Header

Hej allihopa!
Vart en liten minipaus pga mycket skolarbete med plugg och prov. Hon har i alla fall bara trimmas på åkern, lösgörande i låg form. Idag skrittade jag i alla fall bara ut lite barbacka, vart en 40 min runda med lite skritt och en liten galopp. Hon var väldigt pigg så när hon började bocka som en galning i galoppen så satt jag lite löst men jag satt kvar haha. Imorgon ska hon ridas ganska hårt på åkern.
Hoppas er dag har varit bra så hörs vi!
//Simone

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej allihopa!
Vart en liten paus igen. Har legat sjuk i magsjuka men nu är jag frisk igen!
Idag red jag i alla fall. Har ju kommit så sjukt mycket snö det senaste så det blev lite jobb på åkern i snön, så härligt verkligen! Sen är det ju bra träning för hästarna att spring i snön. Nu ska vi åka och shoppa lite och sen så ska jag bara chilla
Hoppas er dag blir super!
//Simone

Likes

Comments

Hej allihopa!

Uppdateringen har verkligen sugit de senaste, sorry för det. Det har i alla fall inte hänt så mycket, förutom tävlingen. I söndags vilade Star, Igår trimmades hon bara, bara ett vanligt trimmpass med fokus på traven. Idag så skoddes hon så vart ingen ridning idag och ingen ridning imorgon. Men i alla fall nu kommer en utvärdering av tävlingen!


100 cm A:0+A:0

Denna klassen gick helt okej, vi kom inte nära på något hinder alls och det är jag väldigt stolt över mig själv då jag faktiskt red på och inte plockade någonstans FÖRUTOM på en linje när jag fick ett hjärnsläpp som gjorde att klassen sket sig, eller så dramatisk ska man kanske inte vara menmen. Det var i alla fall en linje med 9 språng, räcke till kombination med oxer in, ganska tajt också. Jag rider alltså på bra som jag ska göra me när det är ca 2 galoppsprång kvar och då så tar jag och bromsar och bromsar vilket gör att vi i princip kommer in i hindret och då fick jag ett stopp. Jag blir så fruktansvärt irriterad på mig själv, hade jag inte gjort så hade vi nog kunnat bli placerad då det var en riktig ¨Star-omhoppning¨, sen kan det ju hända andra saker men ni fattar grejen. Resten av banan flöt på riktigt bra, på sista hindret satt jag faktiskt lite löst då det var en ganska maxad oxer och jag tryckte på henne så hon tog det stort, jag ville låta henne sträcka ut så jag slängde mig fram lite väl mycket så jag satte lite löst haha. På det stora hela så var det en riktigt bra runda.

105 cm A:0+A:0, Debut

Nästa klass var vår 105 cm debut, som gick extremt bra. Vi fick en sån sjukt bra runda, förutom på ett hinder. Det som hände var lite samma sak, jag tog ihop alldeles för sent och då var hon i princip i hindret och hann inte upp med frambenen och rev. Annars så var det en sån fruktansvärt bra runda, vi kom så extremt bra på alla hinder, hade ett bra flyt och inte det här ¨av-på¨ som vi har haft förut. Jag är nog faktiskt mest stolt över mig själv, Star kan ju, det vet jag men att jag vågade rida på i de situationer och inte satt och plocka och gjorde att vi kom fel och det är något jag inte gjorde alls i denna klass och jag är så glad att jag kommit över det då det är något jag jobbat länge med. Det var nog vår bästa runda hittills och en av våra bästa tävlingsdagar.

Hoppas er helg varit lika bra som min så hörs vi imorgon!

