Jeg har været hjemme i 2 uger nu og er blevet ramt hårdt i hovedet af den danske kultur!!

Den ting der er hårdest ved, at være hjemme igen er alle de ligegyldige ting man i virkeligheden skal forholde sig til, som jeg ikke var opmærksom på før jeg tog afsted. Når man pludselig kan forstå sproget folk taler omkring dig, tvinges din hjerne ubevidst til, at tage stilling til det. Jeg lagde specielt mærke til det da jeg var ude og handle. Jeg er da fuldstændig ligeglad med hvad Hanne og Flemming skal have, at spise, men når de står højlydt og små skændes nede i fakta så er jeg tvunget til, at ligge øre til. Havde lyst til, at RÅBE ind i deres ansigt JAMEN SÅ SPIS DOG DEN MEDISTER SOM HANNE SIGER I HAR I FRYSEREN!!!

Jeg levede i en rygsæk i 3 måneder og det var virkelig en befrielse ikke, at eje mere end det!! Havde ikke problemer med, at klæde mig på. Nu står jeg og glor i mit klædeskab og synes nærmest ikke jeg har noget, at tage på!! igår købte jeg hvide pynte puder ti min sofa, fordi jeg synes lige det manglede!! STYR DIG MED DE PYNTEPUDER....

Mer vil have Mer!! Det er den værste sygdom jeg kender!! Jeg kan ikke se mine ting for bare ting!! Er gået igang med, at støvsuge min lejlighed for ting jeg ikke bruger.

Jeg føler mig ekstrem heldig. Jeg sidder i min helt egen lejlighed. Jeg kan selv bestemme hvad jeg vil spise uden og tænke på prisen. Når jeg går på gaden kan jeg pludselig tage min telefon op af lommen uden, at være bange for, at nogen vil stjæle den.

Men denne her frihed er også med til, at lamme os. Jeg har opfyldt alle mine behov. Et sted at sove, mad, vand, kærlighed, sikkerhed for økonomi og sundhed. Anerkendelse fra andre mennesker osv. Marslows behovspyramide forklare det noget så yndigt. Jeg er fuldstændig herre over hvad jeg godt kunne tænke mig, at lave. Jeg er da taknemmelig for alle disse herlighedder bevares. Men ER vi egentlig også taknemmelige? Eller tager vi det for givet?

Jeg sidder med en tom følelse efter jeg er kommet hjem. Under min tur skulle jeg tage stilling til ting der gav mening. Hvor skal jeg sove, hvem skal jeg snakke med, jeg skal passe på jeg ikke bliver røvet. Det gav mig en fed fornemmelse, at arbejde for min "overlevelse". Nu er alle de behov opfyldt og meget nemmere, at komme til. Så nu tager jeg mig selv i, at lave problemer ud af ting der i min verden ikke burde have så meget betydning som jeg tillægger det. Jeg acceptere situationen men det er rart, at være bevidst omkring hvordan hverdagen i Danmark former ens tanker. Kulturen sluger dig råt uden du opdager det hvis du ikke lige stopper op engang imellem.

i næsten 3 måneder har jeg ikke kunne gå på toilettet uden, at der stod nogen lige ude foran døren, og lyttede med. Jeg blev mester i, at time det når der var nogen der vaskede hænder. Jeg synes det, at skide er noget virkelig pinligt noget. Eller når man med morgenhår og dårlig ånde sad ved morgenbordet sammen med en eller anden fra Argentina eller Italien og bed i et stykke toastbrød som de kaldte "brunch". En situation du bruger en måned på bare, at komme igennem med ham du dater. Jeg sætter pris på, at jeg har mine rigtige venner helt tæt på. Jeg ser mig selv som en social person. Men i virkeligheden mødte jeg meget få mennesker på min tur, som jeg egentlig havde interesse for. Jeg er ikke særlig humoristisk på engelsk, så at få lov og fyre alle mine fede fede jokes af på dansk er virkelig en befrielse!! jer der får min opmærksomhed herhjemme, det er virkelig fordi jeg rigtig godt kan lide jer!!! <3

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments


Hvor fanden skal man starte?

Hvad skal man have med?

Jeg havde MANGE spørgsmål inden jeg rejste og det kan virke liiiiiidt uoverskueligt det hele. Jeg kan måske hjælpe dig lidt med hvilke tanker jeg gjorder mig og hvordan jeg pakkede en perfekt rejse taske. Det kommer selvfølgelig and på hvilket klima du skal til. Denne taske var ideel for min tur til Brasilien.


