Hej igen kära läsare,

Nu kommer jag med en uppdatering från en mer central plats i Göteborg än tidigare. Från och med i förrgår så är jag officiellt skriven här på Kemivägen i Göteborg! Jag är alltså en riktigt Göteborgsbo efter många månader som skriven hemma i Hässelby. Det känns underbart att ha flyttat till en större lägenhet. VI har gått från 19 till 28 kvm. Alltså en ökning med ca. 50% men som man verkligen känner av. Ju mindre man bor; ju mindre kan ens nästa bostad vara för att den ska kännas rymlig. Det kanske är nyckeln till att kunna ta sig fram på den överhettade bostadsmarknaden.

Förutom att jag nu har 5,5 minuter till skolan så har vi även finare utsikt, större kök och mer förvaring. Att flytta är fanimej jobbigt men samtidigt något jag vill göra oftare. Det är skönt att inte låsa sig på en plats i en ny stad då jag tror att denna flytt kommer få mig att känna mig hemma i fler områden. Därför borde man väl egentligen flytta varje halvår (dream on på dagens hyresrättsmarknad). Men det är verkligen alla dessa småsaker som gör att det känn så bra att flytta! För nu kan vi verkligen få stå skrivna tillsammans och inte leva i varandras knän även om det har varit mysigt. Det som jag nästan ser fram emot mest är att få skaffa mig en soffa att slänga mig ner i och slippa göra allt på en klaffstol eller i sängen. Ni ska få följa lägenheten under den kommande tiden och förstå att 28 kvm är mer eller mindre ett slott. Det ska bli spännande att se lägenheten utvecklas och bli mer och mer ombonad. Just nu känns det verkligen som att vi lever mellan fyra vitmålade betongblock men det gör fan inget.

Vilka snälla kompisar man har som hjälpt till att flytta och verkligen gjort allt för att det ska bli smidigt... Det trodde jag inte för ett halvår sedan att jag skulle träffa så underbara människor. Nu får bara våren komma så att det slutar regna slask och så att fåglarna börjar kvittra igen. Slippa den där fuktiga rocken inne i föreläsningssalen som aldrig tycks torka eller paraplyerna som alltid rycks med i vinden. Men då är det kanske fel stad jag bor i, för det kommer nog vara precis så trots att det blir vår och trots att det blir sommar. Tur att en studieresa till Turin väntar borta i horisonten.

Ses snart igen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vardagen har så sakta smugit sig på och rutinerna utvecklas än efter en. Emelie flyttade ju hit innan jul men det känns lite som att det är först nu som vi verkligen lever vardagen tillsammans. Men vi kommer inte hinna vänja oss allt för mycket: det är nu bestämt att vi ska bort från denna lägenhet till någonting större! Som jag och Emelie har längtat! Varje vecka under hela vintern har jag sökt nya lägenheter utan framgång, varit som bäst kanske 3:a på lägenheterna. Men för ett par veckor sedan hände det. Jag låg först 7:a på en lägenhet men efter att först fem, sedan en till tackat nej så fick jag lägenheten. Otippat och oförväntat. Det första jag frågade mig; vad är det för fel på den om ingen velat ha den. Trots bilder på en lägenhet som sett fullt normal ut börjar tankarna vandra iväg. Luktar det rök? Är det hål i just den väggen man inte ser på bilderna? Är det superlyhört? Har grannarna vilt sex varje kväll?

Men om lite mer än en vecka bör det av. Nycklarna får vi den åttonde och den elfte har vi planerat att flytta. Jag har väl minst sagt inte insett mängden arbete som en en flytt innebär och vi har inte börjat packa en enda sak men jag tror fortfarande att tidsplaneringen kommer hålla. Lägenheten ligger PÅ Chalmers vilket har sina fördelar och nackdelar, men för min del blir resetiden till skolan på ca. 4 minuter. Vi kommer även ha fransk balkong, plats för en soffa, klädkammare men kanske bäst av allt: HELKALKAT BADRUM!

