Vår lilla mirakel bestämde sig för att förgylla vår vardag i vecka 40+0 en dag efter beräknad datum.

28 september.
9.30 Går upp skulle på toa och kissa jag skulle torka mig och ser något slemmigt blandat med lite blod. Jag visste inte om det var slemproppen som gick eller om det bara var flytningar. Jag ringer till förlossningen och berättar de säger att det kan vara slemproppen men att jag ska avvakta, om vattnet går ska jag ringa tillbaka. Värkar Hade jag men det har jag haft mer än en vecka tillbaka. Hade mensvärk (förvärkar) i över en vecka och bara hoppades på att det ska sätta igång för jag ville träffa min prins.

Det närmade sig bf dagen liksom och ingenting händer mer än det vanliga. Jag bestämde mig för att gå ut o ta en promenad. Sagt och gjort jag gick i över 1 timme, istället för att ta hissen tar jag trappor. På sista tiden började jag gå väldigt mycket. Vid 12 tiden började jag få ondare värkar jag blev glad men samtidigt inte jag ville inte hoppas för mycket. Jag har trott att jag kommer gå över tiden väldigt myclet. Värkarna var så oregelbundna de två första timmar. Senare blev de tättare så jag ringde till förlossning vid 16 tiden. De har sagt att det kanske på gång och skulle avvakta, klarar jag inte av att vara hemma skulle jag in. Jag började klockade värkarna och de kom var femte minut och höll i ungefär 40 sek. Vid min sida 19 åkte vi in, de satte ctg värkarna var detsamma. Jag var endast 2 cm öppen jag fick antingen åka hem eller vara kvar där men vi bestämde oss för att komma hem. Kl var 21 när vi kom hem.

Det var jätte snäll barnmorska hon sa att jag får komma tillbaka om det gör för ont, vi kom hem jag fick värktabletter men ingenting hjälpte. Jag försökte sova men det gick inte jag kunde inte slappna av. Vi åkte in igen vid 00, då var jag öppen 3 cm. Vi fick stanna kvar och efter 2 timmar skulle de kolla upp igen. Jag satt i badkaret och skulle försöka slappna av. Efter 2 timmar var jag öppen 3 cm igen jag fick morfin i låret det gjorde att jag kunde sova. Kl 05 tittade barnmorskan igen och det var detsamma. Vi kom hem och la oss o sov fram till kl 11. Den 29 september

29 september
Vi gick upp åt frukost min man sa att det är nog bäst om vi går ut och går promenad och det gjorde vi. Vi gick nästan 2 timmar när jag kom hem log jag och slappnade av i badkaret sen satte vi oss framför tv och tittade på film. Då kom värkarna mycket tättare. Tänkte nu är det kanske dags jag kände direkt att det är helt annan karaktär mot tidigare förvärkar. Jag ringde förlossningen de sa att jag fick komma in.

kl 20 åkte vi in värkarna var tätta 5-6 min mellanrum blir undersökt och är öppen 4 cm, vi blir inlagda. Värkarna började bli riktigt jobbiga och värkmästaren vill inte samarbeta heller, så hade svårt med lustgasen när jag började med den att få in den i tid. Tillslut börjar värkarna vara så intensiva att de kommer med 1 min mellanrum max och sen en till innan det ens tar slut värkarna tog all min kraft jag grätt, darrade i hela kroppen och var nästan borta helt. Personalen och min man pratar med mig jag hör men har ingen kraft att svara. Barnmoskan rekommenderar EDA starkt för att jag ska öppna mig lättare jag var livrädd och fruktansvärt emot och ville inte ta jag ville försöka utan när jag insåg att det verkligen inte går så har jag o min man bestämt att jag ska ta den. 02.30 fick jag eda. Den var verkligen guld värd. All smärta försvinner.

03.30 tog de håll på vattnet och ny undersökning som visade att jag var öppen 6 cm. Jag har kunnat sova därefter en liten stund.

