Jobbigt att ha ont. Jobbigt att inte kunna göra som man normalt gör. Minsta lilla knuff eller ryck så känns det som jag går av. En nysning, en hostning. Allt gör ont. Ändå är det bara ett revben som är trasigt. Inget värre. Jag kanske tycks vara gnällig. Jo det är jag. För det är JAG som har ont. Ni andra som läser har säkert andra bekymmer / problem. Problem som gör att det är större än mitt. Hjälper inte mig i detta nu.


Idag har det varit en bra dag trotts allt. Fick sova väldigt länge. Men det var väl för jag var vaken mitt i natten av att jag hörde röster och musik. Datorn i vardagsrummet hade startat 2 youtubeklipp. Lite konstigt. För dom var pausade. Så har jag gjort förut och inget hänt. Men nu 04.00 starta dom och spelade. Sedan efter jag stängt ner allt, var det svårt att somna om. Titta igenom Facebook och Instagram, vilket gjorde att jag somnade igen. Kaffelatte i Nora kl 10.30. En tur till Damsjön / Nyhyttan. Blåsigt kallt. Så hem till värmen via Tjurskallen och köpte 3 kg nötfärs. Alltid bra att ha hemma. Tog det lugnt ett tag. Men sedan är det svårt att vara stilla. Så in i grävmaskinen och köra lite. Knuffa omkull träd och gräva rötter. Promenad med Molly. Diska. Och nu sitter jag här. Fasen vad intressant tycker ni. Inte ett dugg.. Men jag kände för att skriva lite. Men nu ska jag sluta med det med.
Så ha en fortsatt bra kväll

Tjingeling

https://youtu.be/8062hfZtkU4

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ja då var snart tisdagen till ända. Den har varit både bra och mindre bra. Kroppen har haft det jobbigt med det skadade revbenet. Ont det gör ont, som Lena PH sjunger. Men bowlade gjorde jag iaf. Och det kan ju varit mindre bra för den delen. Men vi hade väldigt kul. Jämn och fin match. Jag fick till 731 och är nöjd med det spelet. 215,188,177,155 / 182 snitt .. inga höjdar siffror. Men fortfarande väldigt bra spel.

Det har varit väldigt kyligt idag. Blåser rakt igenom. Nordvind. Svårt det där med att klä sig mot blåsten. Hatar blåst. 

Kvällen blev lugn. Utan hund. X-et var här och tog henne med sig. Får se hur länge hon står ut. Molly har ju våra rutiner. Då är det svårt att vänja sig. Brukar gå ut sent och tidigt. Då kan man inte ligga halva dagen. Så läser du detta X så kom ihåg att jag har nu varnat dig.  

Tar och avslutar med Lena PH:s ont det gör ont.. Passar in idag. I morgon är det en annan dag.. :-)

Tjingeling


Likes

Comments

Sitter då här med min förmiddags kaffe och läser igenom tidningar och mail. Egentligen inget särskilt som hänt. Kidnappade barn, Plan fick nödlanda, Registrerar sina kunder när dom äter hamburgare, bla bla bla .. Bara en massa ointressanta artiklar. Ha ha Zlatan är inte ensam om sin 7.5 miljonsvagn. En 70-årig tant kör omkring med en lika dan.. Där fick du Zlatan :-)

I går var det en bra dag. Solen sken vackert. Inte så mycket blåst, fåglarna kvittrade hej vilt. Förstår att det är vår nu. I förrgår gjorde jag mig illa när jag höll på med båten. Klämde sönder något, troligen fick ett revben ett brott. För jag kan inte ligga på vänster sida och gör ont när jag nyser/hostar. Men var tvungen att bowla i går kväll. Vår sista match i halligan. Och det gick riktigt bra. Tog det lugnt och försiktigt. Fick till 568 / 189 i snitt på 3 serier. Men matchen var helt onödig. Vi låg näst sist. Tog det som en liten träning

Idag blir det även lite bowling. En vänskapsmatch / 4-manna. Det håller på att mulna på lite nu. Skulle kunna bli regn på eftermiddagen. Kanske till och med lite inslag av snö. Vi får nog räkna med det. Är ju april :-). Ska även fixa lite med båten. 

Det var lite om min dag. Ha det så bra och gör något roligt av dagen. 