Annars puttrar livet så sakteliga på. Jag har börjat dansa pardans igen en gång i veckan vilket är sjukt krävande men väldigt roligt! Känner att det är skönt att fokusera till 110% på något annat än plugget ibland. Mitt tentaresultat är försenat och skulle ha kommit idag vilket gör att hela min klass väntar otåligt och under helgen ska jag och Martin laga middag till en annan kompis på hennes treårsdag med pojkvännen. Ambitiöst minst sagt. Jag känner mig aningens oromantisk när jag fixar mer på någon annans årsdag än min egen. Men kul ska det bli iallafall. Det ska bli ett trevligt avbrott från all skola som nu består av mycket matte och en del mer flummiga ämnen. I två veckor vek vi papper för att hitta vår konstnärliga förmåga samtidigt som vi räknade på linjär algebra. Fan vad jag älskar min utbildning!

Vi hörs på 28 kvm!

Puss och kram!

Likes

Comments

Välkommen tillbaka!

Så här när vi kommit in i ett nytt år är det mycket nytt som händer. Jag, är som oftast tillbaka i Götet och har en lång och intensiv vårtermin framför mig. Eller snarare 6 år om man ska vara krass. Nu har jag varit här i ungefär en vecka och börjat komma tillbaka i vardagsrutinerna. Jag har skrivit en tenta, lagat en massa mat och haft det riktigt trevligt.

Året började med att jag stod i en lång kö till Slussens tunnelbana. Eller så hemskt var det kanske inte. Det började väll egentligen på fjällgatan, i underkylt regn. Efter en god och trevlig middag begav jag, Emelie och två av hennes kompisar ut på stan för att bevittna de fantastiska fyrverkerierna. Och efter flera år av fyrverkerifrånvaro för min del så blev mitt behov minst sagt stillat. Jävlar vad det small. Jag var ganska rädd för att dö och ganska rädd för att mina händer skulle förfrysa men fick min fantastiska nyårskyss. Veckan som därefter löpte spenderade jag hemma; pluggandes. Träffade också några underbara vänner som jag saknat så och det var verkligen roligt att nästan komma tillbaka till sitt gamla liv och sin gamla stad. För, det är nog ändå liiite farligt att åka tillbaka sådär till sitt gamla liv när man knappt rotat sig i det nya. Det går ruskigt fort att känna att Göteborg är någonting riktigt avlägset och man undrar om man verkligen ens har bott där. Det är lite som att åka på semester, fast det egentligen är sitt hem och det gör mig fan galen. När ska hemmet bli hemmet egentligen? Får nog skita i att åka hem på ett tag och låtsas som att det inte finns; kommer absolut att gå.

Sedan jag kommit ner hit har det inte hänt sådär supermycket för min del men desto mer för Emelie som börjat sitt nya jobb i kundtjänst. Jag har pluggat 98% av tiden och lärt mig allt om byggnadsmaterial eller snarare de återkommande uppgifterna som varit på de senaste 67 tentorna. Så summan av summarum är att jag har 0 förståelse för vad jag gör men att jag kanske ändå kan få godkänt på provet. Efter provet åkte jag, Martin och Sofia hit och lagade räkrisotto för att fira och det blev riktigt smaskigt och sent. Dagen därpå vaknade vi upp till en räkdoft utan dess like och hann precis vänja oss vid den innan vi lämnade hemmet så räkskalen låg kvar i soporna. Nu har vi i mer än 24 timmar heft en mördande spyalukt i vår lägenhet och efter flera timmars vädring och två siffrigt med ättikaskålar i rummet så har lukten försvinnit. Nej, glöm aldrig skalade räkor i hemmet. Och nej, gör det definitivt inte om ni bor på mindre än 18 kvm.

Imorgon är det visning på en bostadsrätt som vi ska kika på lite på skoj och igår var jag och Martin på en mer seriös visning av en studentlägenhet som jag just nu ligger trea på. Kanske blir det så att vi flyttar och allt förändras. Mycket kommer att förändras ändå:: På måndag ska jag dansa pardans för första gången på mycket länge och en massa nya spännande kurser ska ta sin början. Nu kör vi, nu går vi fanimej mot ljuset!

Puss!

Likes

Comments

I år blev det också jul och julefriden lade sig över långsmala Sverige. Nästan.

Nästan bara. För nu är det så att det varit en otroligt intensiv tid. Jag börjar till och med fundera på vad jag egentligen har varit med om. Har det varit jul? Har jag verkligen klarat första terminen på Chalmers? Har jag varit i Prag?

