Moppekort blir det här!!!

Hej Hallå!

I måndags och i dag så har jag varit på moppekurs, terori eller vad det heter. Jag ska ta moped klass 1 körkort, för att sen kunna ta kortet så måste man göra ett visst antal timmars terori, sen göra pärmar (eller där jag ska gå ska man göra två av fyra pärmar innan man ska köra), köra på bana och i trafik. För att få köra så måste man få körkortstillstånd och göra syn test. Och sen till sist provet. Innan allt så måste man svara på frågor och skicka in till transportstyrelsen så att man kan få körkortstillstånd och får göra allt det där, jag vet inte hur jag ska förklara eller vad för ord som jag ska använda men jag hoppas att ni fattar.

Man får en bok och en arbetsbok till så att man kan plugga till provet och så. Det finns något som heter elevcentralen och där ska man skaffa ett lösenord så att man kan svara på frågor och se vad man kan så man vet vad man behöver plugga mera på. Handledaren eller personalen på körskolan förklarade jättebra vad man behövde göra för att kunna ta körkortet och hur man skulle göra dom olika "stegen".

Innan jag skulle gå på kursen så var jag nervös för att jag inte visst hur det skulle gå till och jag visste ingen som skulle gå heller. Men som tur var så har min syster, för 3 år sen, gått där och sen hade en av mina närmaste vänner också precis gått kursen och allt sånt så jag kunde fråga dom, vilket var super skönt.

10-12 13-15 var kursen båda dagarna, så mellan 12-13 så var det lunch. När jag kom dit så var det en av mina barndomskompisar och en annan tjej i parallellklassen som jag kände/visste vilka dom var/"bekanta", ni förstår, vilket var skönt men det hade faktiskt inte gjort så mycket om jag inte skulle ha känt någon för att man sitter bara och lyssnar. Ibland så ställde han frågor och fråga ifall man undrade något, han visade även lite videoklipp.

Det var faktiskt mycket mer intressant än vad jag trodde, jag antecknade lite bara för att ha koll på att jag förstod det han berättade och sa. Jag kommer inte ihåg allt han sa, men allt det han berättade och står i boken, så det är nästan som om att han läste från boken, visade bilder och frågade lite frågor.

Jag är iallafall nöjd och ska fortsätta plugga. Och ta körkortet till slut, jag vet inte ifall jag skrev det men jag vill ha moppebil. Dock är dom ganska dyra men man kan faktiskt hitta riktigt riktigt fräscha till en billigare peng om man har tur. Om du undrar något så fråga gärna i kommentarsfältet, så svarar jag så fort jag kan!

Ha det bra vi ses en annan dag!

Simone <3

Gillar

Kommentarer

Enylja
Enylja,
Åh, vad kul! Lycka till, håller tummarna att det ska gå vägen för dig. 💖nouw.com/enylja
simoneeriksson
simoneeriksson,
Tack, fina du!<33nouw.com/simoneeriksson
escali
escali,
Stort! Lycka till <3nouw.com/escali
simoneeriksson
simoneeriksson,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229