Jag är fortfarande inte frisk - Johanna Billing

Guestbloggers

Hej alla Simones läsare! Jag heter Johanna och jag bloggar på adressen nouw.com/johannabilling. Jag har fått äran att skriva ett inlägg på Simones blogg. Jag tänkte prata om ett ämne som är otroligt viktigt för mig och det är psykisk ohälsa.

Jag själv har lidit av psykisk ohälsa sen jag var ca 10 år gammal och i år så blir jag 20. Under större delen som jag lidit av både depression och ångest så berättade jag aldrig för någon. I mitt huvud så var det något som jag skulle lösa helt själv och inte besvära några andra med. Med åren så blev min psykiska hälsa bara värre och värre.
Jag var ca 17 år när jag såg en video som en äldre tjej i min skola lagt där hon pratar om sin psykiska ohälsa och i videon så uppmuntrar hon folk att mejla henne om man kanske vill ha någon att prata med eller så. Jag skickade ett mejl till henne och det var där jag började öppna upp mig. Hon peppade mig till att faktiskt söka professionell hjälp och att även berätta för mina nära. Så med hjälp av hennes stöd så berättade jag för mina föräldrar och så började jag även söka professionell hjälp

Jag är fortfarande inte helt frisk men jag är på väg att bli det och idag så är jag så glad att jag sökte hjälp. För om jag inte gjort det så hade allt antagligen gått åt ett helt annat håll. Så om du känner att du mår dåligt så ber jag dig från botten av mitt hjärta, berätta för dina nära och sök hjälp. För vissa så är det ju även lättare att prata med okända människor och att bara få vara helt anonym. Där så finns det ju både appar och hemsidor där man kan få prata av sig på samma sätt jag gjorde innan jag tog modet till mig att söka hjälp. Att hitta rätt hjälp är inte heller alltid lätt men snälla ge inte upp för att alla förtjänar att få må bra.

Massa kärlek, Johanna

Du kommer till Johanna's blogg genom att klicka på någon av de bifogade bilderna, eller genom att klicka här!

Gillar

Kommentarer

johannabilling
johannabilling,
Tack så mycket underbara Simone för att jag fick skriva ett inlägg på din blogg<3
nouw.com/johannabilling
simonegronqvist
simonegronqvist,
❤️❤️❤️
nouw.com/simonegronqvist