler med cykelhjelm nu, men noget i mig har ændret sig. Det er endnu ikke så cool, at cykle med cykelhjelm, men det er endnu mindre cool, hvis man er blevet kørt ned, har fået knust sit hoved eller er blevet hjerneskadet!

Man læser næsten ugenligt om folk, uden cykelhjelm, der bliver kørt ned eller kørt ihjel. Så hvorfor er det SÅ vigtigt for os, at være cool? Er det virkelig vigtigere, at være cool i de 20 min. vi cykler til og fra ting end, at have en cykelhjelm på og passe lidt på vores dyrebare hoveder? Det synes jeg ikke længere, at det er. Jeg vil prøve, at foretrække sikkerhed i dette tilfælde, da jeg er ret glad for mit hoved og forventer, at have det velfungerende i mange år endnu.

Tværtimod er de folk, der driller eller ser ned på folk med cykelhjelme, de dumme i dette tilfælde. De er dumme fordi de risikere deres liv hver dag og burde se op til, respektere eller være misundelige på dem der tør trodse deres sociale status, for sikkerhedens skyld. ;)

Jeg synes vi burde gøre det cool at cykle med cykelhjelm, gøre det cool at være sikker. Jeg synes, den nye trend skulle være, at cykle med cykelhjelme, der matcher vores cykler eller andre seje hjelme - fordi det er pisse fedt, at passe på sit hoved!

Hvad er jeres holdning? :)

Likes

Comments