//Simone

Likes

Comments

Hej allihopa!
Sitter och kollar lite serie, har nyss ätit. Vart pizza idag, man måste ju unna sig lite ibland.
Idag trimmade jag i alla fall lite med bommar, två vanliga bommar med 17 meter mellan. Red lite olika övningar, man kan ju variera en sådan övning i oändlighet. Rida serpentiner mellan, göra volter mellan hindren, göra igångsättningar och avbryt mellan, rida kort väg på, ja allt möjligt. Jag fokuserade dock på att bara rulla över dem och försöka korta och länge, se hur jag kunde lösa situationerna om jag kom fel.
Imorgon trimmas hon lite lättare
///Simone

Likes

Comments

Hej allihopa!
Sitter just nu och kollar lite serie
Som rubriken lyder var dagens pass grymt, Star var som en dröm och det känns jättebra efter gårdagens skitpass. Hon var jätte lugn och blev inte lika tung i munnen, om man kan säga så, som hon ibland blir. Hon bar upp sig själv på ett sätt hon inte gjort på väldigt länge. Känns jättebra inför tävlingen nu, vet att jag skriver mycket om det men mar ju mål och denna veckans mål är tävlingen.
Hoppas er dag varit bra så hörs vi!
//Simone

Min finaste♥️

Likes

Comments

Hej!
Vart ingen bloggning igår, eller i förrgår. Men nu är jag tillbaka. I söndags red jag inte men igår red jag. Inget jättebra pass, spänd häst vilket resulterade i dålig ridning av mig. Men det är bara att ta nya tag, har ju tävlingen att se fram emot.
Kort inlägg men bloggar mer ikväll
//Simone

Likes

Comments

Hej allihopa!
Kon nyss hem från stan.
Idag så trimmade jag i alla fall lite. Red mycket galoppfattningar från trav då vi haft lite problem med just det. På slutet blev hon jättefin. Sen red jag bara lite lösgörande utöver det.

Sen åkte vi och handlade, vi var på granngården och jag köpte en ny jacka. Har velat ha en lång vinterjacka ett bra tag nu så idag åkte vi iväg och köpte en. En Uhip Alaska, inte Parcan då i färgen Natvy. Galet nöjd med det köpet. Sen köpte vi dock lite annat vi behövde som lite hästgodis, betfiber, elektrolyter och müsli.
Hoppas er dag varit bra!
//Simone

Likes

Comments

Hej allihopa!
Igår var vi på hoppträning inför tävlingen 27. Vi tränade mycket svängar. Vi började med travbommar och gjorde en liten bana med väldigt snäva svängar i trav, sen gjorde vi samma i galopp. Sen la vi upp hindrena och hoppade lite bana, först lite lägre och sen på 100-110 cm. Det gick väldigt bra. Hon går så sjukt bra på pessoa-bettet, eller egentligen så är det jag som låter henne gå på lite mer eftersom jag kan få tillbaka henne lättare på det bettet. Vi kom i alla fall bra på alla hinder på den höga banan. Vi kom lite fel på den lite lägre banan, jag drev på alldeles för sent och då kommer man ju fel om man ligger på ett bra avstånd från början.

Idag fick hon i alla fall longeras lite på fältet utan inspänningar<3

Lite blandade bilder från idag och igår

Likes

Comments

Hej allihopa!
Sitter hemma och ska strax duscha. Snön kom i alla fall ordentligt idag, var lite, lite snö igår men idag var det snö.
Idag så var Star inte jätterolig, hon var galet pigg vilket var lite skönt i galoppen då man inte måste driva igång bakdelen lika mycket men lite jobbigare i traven då hon bara sänker huvudet och ”stänger av” och inte jobbar så mycket. På slutet blev hon dock riktigt fin och jobbade riktigt bra i alla gångarter.
Jaja, hoppas er dag var bra, hörs imorgon!
//Simone

Likes

Comments

Hej allihopa!
Varit ingen bloggning igår menmen

Igår var jag i alla fall skolvärd, som betyder att man hjälper till i köket en dag. Detta ingår i hemkunskapen och PRAO:en. Det var så tråkigt och bara onödigt enligt mig men det måste göras. Anyway sen åkte jag och red. Banan är faktiskt bra nu, ägarna hade fixat till den ordentligt så nu går det att rida igen! Jag red bara ett vanligt trimmpass och hon var såå fin. Lyssnade jättebra och jobbade på bra.
Kort inlägg men måste springa snart.
Hoppas er dag blir bra så hörs vi!
//Simone

Likes

Comments