Jag har keratosis pilaris +tips

Hej hopp galopp!😄

*haha* Ibland sÄ undrar jag var jag fÄr alla konstiga ord komdinationer ifrÄn, antar vÀll att jag inte har sÄ mycket annat att göra *haha*.

Men det hÀr inlÀgget ska inte handla om mina ord val utan om Keratosis pialris som Àr en helt ofarlig hudsjukdom. Keratosis pilaris innebÀr att hÄrsÀckarna har blivit blockerade p.g.a. över pruduktion pÄ keratin. Man fÄr knottror/prickar pÄ armarna, benen eller nÄgot annat stÀlle pÄ kroppen. Knottrorna kan vara hudfÀrgade eller röda, och man kan Àven ha röda flÀckar lite hÀr och dÀr vid knottrorna. OmrÄdet dÀr man har dom hÀr knottrorna brukar oftasta ha en rödare ton Àn resten av kroppen. Man kan tyvÀrr inte bli av med keratosis pilaris, utan man kommer alltid att ha kvar det men man kan dock förbÀttra det.

Jag har det pĂ„ överarmarna och det Ă€r egentligen inte nĂ„got som stör mig. Men om jag tillexempel har t-shirt sĂ„ kan jag kĂ€nna mig lite ”obekvĂ€m” eller hur man ska sĂ€ga, jag har hellre lĂ„ngĂ€rmat Ă€n t-shirt dĂ„. Jag har i ungefĂ€r 3 mĂ„nader provat olika saker som ska förbĂ€ttra det och ett av sĂ€tten har funkat SUPER! Jag tĂ€nkte att jag skulle dela med mig av hur jag gör och mina bĂ€sta bĂ€sta BÄSTA tips.


Skrubba!

Mitt första tips Àr att skrubba omrÄdet med en skrubbvante eller likande, en skrubb Àr mildare men det funkar ocksÄ. Men det man mÄste tÀnka pÄ nÀr man ska skrubba Àr att inte skrubba för hÄrt, man ska bara lÀgga handens tyngt pÄ och göra stora rörelser under varmt vatten. Om man trycker för hÄrt sÄ Àr det lÀttare att torka ut och slita pÄ huden.


Återfukta Ă„terfukta Ă„terfukta!

NÀr man har skrubbat sÄ Àr det SUPER VIKTIGT att Äterfukta. Jag anvÀnder tvÄ olika hudkrÀmer, en som Àr lite tunnare som jag vanligtvis anvÀnder men om jag Àr torr pÄ armarna sÄ brukar jag anvÀnda en tjockare krÀm. Men det Àr viktigt att inte anvÀnda en för tjock krÀm varje gÄng för dÄ kan inte huden andas lika bra.


Vila huden!

Det Àr ocksÄ viktigt att lÄta huden vila, alltsÄ att inte skrubba varje dag. Man fÄr sjÀlv prova sig fram hur mÄnga gÄnger i veckan man ska skrubba. Jag brukar skrubba nÀstan varannan dag, ibland sÄ glömmer jag bort eller sÄ kÀnneer jag att jag Àr lite torr och hoppar över. Man fÄr helt enkelt testa och kÀnna sig fram.

liknande "SKRUBBKUDDE" // ACO - "tunn"// LOCOBASE - "tjock"


Det hÀr var ett lite annorlunda inlÀgg Àn vad som brukar komma, men hoppas att ni gillade det iallafall. HejdÄ och ha det bra, vi ses en annan dag!

Simone <3

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229