Det var ett tag sen jag skrev och mycket har hänt. Jag har nu bott hemma (och en del i Tjeckien) och har börjat falla in i mina "bo hemma" vanor på gott och ont, Sedan förra fredagen har jag blivit aningens latare, ätit godare mat och varit omgärdad av människor 24/7. Att bo hemma är otroligt skönt men under hösten som snabbt passerat har jag insett att jag vant mig vid att vara ganska ensam. Iallafall att kunna bestämma de vardagliga besluten i ensamhet. Jag behöver endast överlägga med mig själv om vad jag ska äta till middag eller hur jag ska ta mig från punkt A till B. Men nu när jag är hemma (och i Tjeckien med familjen och mormor) så har det inte riktigt varit så. Det pratas mycket om allt, det är hela tiden liv och rörelse och det är otroligt mysigt. Det har absolut känts mer så sen Emelie flyttade ner men är fortfarande lite avvänjd med att ha pladder om kring mig där jag inte är involverad.

Sedan mitt senaste inlägg har jag fått otroligt bra kritik på min bastu vilket var jätteroligt efter allt slit och alla funderingar. Jag blev jämförd med Le Corbusier och Asplund men fick i samma mening höra att jag inte var perfekt eller skulle få hybris. Men huvudkonceptet, med en byggnad som inte ska anpassas efter naturen utan som människan skapt med perfektion, gick hem minst sagt och jag hade tur med min kritiker. Det var då ett nederlag när jag fick höra att jag inte klarat duggan tidigare under veckan. Den som var det enda jag faktiskt hade koll på. Det enda som jag kände "det här fixar jag, det här tar jag med en liten jävla klackspark". Jaja, tur att jag fick gå på den underbara showen "Dansa samba med mig" på lördagen för att muntra upp mig.

Vilken jävla show. Snacka om klackarna i taket och att högtalarna fick gå varma. Det var riktigt bra. Namnet "Dansikal" beskriver det ganska bra. Mer dans en sång och som gammal tävlingsdansare blir jag så glad över sträckta vrister, bra fotarbete och ståtlig hållning. Detta och mycket annat har lett till att jag till våren ska försöka med att börja dansa igen. Inte lika seriöst som förut men fortfarande. Jag måste röra på min lilla taniga och krumma kropp.

Mitt i allt detta har jag fått mina första erbjudanden på studentlägenheter sen jag flyttade hit. Såklart var de på de lägenheter jag minst ville ha (var antagligen de lägenheter som Göteborgs studenter inte heller ville ha) och detta har gjort att jag fått tre lägenheter samtidigt. Ni kanske förstår hur det gått för mig; beslutsångestmänniskan #1. Hur ska man välja? Kommer jag ens få dem? Hur många är före mig i kön? Vill vi flytta nu? Det är underbart att få alternativet men samtidigt så känns det läskigt. Ska vi nu välja den lägenheten vi ska bo i i flera år? Vi får se hur situationen utvecklas. Vi kanske snart bor på en yta större än 18,5 kvm.

Julen har verkligen varit så otroligt mysig och det är så underbart att ge julklappar. Tänk att jag för bara några år sedan gav min första julklapp, lite tveksamt och omotiverat men att det nu är hela behållningen med julen. Att få se folks reaktioner, att få skriva rim och att känna förväntan. Vi var få denna jul. Bara min farmor och farfar samt mormor och det var riktigt mysigt. Morgonen spenderades i Nacka hos Emelie och hennes morföräldrar och det vill jag göra oftare. Jag vill få uppleva två jular, två klimax och två olika traditioner. Mer av allt liksom. Därför var det jobbigt att på juldagen säga hejdå till Emelie och veta att jag inte skulle träffa henne fören nyårsafton då vi ska fira det hemma hos henne i Nacka. Det har varit jobbigt att varit och flängt i Stockholm och Europa och veta att ens flickvän är ensam i Göteborg i en liten etta slitandes hårt om dagarna. Det som har varit betryggande är att hon nu fått ett jobb inför i vår i Göteborg (att vi snart får spendera vardagen tillsammans) och att jag ska få bjuda bl.a. henne på en god nyårsmiddag.

