Jaha, då var det min tur att välkomna febern, men är man super mamma så är man och börjar städa, diska, laga mat och bråka med trotsiga och bråkiga barn. Så så får min måndag spenderas hoppas nu alla andra får en fortsatt trevlig dag

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Till dig som inte har ADHD.

Låtsas som att du har en berg-och-dalbana byggd inne i din hjärna. Perfekt skapad, varje skruv är fast, stabilt byggd och allting är på sin plats. Vagnarna i karusellen (läs: dina tankar) börjar sakta rulla uppåt för den högsta backen. Den når toppen. Sedan kommer det.

Vagnen rullar från 0-100 på 2.5 sekunder och är igång. Den stannar inte. Samtidigt som den går i en hejdundrande fart så ska den hänga med i svängarna också.

Så här ser mina tankar ut dagligen. Det går inte att hålla koll på alla tankar, om ens någon.

Jag får höra dagligen hur glömsk jag är. Hur bortkopplad från verkligheten jag är, hur frånvarande jag är. Tro mig, jag gör ALLT för att försöka passa in, men det fungerar inte varje gång. Jag är ingen dålig lyssnare, men din röst hörs ibland lika mycket som den droppande kranen 10 meter bort. Jag kan inte filtrera. Jag kan inte sätta mig in i din sits hur det hade varit utan min ADHD, lika lite som du kan sätta dig in i min sits om hur det är med ADHD. Det är inte synd om mig, det är varken något handikapp eller någon sjukdom. Jag är bara lite speciell (läs: unik).

Jag försöker lyssna på dig. Men ibland så ser jag bara dina läppar röra sig, samtidigt som tankarna är någon helt annanstans. Jag gör det inte medvetet, jag är inte dum i huvudet. Det är bara så mycket olika ljud runtomkring, och tankarna går in i varandra.

Du anar inte hur många gånger jag får höra "Jag sa det ju till dig för 3 minuter sedan, du svarade?", "Men skojar du, du glömmer det hela tiden", "Varför är du sen, vi hade ju bestämt en tid nu?", "Du är trög alltså, jag har sagt det till dig 5 gånger nu.. lyssnar du inte?"

Jag är inte dement, utan det du säger till mig går inte in. Jag hör det inte, även om jag svarar. Ibland är det som att jag går på autopilot. Jag kan sitta och svara på alla dina frågor, utan att ens veta vad jag svarar.

Jag får även höra dagligen; "Är du nervös? Varför sitter du och skakar på benet? Varför måste du alltid pilla på någonting? Varför sitter du aldrig still?". Som sagt, det är inte något medvetet jag gör. Mitt skakande ben lugnar ner mig.. Det är avkoppling, det är min energi som måste komma ut på något sätt.

Bland det värsta jag vet är att prata telefon. Jag undviker alla samtal som går. Jag vet inte varför, men jag tycker att det är obehagligt. Jag vill se personen jag pratar med, även om jag är dålig på ögonkontakt. Jag vill läsa in kroppspråket, jag vill höra hur dina andetag låter, vilket humör du är på. Annars blir jag nervös. När jag väl pratar i telefon så går jag fram och tillbaka, kliar mig i håret, är frånvarande i blicken och vet inte riktigt vad min kropp håller på med. Det är ett sätt för mig att kunna fokusera på samtalet.

Känslor.. gud, jag vet inte vad jag ska säga. När det händer något drastiskt i mitt liv (exempelvis så tog jag bort min hund för ett tag sedan) så är det de enda som finns i mitt huvud. Tanken på henne åker runt runt runt i karusellen. Den stannar inte. Hoppar du in i karusellen också, så krockar vagnarna. Alla människor måste bearbeta saker, jag måste bearbeta det extra mycket. Ge mig tid!

Du tycker att jag är slarvig? Ja, från din synvinkel är jag kanske det. Men kaos är mitt sätt att hålla ordning.

Jag kan även bara bära på en känsla åt gången. Är jag arg så är jag förbannad, är jag glad så är jag överlycklig, är jag ledsen så är jag helt förstörd. Mitt humör styrs av min tillfälliga känsla, ingenting annat. Min hjärna är i ständig kaos hela tiden, och ibland hinner jag inte med.

