Klara Am-kortet :)

Hejsan alla!

Som jag skrev i inlägger där jag berättade att jag hade tagit mitt körkort (här) så skrev jag att jag skulle dela med mig av mina tips och hur jag gjorde för att klara teoriprovet. Men innan det så vill jag bara säga att jag och en av mina kompisar har gjort ett instagram konto för våra moppebilar, följ oss gärna där @doriz_maja.

Innan mina tips så tänkte jag berätta hur allt gick till för mig och jag fyller år första april som kan vara bra att veta. Jag gick först kursen i januari på jullovet och eftersom det var snö ute så fick jag köra på bana i slutet på mars och sen i trafik i början på april. Sen några dagar senare så skrev jag teoriprovet.

Nu till mina tips!!

---------------------------------------------------

-1-Börja i tid-

Mitt allra första och viktigaste tips är att börja i tid men inte för tidigt. Jag började ju att gå kursen redan i januari och då var jag tvungen att vänta ganska så länge innan jag fick köra. Att börja 3 månader innan man fyller år och får skriva provet är alldeles för lång tid (tycker jag), för då kan det bli så att man får vänta jättelänge innan man får köra och allt sånt.

Jag skulle rekommendera att gå kursen ca 1 månad innan man fyller år för att det inte ska ta för långt tid tills man får skriva. För om det är för långt tid mellan så är risken stor att man lägger av med pluggandet.


-2-Planera-

När jag skulle plugga till själva provet så hade jag påsklovet på mig att plugga. När man har så pass kort tid att plugga till körkortet så är det viktigt att man planerar så man hinner plugga allt ordentligt. Det jag gjorde var att jag valde att göra ett kapitel (läsa, frågor och elevcentralen)om dagen eller 2 om dom var korta. När jag planerade vilka jag skulle göra vilken dag så skrev jag även upp vilka test jag skulle göra på elevcentralen, som hörde ihop med kapitlet i boken.

Första kapitlet som jag gjorde var Mopeden. Jag började med att läsa igenom kapitlet i boken och medans jag läste så skrev jag ner och sammanfattade det som jag läste. När jag hade läst klart så svarade jag på Kontrollfrågorna i arbetsboken och rätta dom sen också. Sen tog jag en paus och lite senare så gjorde jag testen på elevcentralen för att kolla av så jag lärt mig något.

Dagen efter så började jag plugga på kapitlet om miljön på samma sätt som innan. Men istället för att ta en paus så repeterade jag frågorna och testerna på elevcentralen från kapitlet från dagen innan (Mopeden). Sen så fortsatte jag tills jag hade gjort klart alla kapitel och sen dom sista dagarna så repeterade jag genom att göra sluttest och anpassade test på elevcentralen.

---------------------------------------------------

Det var mina tips och hur jag gjorde, om du ska ta körkor och har några frågor så skriv till mig här på bloggen eller på DM för snabbast svar!

Ni får ha det bäst så hörs vi! Hejdå<33

Simone <3

Gillar

Kommentarer

linndossing
linndossing,
Bra tips, det behöver man alltid! Kramnouw.com/linndossing
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229