Och ja, jag har varit på en kort men välbehövlig semester i Tjeckien. På annandagen åkte familjen och mormor ner till Prag för att sedan hyra bil och ta oss till min mormors barndomshem och hennes brors sommarställe i Pribyslav. Det är kul att resa med mormor. Väldigt kul, Jag ahr hört många gånger att jag varit tyst men det har funnits otroligt mycket att lyssna på. Framförallt min bror som under hela resan kört min mormor i en rullstol då hon inte orkar med att gå längre sträckor. Jakob kör och lyssnar, mormor sitter och pratar. Att besöka Tjeckien är otroligt kul. Det är härligt att träffa släkt som man inte har en jättenära relation med men att de ändå är så otroligt välkomnande och varma. Jag har sannerligen lärt mig att hantera en middagssituation där Tjeckiska, Svenska och Engelska varvas om vartannat och blivit ganska bra på att förstå tonlägen och ord i Tjeckiskan. Jag har även fått uppleva en kultur där man måste äta, äta och äta lite till. "Men du är väl inte mätt redan" efter 4 olika rätter. Den Tjeckiska landsbygden bjöd på kallt väder och otroligt fula hus.

Jag vill bara stanna upp och kommentera de värsta färgerna på hus jag någonsin sätt. Inte någon annan stans i världen har jag sätt mintgrönt, lila och turkost på en fasad men här ute på landet, verkar det som att detta är fullt accepterat. Man har kollat på ett färgprov och tänkt; "Oh, detta ser ut som en god pistageglass" och sedan tänkt "detta ska jag ha på mitt hus" ringt hantverkaren utan att tänka på konsekvenserna. Jag känner att jag älskar Sverige. Jag älskar vita hus, jag älskar trä och tegel. Jag älskar allt som är naturlig, känns naturligt och som inte är Shrek-grönt. Kan du inget om färgsättning på hus, sätt då inte färg på ett hus. Punkt slut.

Ses på andra sidan. Ses 2018.

Likes

Comments

Hej igen,

Det var ett tag sedan jag skrev och det har varit sjukt mycket sen dess. Egentligen inte supermycket men det har iallafall varit fullt upp. Min mattekurs är klar och imorgon är även arkitektkursen och bastun helt klar.

I helgen var jag hemma och hade en riktigt mysig helg. Jag åkte egentligen hem för ett läkarbesök men fick även gå på julbord och klippa mig vilket var välbehövligt. Julbordet var med Emelie och hennes familj vilket var otroligt mysigt ute på Fågelbro Krog. Det var efter ett mindre lyckat läkarbesök där jag nästan förgäves skulle förklara mina problem med de fantastiskt tår jag har som inte vill böjas som de ska. Jag klippte mig även hos min fantastiska frisör Mahdi på Roy & Son vid Hornstull och fick en underbar frisyr som alltid. Känns så skönt att inte ha långa och jobbiga polisonger utan att ens huvudform framhävs.

Sedan min hemkomst till Göteborg har jag haft ett matteprov, så sakta börjat plugga byggnadsmaterial till tentan i januari och gjort klart min bastu. Idag har vi haft kritik hela dagen vilket har varit otroligt intressant. Spännande att höra om allas projekt och framförallt höra vilken kritik de får. Man lär sig mycket som man gärna tar vidare till sina egna projekt i framtiden. Min bastu är jag ändå relativt nöjd med efter alla veckors jobb men kommer väl antagligen bli sågad imorgon. Hoppas verkligen inte det.

Imorgon kväll åker jag hem igen (helt sjukt hur ofta jag är i Stockholm haha) och ska gå på "Dansa samba med mig" på Göta Lejon, som jag fick i födelsedagspresent för att sedan åka tillbaka återigen till Göteborg för en liten genomgång på 40 minuter. Det är dock så mycket härligare att vara i här i Göteborg när jag har någon att komma hem till på kvällarna och det är mysigt att få ta hand om varandra. Nu börjar det inte kännas som att Emelie är på besök här utan som att hon verkligen bor här vilket är fantastiskt. Vi har till och med varit och storhandlat vilket känns otroligt vuxet. Ska bli riktigt skönt med lov snart och vi får se hur mycket jag bor här och i Stockholm då Emelie fortfarande jobbar här nere. Vi får också se hur länge vi kan bo kvar i denna minimala lägenhet. Jag har sökt en massa lägenheter men just nu så ser det inte så ljust ut på den fronten. Jobbigt dock att ens första tid som sambos ska bli så osmidig och opraktisk, men än så länge har det gått bra.

