Hejsan svejsan!
Har inte bloggat på ett tag (visserligen 4 dagar men men), så tänkte bara skriva ett kort litet inlägg. Till och börja med tänkte jag nämna några videos på youtube som jag tycker alllaaaa borde se!⚡️

- "kära pappa" det är en ganska känd svensk kortfilm som även översatts till engelska och väldigt omtalad. Den handlar om en flicka som pratar till sin pappa och tar upp viktiga ämnen som våldtäckt, ordet "hora" och mycket mer. Rekommenderas starkt

- "oppressed majority" är en fransk kort film som helt enkelt handlar om om män skulle bli behandlade som kvinnor och tvärtom. Den öppnar dina ögon på ett helt nytt sätt och skildrar verkligheten som inte många män låtsas om. Den tar upp teman som våldtäckt, förtryck, freethenipple och in generall bara kvinnohat. Rekommenderas starkt

- HM:s nya reklamkampanj. Tycker den är riktigt bra och älskar att ett såpass stort företag tar upp en såpass hetsfullt ämne: feminism och girl power. Den visar kvinnor som bryter normer och sexistiska händelser i vardagen. Rekommenderas starkt, bra låt dessutom

Alla dessa videos kan man hitta på youtube och jag snöade även in på fler olika kortfilmer, rekommenderar att bara söka på feminism shortfilm så hittar ni mycket gott. Sen finns det såklart fler många kortfilmer som tar upp olika djupa och viktiga teman tex misshandel, homofobi och många fler. Tycker verkligen det är ett sjukt bra sätt att se saker ifrån ett annat perspektiv, såklart jag är antirasist men jag kmr aldrig veta hur det är att utsättas för rasism. Men med hjälp av dessa filmer så får man en liten inblick i hur det kan vara. (Dock så förstår man aldrig hur det egentligen är så kom inte med någon white rasism bullshit).
Framförallt om du e kille så rekommenderar jag dig mina feministiska små kortfilmer. Du ser hur det är, du blir den utsatta personen.
Tack och hej❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

tjabba tjena på er!☀️

Jag har insett att mina inlägg har varit liiite för långa kanske att jag tvivlar på om någon förutom jag ens orkat läsa de. Idag tänkte jag srkiva ett kort liten text om osäkerhet något som  många unga framförallt tjejer har problem med. Man sitter i klassrummet, läraren ställer en fråga. Iaf ivåran klass är det 70% större chans att en kille räcker upp handen, inte för att han är smartare, inte för att han har något bättre svar, inte för att det är fler killar i klassen, inte för att han är bättre på ämnet utsan enbart pga att han vågar. Han matas inte med komplex,ideal och normer varje dag som de flesta tjejerna görs. Tjejer är ända sedan födseln vana vid dethär "killar tar plats", "killarna är bara lite vilda" och fler små citat som vuxna i ens närhet säger. Varför tränas kvinnor till att vara tysta och varför tvingas killar vara högljudda för att slippa vara "bögar"?

I den ganska dåliga filmen (iaf enligt mig) så tar de upp det här temat ganska mycket och man får verkligen ett annat perspektiv på klassrummet. Jag rekommenderar er att se den mest för att bli extremt jävla upprörd på killarna både i filmen men även killar i grupp och killarnas eller männens roll i samhället  in generall. Som en liten sammanfattning på detta ganska korta inlägg så uppmanar jag er alla livmoderbärare att säga till, säg det ni tycker för ni är jävligt intelligenta.

Låt er inte avskräckas av småpojkarnas testosteron som får de att tro att de är kan allt när de egentligen kan lite, men får flickor i samma roll att de kan lite när de kan allt. Missförstå mig rätt, jag hatade också alla dessa halvhjärtade försök ifrån nedlåtande lärare som bara, tjejer ni måste prata lite mer låt inte killarna ta så mycket plats. Men jag säger såhär, få tyst på killarna och låt tjejerna prata för då får ni så jävla mycket bättre svar.

(Vet att mina bilder ibland är lite oväsentliga men tycker ändå allt blir lite tjusigare och inte lika dött)

Likes

Comments

tjabba tjena mittbena!🐔🐔🐔

Nu är jag tillbaka även fast det bara var en dag sen sedan jag sist skrev men jag sitter och är upprörd så ville dela med mig av min upprördhet så att alla andra också blir bittra och hatiska. Jag förstår inte, jag förstår verkligen asså grovt verkligen inte hur kvinnans bröst till en början ens blev sexualiserade och varför? Liksom herregud beror det på att man först får det när man kommer in i pubbisen och blir därmed "kvinna"? Jag förstår verkligen inte. Om du är en man eller kille som sexualiserar en kvinnas bröst (till och börja med borde du verkligen sluta med det för du suger kuk) men sen så kan du jätte gärna skriva varför till mig om du inte redan blir övertygad utav detta inlägg att sluta vara ett sexistiskt jäkla svin. Men iaf back to boobies. Jag kan bara tänka på anledningen till varför de ens ifrån en början blev sexualiserade, kanske var för att det gjorde att kvinnan skillde sig ifrån mannen. Att det nu fanns två körtel och fettklumpar under halsen och över magen. Men ska det verkligen gå så långt att små flickor i 4 års ålder blir påtvingade bikinibhar (eller någon alls för den delen), ska det gå så långt att på vissa skolor i usa så blir man hemskickad om man går utan bh, ska det gå så långt att om man nt har bh så ska det vara provocerande eller en invit till sexuellt umgänge med en man även fast kvinnan i fråga säger nej? Vad ger dig rätten du äckliga man att stirra ner i en tjejs urringning och slicka dig om läpparna? Vad ger dig rätten du äckliga man att skrika hora åt en tjej utan bh?💩

För helt ärligt honestly, så är det inte så stor skillnad på manliga och kvinnliga bröst (förutom att männens bröstvårtor är helt jävla onödiga). Visst kvinnornas bröst har i regel lite mer körtlar och fett och fler biologiska grejer, men vad är det som är sexigt, utmanande och porrigt med det? Bröstvårtorna ska jag inte ens nämna för herregud varför får mäns som e exakt identiska med kvinnornas syna överallt och ingen ifrågasätter men såfort en kvinna visar hennes dåå jävlar är det provocerande och retande. Anledningen till att jag tänkte på detta idag var inte direkt någon särskild mest bara vardaglig pissed-off-het. Sluta sexualisera mina bröst de borde ha samma rättigheter som en killes bröst.

