Ugnspannkaka (4p) (40 min)

Hemma i skafferi & kyl

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C.

Blanda mjölet med socker och salt i en bunke.

Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn, tjock smet. Rör ner äggen.

Vispa ner resterande mjölk och fortsätt vispa till en klumpfri smet.

Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.

Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter

Servera med ex stekta äppelskivor, stekt bacon, valfri sylt, grädde, vaniljglass, färska bär, isterband, olika sorters stekt lök, riven morot eller något annat du tycker passar bra till..



Ha en fortsatt underbar dag, lev och låt leva..

(c)Linda Odelmar..

Har två diktsamlingar ute i butik

,Saker under huden & Nyanser av Saknad

Gillar

Kommentarer