Nu är det snart jul och jag ser verkligen fram emot ännu mer julmat och att få träffa hela min släkt. Ska även bli underbart att få komma till Prag med hela familjen och min mormor. Snart är alla julklappar inhandlade och jag kan ta det julstressen eller förhoppningsvis julavslappningen kan få sin början

Hörs snart!

Likes

Comments

Hej igen kära bloggen,

Det var ett tag sen sist. Mycket har hänt. Väldigt mycket har hänt. Idag har Emelie bott här i en vecka och det är mycket som hänt på en vecka. Efter en lång färd hit i en tungstyrd Saab, genom regn och mörker så möttes vi av ett skyfall. Bra sätt att bli välkomnad på kan man säga. Kvällen vi kom fram hann vi både till IKEA och hämtade en lagom snygg hylla vi hittat på Blocket som skulle passa perfekt i vår hall. Hela mitt rum var kaos och fyllt av saker men redan på måndagen så hade Emelie städat upp, lagt var sak på sin plats och hemmet kändes ännu mer ombonat. Vi har fått en till matta, en spegel och en kontorsstol. Det är ändå otroligt vad mycket man kan få plats med i en liten lägenhet som denna.

Under veckan har jag fått mat lagad för första gången på länge, haft någon att äta med och pluggat järnet precis som vanligt. Det är nog däför det är ett tag sedan som jag skrev: för att det är så otroligt mycket i skolan nu inför jul. Så om ni undrar varför jag ligger lite lågt så är det därför. Det är iallafall underbart att ha någon att bo med och Emelies ganska sena schema på Gina Tricot gör att jag vissa kvällar får lite tid för studier. Jag har även anpassat mig till hennes schema en del och har pluggat hela helgen medan jag chillade galet på fredagen då Emelie också var ledig. Bra det där att studera och kunna göra sitt plugg precis när man vill.

Både jag och Emelie har varit helt slut hela veckan. För Emelie har det varit otroligt krävande med ett nytt jobb och för mig så är det mer plugg än någonsin. Men det är så himla mysigt att kunna få göra alla de där vardags grejerna tillsammans. Otroligt att ha en sambo. Dubbelt så mycket skot i hallen och kläder i garderoben men tusen gånger mysigare. Nu känns detta lilla rum verkligen som ett hem.

Snart är det jul och det ska bli så otroligt skönt att få liiite lov. Iaf att få ett avbrott från de projekt jag jobbar med just nu. Jag hoppas att min bastu blir utmärkt och att min labbrapport blir minst lika bra. Har byggt en modell till min bastu under hela dagen idag och det fascinerar mig alltid att det kan ta sån tid att göra något så litet och pluttigt som är så ömtåligt. Nu taggar jag för fullt med julmusik medan jag skissar eller pluggar. Det enda som fattas och som Emelie aktivt jobbar på att införskaffa är en julstjärna. Shit vad mysigt det skulle bli.

Hoppas ni alla har haft en fin första advent. Kram.

Likes

Comments

Hejsan svejsan!

Veckan går snabbt. Framförallt när man vet att tåget hem går 15:00 på torsdagen och att den sista jobbiga lektionen på veckan är nu på onsdagen. Jag har haft en härlig vecka på många sätt. Vi har fått veta att Emelie säkert fått ett jobb, att vi fått en parkeringsplats för bilen som ska köras ner och jag har legat i fas med plugget. Det som också var en stor förändring under veckans början har varit det otroliga vädret och vinterns ankomst Shit vad det snöade. Vintern har kommit till Göteborg på riktigt. Ni vet den där lukten när man går ut och det inte längre luktar blöta löv utan att det nästan svider i näsan av den kalla luften samtidigt som man halkar omkring på den isiga marken och undrar om man någonsin igen ska få fotfäste. Nu regnar det utanför mitt fönster men det känns ändå som att vintern har kommit på riktigt.