En annan sak som inte har ett skit med boobs att göra är att jag har änsålänge fått 5 läsare på mitt förra milslånga inlägg (känd va?). Om du är en av de trogna 5 personerna, shout out till dig du äger. Förutom om du är en sexist eller något annat vidrigt då suger du.

Hej då alla monsterdiggare!💥

Likes

Comments

Halli Hallå!❤️

Detta är då obviously mitt första (av många hoppas jag) inlägg. Jag förväntar mig inte direkt att tusentals människor ska läsa detta utan det är som sagt mest bara för att jag ska få skriva av mig. Sen om det faktiskt når ut till någon det vore också attans roligt ska du veta. Men om vi ska gå rakt på sak, så kommer detta inte vara någon ointressant såhär-ser-mitt-liv-ut-blogg (inget emot någon som har en sån jag tror säkerligen att många tycker det e så sjukt mkt roligare och intressantare än detta). Det kmr heller inte vara någon mode eller såndär stressande hälsa och träningstipps blogg. Detta kmr vara en blogg som kmr skriva om tankar och åsikter (mina såklart för det är de ända som är rätt hoho). Inte direkt för att det e så mkt mer kreativt än de andra olika bloggtyperna. Men jag läser inte bloggar förutom om det är bloggar skrivna av coola feminister typ "lady dahmer" (som rockar). Jag tycker bara det är intressant att läsa om saker som provocerar, väcker mina tankar och åsikter och får mig att se saker på ett nytt sätt. Dessutom anledningen till att jag inte är ett namn eller en person eller har en smickrande egopic som profilbild är för att jag är inte intressant, jag är inte speciell, jag spelar inte så stor roll. Eller såklart i mitt liv gör jag ju det, då är jag ju huvudpersonen men jag betvivlar att någon bryr sig så pass mycket om mitt rätt så ointressanta liv att de skulle orka läsa om det 3 gånger i veckan för resten av deras liv. Inte för att jag tvingar er att läsa allt jag skriver nu som silversubba, för om jag ska va ärlig så finns det ju fan inte ens något ni än så länge och det kommer det deprimerande nog kanske aldrig göra.

Dock till äran av mitt första inlägg så tänkte jag faktiskt skriva om just mig själv. Jag är en självutnämnd ultrafeminst som kanske inte är fullt så gammal som ni skulle gissa. Eller vad vet jag ni finns ju inte ens än så vem är jag att döma. I alla fall innan jag faller ner i ännu ett sidospår så tänkte jag berätta lite allmänna tråkiga faktor om mig. Jag går fortfarande i skolan, tillhör den övre medelklassen skulle jag tro och är vit och straight (med en släng av bi men mestadels hetero). Jag är inte en transperson, jag är inte tjock och jag är inte helful. Nu tänker säkert ni så jaha vadfan har du att klaga över, om du inte uppfyller något av dedär kraven och då betraktas av samhället som en godkänd medborgare och någon de inte skäms över eller försöker gömma. Jo jag är ju vit, cis, smal, attraktiv, inte trans och har det någorlunda bra ställt hemma. Men jag är ju också tjej, jänta, kvinna, brud, brutta, kärring, tant, fruntimmer, flicka, flicksnärta, guzz, donna, brallis, dam, pingla, gäri och så vidare (även fast jag med hjälp av mig pålitliga vän ordlistan tog det rätt så långt med många synonymer) så jag har ju det alltid lite svårare än om jag hade haft en prinskorv mellan benen. men vem är jag att klaga, det finns ju de som har de värre.

Nej tyst stopp shut up sluta, klaga mer! Allt kvinnofolk och ickebinära ni som blir underrepresenterade och förtryckta och diskriminerade i samhället höj era röster skrik ut det ni vill ha sagt. Det får faktiskt alla män och pojkspolingar stå ut med eftersom att vi drog nitlotten. För det är ju faktiskt så, att födas som tjej är att födas med otur. Vi får kämpa hårdare, prata högre, tänka längre, springa fortare och skrika högt frö att ens bli sedd på som något utav en jämnlike till mannen. Jag ser framemot en värld där alla är lika (transpersoner, tjockamänniskor, mörkhyade, homosexuella osv.), faktiskt så skulle jag ärligt talat tycka det skulle vara sjukt kul om männen fick möta samma förtryck som kvinnorna fått ha stå ut med. Men om jag säger så, då blir sjuuukt många små pojkar buttheart och jag får hat.Jag önskar ju såklart ingen våldtäkter, diskriminering, förtryck och allmänt hemsk behandling. jag sådde bara ett litet tankefrö på hur det kan vara. men nu för att förhindra att detta inlägg blir 3 sidor långt så borde jag avsluta detta med att quota bästa finaste Silvana.

⚡️"Jag är ett statement, när du ser mig, se dig."⚡️

💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜

Likes

Comments