Klockan 05 ny undersökning som visade att jag var öppen 8 cm 05.50 var det dags att börja krysta, jag kände inte av värkarna tack vore eda. Bara tryck neråt kl 6.11 kom han äntligen ut vår efterlängtade pojke och mitt liv blev komplett.

Värt all kämpande. Vill tacka min man som var till hjälp obeskrivligt mycket.

Agim 2017.09.30
3100g och 48 cm lång.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har vi varit på kontroll, allt såg bra ut våran lilla prins har ökat i vikten och längden och det känns jätte skönt att mammas bröstmjölk passar honom. Jag tycker faktiskt att det är jätte skönt att amma och hoppas verkligen att det kommer fortsätta såhär bra.

MIN aptit är dock ner i botten känner mig aldrig hungrig tvingar i mig mat så mycket jag kan för att få kraft och orka. Det tar ju på kraften att vakna flera gånger på natten amma och vara uppe 30-60 min varje gång man ammar.

A har fått vita prickar i tungan jätte mycket och jag tror att han börjar få ont eller att det svider. Vi har fått råd om att köpa Vichyvatten och hoppas innerligt att det hjälper. Känner mig så otillräckligt när jag inte vet vart han har ont och när jag inte kan göra något. Det gör så ont i mitt hjärta när han gråter! jag ser ju på honom att han har ont! Har era så fått vita prickar i tungan ? vad beror det på och vad gjorde ni ?

Likes

Comments


Hej alla!

Alltså jag har sagt till mig själv att jag ska börja ta tag och uppdatera min blogg men jag höll mig inte vid mina ord. Anledningen till det är att det har hänt så mycket, från det att jag hat haft det riktigt jobbigt sista dagarna i min graviditet till att vi har fått våran fina prins. Men nu ska jag försöka uppdatera så mycket jag kan.

Jag vill presentera våran efterlängtade son, Agim han kom till oss 170930 en dag efter bf 3100g och 48cm lång. Vi njuter av bebisbubblan, han är verkligen den finaste gåvan jag har fått i livet. Efter all smärta och kämpande så lyste han hela min värld när jag fick honom på min bröst.

Jag kan inte förstå att han är 10 dagar gammal, det går så fort jag hinner inte med. Jag ska skriva min förlossnings berätterlse bara jag får tiden. Vi börjar landa men det går segt. Min humör går upp och ner hela tiden men men...

Här ska ni få se iallafall några bilder på våran mirakel😍

Likes

Comments

Hej alla.

Idag känner jag mig faktiskt duktig. Har dock sovit jätte dåligt och vaknar jätte tidigt det var ingen bra start på dagen men sedan försökte jag faktiskt göra dagen bättre. Jag bestämde mig för att gå ut och gå. Vilket jag inte har gjort på evighet typ, det var verkligen sjukt länge sedan jag gick promenader. Idag så gjorde jag det, svängde till Ica och köpte mig choklad och smoothie det var jätte god. Gick i 50 minuter sen kom jag hem och lagade mig lite mat ätit sen gick jag in i duschen duschat och la mig för o vila lite. Riktigt avslappnande och skön dag faktiskt.

Imorgon har jag besök hos barnmorskan och är lite orolig om hur det ska bli för att när jag var där förra veckan så visade sig att jag har järnbrist vilek var bra hittills. Det visade sig även att bebisen inte växte något därför har jag fått tid efter en vecka som är imorgon då. Får se hur det blir imorgon. Mer har jag inget planerat för imorgon och inte för ikväll heller. Liman kommer hem halv sex idag han hade riktig lång dag idag 8-16.30. Vi ska äta och bara ta det lugnt.

Jag hoppas att min lilla bebis vill titta ut snart för vi längtar efter honom enormt!!

Kram Kram

Likes

Comments

Hej alla fina!