Jag har även varit på en intressant föreläsning på AHA festivalen (ett forum för att diskutera teknik och konst) där man pratade om AI och konst. Spännande. Igår var det även VARM mässa på Chalmers. Egentligen en mässa för de som läser samhällsbyggnad men jag och några klassisar bestämde oss för att passa på då vi ändå är 50% ingenjörer. Roligt att prata med så många olika företag som man aldrig hört om innan. Var även på min första ASPnings aktivitet (perioden i skolan där man får pröva på att vara med i alla A-sektionens föreningar innan man kan söka till dem senare i vinter) och det var en fin fotoutställning av får fotoförening FotA. IMan blir sugen på att sätta sig in i Photoshop och skaffa sig en riktigt bra kamera. Ytterligare en investering som man verkligen har råd med haha. Får nöja mig med mobilen ett tag till.

Imorgon går tåget hem och det ska bli underbart att få komma hem en längre helg då det blev så stressigt senast. Få känna den riktiga hemmalukten och få ta med sig en del av mitt hem till Göteborg: Emelie. Shit vad jag saknar henne och vad jag ser fram emot att slippa sakna henne. Det är nog därför allt känns så lätt en mörk och slaskig vecka som denna. För att jag snart ska få en sambo.

Likes

Comments

Tjena!

Vilken helg det har varit! Känns som att det känns så efter varje helg men de senaste 4 dagarna eller så har varit underbara. Allt började med att jag under onsdagens lunch fick reda på att jag klarat tentan! Helt sjukt! Snacka om underbar feeling. Jag och Ida lyckades även hämta våra tentor på "expeditionen för Matematiska vetenskaper" och konstaterade att vi hade några poäng i marginal. Jag råkade även (alltså verkligen råkade) få med mig en matlåda som stod på receptionen. Jag hade redan två matlådor som jag lyckats få med mig från lunchföreläsningen och märkte inte att jag i all iver tog med mig en tredje. Och jag frågade till och med hon i receptionen om någon glömt den och det var tydligen "doktorandens". Och det blir bättre. Förutom att jag klarade tentan, lyckades få med mig tre matlådor fick jag även reda på att Emelie skulle komma i helgen och provjobba! Snacka om superdag.

Så Emelie har varit här hela helgen och det har jag i princip också varit, förutom en liten exkursion från fredag kväll till lördag morgon. Det var nämligen så att AT som min fina linje heter skulle på bastuhajk vid Chalmersbastun några mil utanför Göteborg. Och innan jag visste att Emelie skulle ned hade jag anmält mig och taggat till. Bussen ut till bastun gick förvånansvärt bra trots att halva EUs ledare precis varit i Göteborg och stört trafiken. Väl framme vid busshållplatsen väntade en fyra kilometer lång promenad. Jag, Martin och Ida gick i en samlad trupp, utan reflexer på den mörka landsvägen som ledde rakt in i skogen. Halvvägs stannade en bil och en man vevade ner rutan och frågade om vi vill ha skjuts. Trots att vi var tre personer kollade vi på varandra menande "man ska aldrig hoppa in i en okänd bil". Men han var otroligt snäll och körde oss hela vägen fram till bastun.

Väl framme blev det en god middag, med pastasallad och marängsviss samt lite quiz innan jag och Martin (skitmätta) satte oss i bastun. Ja, 70 graders värme och en överfylld magsäck var väl en tveksam kombo men vi tog oss sakta igenom kvällen och lade oss väldigt sent efter lite spel och mycket skratt på våra uppblåsbara madrasser.

Igår tog jag och Emelie en lång prommis, via en fantastisk utsiktspunkt till Göteborgs centrum. Man kan alltså nå Ullevi från min lägenhet på endast en timme i rask takt. Känns nästan som att jag bor centralt. Jag har även hunnit rita på en min egna bastu under helgen som tillslut börjar ta lite form! I morse vaknade vi till snö vilket var lagom roligt. Emelie skulle till centralen för att ta tåget hem och jag behövde handla lite varor på extrapris så jag följde snällt med. På perrongen i snöyran möttes vi av en kör som stod och sjöng julvisor. Fint avslut på en fin helg. Nu ser jag verkligen fram emot att Emelie tillslut ska flytta ned hit. Bara sju dagar kvar nu. Slippa säga hejdå på perrongen och få säga välkommen hem varje dag istället känns riktigt bra.

På torsdag åker jag hem och på söndag är Emelie med mig påväg i en bil till Göteborg. Det här blir en händelserik vecka.