Inden afrejse

uheld kan ske og du kan få stjålet dine ting. Derfor er det vigtigt, at have styr på alle dine papirer pas og penge. Sørg for, at tage billeder af dit kørekort, pas, hævekort, nem id og forsikringspapirer og send en mail til dig selv så du altid har adgang til dem. Derudover tog jeg en fotokopi af alle overnævnte ting og havde et eksemplar både i min rygsæk men også i min håndbagage.


Penge

Jeg havde medbragt 2 hævekort (som selvfølgelig ikke begge 2 skal ligge i din pung, men 2 forskellige steder). Der stod ikke penge på nogle af dem, men jeg overførte løbende. Derudover havde jeg medbragt en håndfuld dollars kontant, som jeg opbevarede i et bælte med usynlig lynlås (kan købes i spejdersport). Det havde jeg på når jeg rejste rundt.

Når jeg rendte rundt steder hvor jeg ikke følte mig sikker, havde jeg altid gemt penge i skoen, i bhèn og i min pung. Så HVIS jeg skulle blive røvet så mistede jeg forhåbentlig ikke alle mine penge. Jeg lagde også tit min telefon ind under armen i bhèn eller ned i min bukser.


Elektronik

Kamera

Jeg havde min iphone 6 med, som var den jeg tog alle mine billeder med. Det gjorder, at jeg hurtigere kunne trække den ubemærket frem og knipse nogle af de billeder hvor det enten skal gå stærkt eller, at jeg gerne vil være undgå nogen opdagede mig. Jeg brugte det program der hedder Snapseed til, at redigere alle mine billeder. Enten trække farver frem eller fremhæve nogle af de vigtige detaljer. Dette var også en god måde, at få tiden til, at gå. Elskede, at sidde med en kaffe og min telefon og kigge på de billeder jeg nu måtte have tage og bruge tid på, at redigere dem. (Havde egentlig også pakket mit spejlrefleks kamera men det fortrød jeg.)

Underholdning til lange ture

Hvis man rejser meget rundt er det rart, at kunne koble af med en film eller noget musik. Det er ikke altid du har internet, så sørg hjemmefra for, at få downloadet en masse til offline brug. Jeg bruger Spotify til musik, Storytell til lydbøger og TV2 Play til, at downloade tv. Udover min Iphone medbragte jeg en gammel MP3. Det er ikke alle steder du har lyst til, at rende rundt med din dyre Iphone. Her kan du så bruge din MP3 i stedet, når du har lyst til, at lytte til musik. Eventuelt medbring en god bog. Men den fylder meget og kan være tung.

Ekstra

Jeg havde ekstra oplader med til telefonen, da vi alle ved de går hurtigt i stykker eller du kan miste den. Så er det rart, at have en ekstra med, da din telefon i udlandet tit bliver din livline.

Lommelygte er virkelig en god ide. Overvej en pandelygte og en almindelig. Nogle gange kan strømmen gå der hvor du befinder dig. Jeg ved godt der er lys i telefonen men ville alligevel anbefale det. (husk batterier)

Computer

Jeg overvejede selv, at tage computer med, men er glad for jeg ikke gjorder det. Den vejer og fylder meget og der er mange steder du kan låne en. Jeg mødte nogle på de forskellige steder jeg boede der havde en jeg kunne låne hvis det var nødvendigt.Medicin

Jeg har erfaret at jeg hurtig får blærebetændelse når det er varmt og fugtigt. Derfor medbragte jeg en kur mod dette. Havde også piller med både mod hård og tynd mave, samt smertestillende. Det er virkelig rart, at have med hvis uheldet er ude. Medicinen hedder som regel noget andet i udlandet og når man først har det dårligt så er det sidste man gider rende rundt for, at finde et apotek. I min taske lå også et lille førstehjælps sæt med plaster osv.


Toilet ting

Jeg havde en stor toilet taske med der indeholdte mange rum som også kunne hænges op. Den var guldværd når man bor rundt på hostels. jeg vidste hvor alt ting var og det lå ikke og rodet rundt i en stor taske. Hvis du er en person med mange cremer og produkter, så prøv virkelig, at begræns dig da det fylder så ufatteligt meget og du skal jo selv bære rundt på det. jeg havde kun de mest nødvendige ting med. Jeg ville gerne give mit hår en pause så jeg droppede produkter til håret bortset fra en lækker olie som kunne hjælpe med, at fugte. Makeup havde jeg næsten ikke med. En mascara, streg og rouge thats it.