Måndag igen, inga riktiga stora planer för dagen men jag funderar på att gå ut och gå lite jag tror att jag behöver det o svänga till apoteket och köpa napp o lite annat med. Dock har jag så ont i min rygg känns som mensvärk och ibland sticker det till i magen. Jag hoppas verkligen att värkarna startar snart för vill ju ha min bebis nu o hoppas verkligen att jag inte kommer gå över tiden.

Ifall jag har lusten och orken idag så ska jag stryka bebisens sista kläder som jag tvättat och packa bb väskan, det kanske är dags.

Newbie är verkligen den märken jag bokstavligen ÄLSKAR! jag tycker de är så otroligt söta och även materialet är så bra. Så det blev lite mer nytt till min prins i storlek 50 jag tror att det kommer behövas.

Hoppas ni får en bra start i veckan!

Kram kram

Likes

Comments

Hej alla fina!

Jag går in på min gravid app och ser att det är endast 20 dagar kvar tills beräknade tiden. Wow liksom jag kan inte förstå riktigt att det har gått så fort. Jag trivs faktiskt att vara gravid, och jag älskar min kropp som gravid men jag längtar ju faktiskt tills jag får träffa min lilla babyboy utanför kroppen. Tycker samtidigt att det har gått riktigt fort kommer ihåg när vi plusade känns som det var endast några månader sen men nej det har faktiskt gått 9 månader.

MIN graviditet har nog inte varit den bästa, kräkandet från början som höll i flera flera månader, illamåendet, sammandragningar sen vecka 20 nästan men jag trivs min bebis är värt all smärtan jag har.

Det jag är glad över är även min vikt, jag har alltid alltid haft så otroligt svårt att gå upp i vikt. Har alltid vägt mellan 45-47, nästan underviktig var jag när jag blev gravid men kan ni tänka er att jag har gått upp 20 kilo, det är helt sjukt. Det jag hoppas är att jag kommer behålla lite av vikten efter graviditeten, vill verkligen inte gå ner till 45 igen vill väga runt 50-55 Så jag håller tummarna att jag ska behålla lite av vikten. Är det fler som har haft svårt att gå upp i vikt men som gick upp under graviditeten och som behöll lite av vikten eller gick ni mycket ner i vikt igen efter förlossningen ?

Min lilla prins du är välkommen ut när du vill 😍

Kram på er!

Likes

Comments

Vill börja med att säga att jag verkligen ska börja nu ta tag i detta och skriva så mycket jag kan, för jag mår faktiskt bra av att skriva av mig. Bloggen är en av de sociala medier jag verkligen kan skriva av mig, därför ska jag fortsätta.

Jag vill verkligen hylla den här killen!
Jag är så obeskrivlig glad att han har funnits i mitt liv så pass länge, snart 5 år. Det är denna killen som känner mig både inuti och utanpå. Han är den underbara skapelsen i mina ögon som ger mig den bästa tryggheten i min vardag. Utan min man hade jag nog aldrig orkat med dessa 9 månader. Han har verkligen gjort alltid allt i sin makt för att få mig att må bra. Han som alltid tänker för mitt bästa för vår bästa, som inte låter mig bära en liter mjölk när vi går och handlar, som frågar mig om jag orkar laga matlåda till honom som han kan ta med till jobbet, som varje morgon frågar mig om jag sovit bra, han som blir så orolig när jag är osäker om våran bebis rör sig som inte sover bra om nätter pga det men går upp och jobbar med stänga ögon. Han som tröstar mig när jag är ledsen som alltid försöker förstå, han som jag kan ta ut all min ilska till men som ändå är lugn och försöker lugna ner mig som orkar med mina upp och ner hormoner. Allt detta och lite till gör han med äkta kärlek jag är så obeskrivlig tacksam att han finns vid min sida. FÖR DIG OCH VÅRAN LILLA SON SOM SNART TILLAR UT SKA JAG ALLTID GÖRA ALLT I MIN MAKT.