Puss!


Likes

Comments

God kväll!

Nu är mörkret verkligen här och den enkla men rogivande vardagen. Jag går upp i mörkret, lämnar hemmet i mörker och kommer även hem i mörker. Deppigt kanske man kan säga och det kanske är precis det det är, eller så är det helt tvärtom. Det händer mycker just nu bakom kulisserna kanske man kan säga. Jag har nog aldrig haft så många saker samtidigt i skolan som ska göras och mitt i allt detta ska min kära flickvän flytta ned till min minst sagt enkla lägenhet. Hon kommer redan ner i övermorgon för ett provjobb och vi får se hur det blir; för flytten är just nu planerad nästa helg. Det är jobbigt det där när allt är så oklart. När inget kontrakt är skrivet och när vi inte vet hur vårt liv kommer se ut om ett par veckor. Mest jobbigt för Emelie såklart, jag kommer gå här i mörkret till min ritsal oavsett hur det blir och julen kommer närma sig med stormsteg.

Det som också är spännande är att mitt reslutat från tentan förmodligen kommer imorgon. Jag har redan anmält mig till omtenta och tror inte att det kommer gå vägen. Det enda jag innerligen hoppas är att jag inte är en poäng ifrån godkänt, utan att jag antingen har lyckats eller rejält misslyckats. Hatar att ligga strax under gränsen och bara känna mig som "nästan". Så på ytan kanske det ser lugnt ut när jag i min regnrock smyger iväg till bussen. Men det är nu det händer. Det är nu.

Puss!

Likes

Comments

Hej igen!

Nu sitter jag här en ,mörk söndageftermiddag och känner mig lite sådär små bakis. Inte nödvändigtvis av den modesta mängden alkohol jag konsumerade igår utan mer på grund av min tidiga tvättid imorse och bristen på sömn. Min helg började egentligen i fredags då jag också var ledig. Eller ledig och ledig, hade såklart en massa ämnen att beta av. Under fredagen pluggade jag, gick till skolan (trots att jag inte behövde) lyssnade på lunchföreläsning och fick mat, vad gör man inte för att slippa laga haha. På kvällen begav jag mig till Martin för middag. Vi hade under veckan kommit på att vi måste göra Ceasarsallad och självaste matlagningen kanske inte jag bidrog till sådär jättemycket. Jag brände krutonger, fick ned kyckling bakom spisen och kladdade ner köket med rå kyckling. Men Martin visade sina skills i köket och svängde ihop en fantastisk dressing. Vilken middag det blev! Efter många frysta måltider kändes det otroligt lyxigt och välsmakande. Länge satt vi och språkade medan regnet öste ner utanför hans sovrumsfönster.

Lördagens schema bestod främst av städning och party. Fin kombo det där, nytta, sedan nöje. Städningen gick bra och jag hann med en prommis mellan mina matteuppgifter innan jag skulle göra mig iordning för kvällens fest. Det var Anna och Sofia i "klassen"-ish som hade 39 årskalas innan nattens "FestU". Det var väldigt mysigt; vi bjöds på snittar och tårta och blev väl omhändertagna innan vi begav oss mot Chalmers Kårhus och den stora Halloweenfesten. Vilket jävla drag det var! Mycket bra musik, många borttappade kompisar och mycket svett. Verkligen en underbar "klubb" där det inte finns många snuskiga gubbar och en öl kostar 21 kronor. Precis så det ska vara. Härligt när man känner så många och det gör att man oftast hittar någon man känner igen när man tappat bort sin tidigare grupp vilket man alltid gör på de packade golven.

Och idag då. Ja, tidiga tvättider är inte jätteroliga men det som måste göras; måste göras. Hinner man bara tvätta en gång varannan vecka måste man verkligen maximera sina tvättar. Allt ska in. Handdukar, lakan, kalsonger, skjortor... Man hinner precis upp och sova lite, eller kanske rita vidare lite på sin bastu. Bastun håller saaakta på att bli klar. Imorgon är det handledning med en arkitekt och jag måste ha något att komma med sen senaste handledningen.

Nu blir det en till hektisk vecka med en massa studier och spännande aktiviteter. Snart kommer också svaret på tentan; gissa vem som är lagom taggad på det haha.

Vi hörs snart!

Likes

Comments