Tøj

Du ved nok bedst selv hvad du kan lide, at gå i. Men jeg kommer altid til, at pakke noget jeg ikke bruger alligevel og når du kun har en rygsæk med så er det virkelig irriterende, at bære rundt på noget du aldrig bruger.

Lette kjoler

( med stropper, lige til at trække over hoved når man skal ud i varmen)

Løbe shorts

(Det er rart med nogle behagelige shorts hvis du skal ud og udforske natur eller gå lange ture. hvis du kommer til, at svede tørre de hurtigere)

Cowboy shorts

Hvis jeg vidste jeg skulle ud i nogle områder hvor jeg ikke følte mig så sikker havde jeg altid lidt mere praktisk tøj på end en kjole, for så vidste jeg, at jeg ville kunne forsvare mig selv bedre. Det heller ikke hver dag jeg gad at have kjole på.

Stropbluser

Det var alt for varmt, at have t-shirt på og ville gerne undgå, at få grimme t-shirt mærker når solen bagte.

Sko

1 par klipklappere og 1 par gummi sko. Motion er virkelig vigtig for mig så jeg medbragte også mine løbesko. Jeg manglede nogle sandaler, som sad fast på foden så hvis du har plads ville jeg anbefale at tage dette med også.

Air condition

Mange steder er der aircondition og hvis man tænker man skal ind og sidde for, at skype eller drikke kaffe kan det være utrolig koldt. Jeg havde medbragt et par lange bukser og en langærmet trøje.


Ekstra tips

vaskepulver

Tag gerne noget vaskesæbe med. Jeg havde sådan en rejse tube med til, at vaske ting i hånden. Derudover tog jeg altid mine trusser og strømper med ud i badet og vaskede dem der, så havde jeg altid rent undertøj.

Håndklæde

I forhold til håndklæde så kan man købe et hurtig tørrende et i spejdersport hvilket er virkelig praktisk når man rejser rundt da et almindeligt fylder meget og det kommer hurtigt til, at lugte surt.

Dyne

Medbring eller køb et stort "tørklæde". Jeg brugte det som dyne men også som "håndklæde" på stranden.

Ørepropper

Disse var guld værd for mig. Både i busser men også hvis man vælger, at sove på hostels. Jeg gik ud og investerede i et par dyre til 80 kroner. DONT jeg synes klart de billige orange man kende var bedst.

Ekstra tasker

Min håndbage var en løbetaske fra Salomon. Den fylder ikke særlig meget, er let og kan spændes godt på, når du er ude på ture. Jeg havde en mavetaske med når jeg gik rundt med mine penge osv. Derudover havde jeg taget en stof pose med, som var den jeg medbragte på stranden til håndklæde osv.

Hængelås

Medbring en lås, som kan bruges til at sikre dine ting ikke bliver stjålet når du bor på hostels. Det er ikke altid de har lås til skabene nemlig.


Dette var bare lige nogle af de vigtigeste ting og erfaringer jeg har gjort mig. Måske du kan komme på flere ideer eller det kan give dig et billede af hvilket ting der er praktisk, at tænke over.
Likes

Comments

De små og store rejser

Da jeg tog beslutningen om, at rejse alene afsted 3 måneder til Brasilien var planen ikke, at have nogen plan. Jeg vidste hvor jeg skulle bo den første uge.

Jeg ved der er mange andre der drømmer om, at rejse. Det bliver tit ved drømmen og det synes jeg er egoistisk. Du har fået verdenen forærende!! SÅ BRUG DEN!!

Det vigtigeste jeg har lært på min tur er, at det slet ikke er så svært, som man frygter. Verden er heller ikke så farlig, hvis nogen skulle prøve, at bilde dig det ind. Specielt dig selv.

Jeg vil gerne prøve, at give dig et indblik i hvordan jeg rejste rundt på egen hånd. Hvis jeg med mine erfaringer kan give nogle modet til, at komme afsted ville min mission være fuldført. Jeg var selv en af dem der troede det var vildt besværligt og alt for grænseoverskridende, at rejse alene. Jeg havde brug for andres erfaringer til at komme afsted. Det tog mig 5 år fra jeg besluttede jeg ville besøge latinamerika til jeg kom afsted. For 2 år siden havde jeg endda sparet op. Men jeg tog aldrig skridtet fordi jeg var bange.

Jeg vil med mine næste opslag prøve, at lave en brugsanvisning med de råd og erfaringer jeg har gjort mig vedrørende min tur til henholdsvis Brasilien og Peru.Likes

Comments