Likes

Comments

Måndag och ny vecka. Skönt med nytt, oavsett vad det är. Kläder, saker, väder och till och med ny vecka. Sitter och äter gröt medans jag skriver lite här. Jo det är sant. Vissa karlar kan göra två saker på samma gång. :-) Kanske finns en lite kvinna i oss karlar .. 

Helgen var ganska bra. Det var bowlingmatch på lördagen. Det gick inte så bra för laget. Hade inte så stor betydelse. För vi är klara för att kvala till Div 2.. När och var det är vet jag inte. Kan ju vara spännande att se om vi har den kapacitet som behövs för att komma dit. 

Fick en del gjort med båten. Tack Kjell för hjälpen. Den tar form. I stort sätt är det en del el som ska dit. Nya gummilister runt fönster och sedan rengöring.  Och det roliga. Provkörning. Gjorde illa mig i går då jag låg i båten som en märla. Knäppte till ordentligt i sidan av revbenen. Antagligen en liten spricka. Inte så skönt kan jag tillägga. Sådant som händer med gamla gubbar :-) Klent virke ... 

Solen skiner från en klarblå himmel just nu. Riktigt skönt ute. Fåglarna skriker som galningar efter / mot varandra. Det är vår här nu. Blir en promenad nu när jag är klar här. Molly ( goldentiken ) vill så gärna se något annat än husses tomt. Gräset är nog grönare på andra sidan. Ett uttryck som kan ha olika meningar. Inget jag ska ta upp här och nu. 

Önskar er alla som läser detta en riktigt skön måndag. Var rädda om er.

Tjingeling med denna nostalgilåt 

Likes

Comments

Här skrivs det inte mycket längre. Glömmer liksom bort att denna sida finns. Blir mest på Instagram och Facebook. Så därför måste jag ju visa att jag lever även här.
Dagarna går och jag är sjukskriven ett tag till. Har varit det nu i 3 månader snart. Vad är det för fel, undrar säkert en del. Det gör även jag. Det har tagits en massa blodprover och ingenting har visat på någon sjukdom. Men har så ont i leder och muskler. Om det vore något allvarligt skulle det väl synas på proverna. Hoppas jag iaf. Fick några tabletter som jag skulle ta till natten. Dom skulle få mina muskler att slappna av och göra så jag kan sova. Det är ju det. Jag kan ju inte sova. Inte en hel natt. Men efter en vecka nu så märker jag ingen skillnad. Ger dom en vecka till. Händer det inget bra, skiter jag i att äta dom. Hatar nämligen tabletter. Allt. Även Alvedon / Ipren. Kroppen borde klara av att läka sig ändå. Bara lura kroppen att - nu är du frisk. Jobba på. Jobb ja. Ja det har jag inget heller. Men söker lite här och där. Sist var det fastighetsskötare. Hur stor chans är det att få det jobbet. Är ett drömjobb för mig. Få fixa och greja hos folk. Möta roliga och mindre roliga personer. Det är fränt. Men som sagt. Blir nog inget. Sökt har jag.
Fredag som denna blir det att bowla lite. Jo ni läste rätt. Ont i leder och bowla. Men det går bra och man måste få göra det som är kul. Även om man får skit efteråt. Bara ta det lugnt. Har just varit ute med Molly, min Goldentik. Solen skiner och det är lite vårkänsla ute. Härlig tid framför oss nu. Sedan har jag en båt jag håller på att få i ordning på. Bytt motor och monterat en Tilt/trimsats. Var ett helvete att få det å passa. Men nu sitter den där. Är " bara " att montera färdigt styrning / el och tvätta av allt grönt från alger och smuts. Jo byta list runt rutorna med. Sedan så kanske man kan peta i den och få njuta av en lika fin sommar som förra året. Vore ju toppen.

Nej nu har jag inte tid att sitta här längre. 
Får önska er alla en riktigt härlig fridfull helg. 
Vem vet när vi " störs " nästa gång :-)

Tjingeling 


Likes

Comments

Tjingeling.. 
Hittade några album i kartongerna som jag packade upp efter min syster som gick bort 2012. Fanns några " gulliga " kort på mig och syrran som jag vill dela med mig. Pappa fotograferade väldigt mycket. Minns att han satt sent på kvällarna och ramade in negativ i glasramar. Nu snackar vi 50-talet. Innan dian kom in i bilden. Mycket pyssel var det iaf. Man fick se men inte röra. Sådant som barn idag inte förstår vad man menar med. 


