Bara ett vackert träd bland alla de andra träden i skogen..


Nu på hösten är det härligt att gå ut i naturen och förundras över alla de vackra färgerna som finns i det rum som kallas natur. Överallt på marken och i träden finns vackra färgglada löv. Träd finns i alla miljöer och i många olika sorter och storlekar.

Det finns många kända historier om träd, ett av de mest kända är nog Livets träd och kunskapens träd som båda härstammar från berättelserna i den bibliska berättelsen om Edens lustgård. Att äta av livets träds frukter gav odödlighet medan historien om Adam och Eva avslöjar vad som hände om man åt av kunskapens träd.Inom kyrkan förekommer vanligtvis historien om livets träd.Ett träd som med sina rötter och grenar förenar jorden med himlen har blivit en symbol för vishet, styrka, skönhet, skydd och rikedom. Det är ingen slump att människor genom alla tider har upplevt en form av helighet nära naturen och träden.

Själv gillar jag träd för att de är så vackra, oftast gamla och det finns så många olika sorter att beundra ute i naturen..Vackrast tycker jag de är på sommaren och hösten men även på vintern kan de vara vackra då de nakna grenarna täcks med snökristaller och is..

Ännu en sak i livet som jag inte kan tänka mig att vara utan, tänk er hur det skulle vara att leva i en värld helt utan träd..


internetkällor..

Text:missmagicgirl, svenska kyrkan

Bild: Victor..


Ha en fortsatt underbar dag, lev och låt leva..

(c)Linda Odelmar..

Har två diktsamlingar ute i butik

,Saker under huden & Nyanser av Saknad

  • 10 visningar

Gillar

Kommentarer

Fnulan,
Man ska bara öppna ögonen och se, våga se!
www.fnulan.se