SNART är vecka 37 avklarad vi välkommnar vecka 38 och längtar obeskrivlig mycket efter dig vår lilla lilla prins 😍

Likes

Comments

Hej alla underbara!


Jag har blivit så vilsen på sista tiden, vet ärligt talat inte vad det beror på. Min hjärna är helt stoppad känns det som, därför skulle jag behöva lite hjälp av er. Inlägget kommer kanske vara lite rörig och massa frågor.

1. Jag är i vecka 33 (33+5) som jag nämt i alla mina inlägg förut gällande hur jag mår så har det inte blivit bättre dessutom värre. Jag har sammandragningar jämt det har jag haft sen vecka 23 ungefär som har fortsatt konstant. Det blir bara värre nu samt gör det mer ont nu. Sen detta med att det gör så ont ner i magen att det sticker att hela bäcketet gör ont och mest på kvällar. Jag gråter verkligen för jag har blivit så trött på att det ska göra så fruktansvärt ont att det ska sticka så mycket när jag ska vända mig från ena sida till andra i sängen. Är det normalt att det ska göra så ont? Det känns verkligen som att jag är gipsad i hela kroppen. Har blivit så less på det.

2. När det gäller bebisens ankomst så vet jag inte om allt är klart ännu. Det vi har är:

-barnvagn med alla delar
-babynest
-babysitter
-kläder mest i storlek 56 några plagg i 50.
- 3 babyboxar som innehåller lite bläjor leksaker,shampo, våtsalvetter.
-sängskydd, täcke, kudde, lakan, örngott.
-2 filrar en tjockare och en lite tunnare. kanske mer filtar borde köpas?
-nappflaskor och nappar
-kräkhandukar.
(säng och maddras ska vi köpa nu i helgen när vi åker till Linköping hos mina föräldrar. Från ikea ska det bli)

Något mer ni tycker är nödvändigt att ha innan bebisen kommer? vill faktiskt vara så förberedd som möjligt vill inte att det ska fattas mycket när vi kommer hem från bb.

Kram på er alla fina ❤

Likes

Comments

Alltså fy. Jag vet inte vad det är som händer med mig, från ingenstans har jag slutat blogga. Är det för att jag typ inte har något att skriva om eller är det för att jag helt enkelt glömt bort att jag har blogg??

Egentligen så finns det saker jag kan skriva om för jag gör alltid något. dessutom så vill jag ju använda denna bloggen som ett levande dokument, som en dogbok där jag skriver om allt o inget. Jag vill liksom läsa mig tillbaka till den jag varit främst när det gäller min graviditet. Nej jag ska nog ge det en chans till och verkligen vara aktiv. för jag tycker ju att det är roligt annars hade jag nog aldrig börjar.

Likes

Comments

Hej alla fina!


Alltså jag är jätte glad att vi äntöigen fått hem våran babynest. Det har varit krånget med posten, vi har i te fått hem någon avi för att hämta ut babynest vet ärligt talat inte varför. Men jag kunde hämta ut den med kolli-id tur det, inte kul att den skickas tillbaka. Jag vill tacka Elin som har sytt  den utifrån mina önskningar, jätte duktig är hon. Hon heter @Elinsbabynest på instagram rekommenderar stark. Sen hoppas jag att min lilla bebis kommer trivas i den vilket jag tror.
Hur fin är den inte ??

Jag måste även säga att jag älskar Newbie. Jag skulle bokstavligt talat kunna ha alla storlekar alla sorters kläder från Newbie. Men det här med storlek är så svårt. vi har köpt endast 3-4 plagg i storlek 50 resten är allt i 56. Tänk om vi får en jätte liten bebis och att även storlek 50 blir stort. Ska jag köpa lite mer i storlek 50 ? Hur var det för er vilken storlek hade ni till era bebisar och hur länge?

Likes

Comments