Här är min syster och jag. Året 1959 då var hon 8 år och jag 3 år. Hunden heter Ruffsen. Ser ut som jag manar på henne med en kruskavel. Men hon var lika glad för det


Redan på den tiden kunde jag drömma mig bort. Till och med med en prinskorv i handen


Ertappad med munnen full. Idag har man bara häcken full.. 4 år ung


Alltid full med bus. Syns på min blick.. Vad ska jag nu hitta på. Lite Emil i Lönneberga look :-)

Ja det får vara nog för denna gång. Nu ska jag ta min förkylda kropp och krypa ner mellan varma lakan. Har inhandlat en värmefilt för ett tag sedan. Bra investering. Framför allt då man är lite frusen. 

Önskar er alla en god fortsättning på kvällen.

Tjingeling

Likes

Comments

Jo i morgon är det lördag .. Spännande dag för det är bowlingmatch igen. I Lindesbergs Arena. Kl 10 .. bara att komma och heja. :-)
Annars har denna dag varit bra. Tagit det lugnt. Fick ett ryck att åka till Ludvika och glassa runt lite. McDonald, Café Ängeln, Dollar$tore, Jula och en visit i bowlinghallen i Kopparberg. Träffade några fd lagkamrater. Alltid kul att snacka bowling. Fast det är roligare att spela. 
Tog lite kort. Kameran var med för en gång skull. Slarvar. Brukar ha den med annars när jag är ute och far. 

Avslutar med att säga God  natt och så kommer några bilder nedan.. 
Tjingeling


Likes

Comments

Nej inte är det ofta jag är inne här och skriver.. Tiden liksom inte räcker till tycker jag. Ändå är jag just nu mellan 2 jobb som det heter.. Så tid borde man ha.. Ju äldre man är ju mindre tid har man.. Är det ett bevis på att man blir trögare och trögare.. Allting går i slowmotion  ... :-) Så är det nog .. ha ha ..

Nåja jag sitter med Arbetsförmedlingen sida uppe på skärmen bredvid. Har 2 stycken 32" skärmar till datorn. Väldigt behagligt att ha det så. Men iaf så finns det fasen inga jobb att söka. Inte så här på bondvischan.. På fredag är det möte igen och då får vi se vad som sägs. Jag vill ju ha en utbildning. Men sådant kostar pengar och vem ska betala.. Inte jag iaf .. 

Vädret är skit. Idag har det regnat i stort sett hela dagen. Ett par plusgrader och lite blåst gör att den snö som fanns snart är obefintlig. Utan det är bara is kvar. Inte så trevligt varken för människor och djur. Så ska det komma mera snö ovanpå detta.. Fy tusan .. 

Nej en kopp te och macka framför någon bra film får det bli. Just nu spelar jag Roxette " Look Sharp " vinylskiva.. Vinyl har grymt bra ljud.. 

Ha en fortsatt underbar fin kväll.. Här kommer Roxette med " The Look "


Likes

Comments

Inte en chans att jag skulle göra den promenaden..

Vackert är det.. men NEJ


Likes

Comments

Idag bör jag nog vara lite mer effektiv än vad jag har varit dom sista 17 dagarna. Jag som skulle få så mycket gjort under helgerna. Summa av det är mest vila / bowling och i stort sätt bara varit. Skönt det med ibland. Fundera på vad man ska få ut av livet. Antingen bara gå runt här hemma och fixa lite här och där. Eller så gör man något riktigt drastiskt, innan det är för sent. Grejen är väl att man kanske är lite för feg för att lämna det trygga. Jag är ju inte 25 längre.. typ .. *skrattar. Ska fundera ut något. 

Börjar med första koppen kaffe. Alltid en bra start var man än befinner sig. Så kan man ju alltid titta ut på snön som faller. Alldeles vitt på marken. Är fint. 

Ha en underbar dag och gör något bra av den

Tjingeling

Ps: Kanske man skulle träna på att slå världsrekord :-) Se videon Parkering


Likes

Comments