Min hjärna är så upptagen av allt runtomkring, så vänj dig med att jag inte hittar mina nycklar även om de varje gång ligger i min ficka. Jag vet inte vart jag lägger någonting, min hjärna hinner inte fokusera på småsaker. Den har tillräckligt fullt upp med att sortera tankarna på annat.

Jag är argare. Jag är gladare. Jag känner mer. Jag sörjer mer. Men när du lär dig känna mig och lär dig hantera mig så älskar jag även mer. Älskar jag något, brinner jag för något, så gör jag det till 100%.

Likes

Comments

Sockerbomberna du äter

Under höstlovet fick skolbarnen i Haninge möjligheten att utbildas i hur mycket socker det döljer sig i många populära produkter. Även nederst i bild ser vi hur mycket godispåsarna har ändrats i storlek under åren, allt för att sälja mer godis.

Tycker du att alla barn i Sverige borde upplysas om hur mycket socker det döljer sig i maten och biverkningarna?

Tack till Susanna Almström som är hälsopedagogen som gjort det hela så illustrativt.

Likes

Comments

Då välkomnar vi vattenkopporna på dottern, nu kan man bara hoppas på att sonen oxå får det. Hoppas ni fina där ute iallafall har en fin tisdag för det ska jag ha så gott det går. Under dagen kommer det komma upp lite nya inlägg så håll ögonen öppna👍🏻

Likes

Comments

God förmiddag! Här sparkade man igång dagen på gymmet, nu frukost sen får vi se vad denna soliga dag har att erbjuda.

Likes

Comments

God förmiddag! Hemsk natt som slutade med tårar men nu är det en nu dag och man får försöka ta tag i den. Mycket tankar som går i huvudet just nu tyvärr, men det kommer väl bättre dagar. Sparka igång denna dagen med tvätt och möten så önskar alla en trevlig dag, och glöm inte att ta vara på varandra och alla de som du älskar

Likes

Comments

Tisdag, betyder möte men även försöka få ihop ett bra cv och personligt brev. Får trycka i mig kaffe och ge järnet,

Likes

Comments

Tränar du för mycket? Trött, sliten och likgiltig.

Lika väl som att du kan röra på dig för lite, så kan du faktiskt träna för mycket. När träningen blir osund och bryter ner din kropp istället för att bygga upp den och göra den stark. Det är svårt att träna lagom, det är väldigt lätt att det går till en överdrift. Personligen så känner jag igen mig och jag tycker också det är svårt att hitta någon form av balans. Men jag har lärt mig att det bästa är att lyssna på kroppen och gå på känsla.

Några varningstecken på överträning tycker jag är:

- Träningen känns som ett måste. Du har egentligen ingen träningslust men du tvingar iväg dig på träningen i vilket fall. Och prestationen på träningspasset blir därefter.

- Du tappar din livsglädje. Du vill inte umgås med dina vänner, du tackar nej till saker som du egentligen hade älskat att göra. Du sätter upp förbud och tvingar dig själv till att enbart göra saker som har med träning och hälsa att göra.

- Du har svårt att koppla av och varva ner. Du är hela tiden uppe i varv och har svårt att få ro i din kropp. Det påverkar din sömn och du sover därför väldigt dåligt.

- Din kropp svarar inte på träningen. Dina mål blir otroligt svåra att nå. Det kan exempelvis vara så att du går upp i vikt trots att du har ett viktnedgångs-mål. Om du har ett mål som att lägga på dig muskler, tar det otroligt mycket mer tid trots att du tränar mer ofta.

- ont i kroppen. Träningsvärken blir inte längre positiv, utan trycker istället ner dig och börjar istället bli mer smärtande.

Så våga lyssna på din kropp och inte minst din omgivning. Var försiktig och va rädd om dig. Allt ska göras med måtta!

Likes

Comments

Grön smoothie

1 avokado

2 händer färsk spenat

1 grönt skalat äpple

1 skalad apelsin

1 banan

Ingefära efter smak

1 pressad lime

100 g fryst mango

Mixa alla ingredienser till en slät och fin smet, tycker du att den är något tjock kan du tillsätta lite vatten! Här har du verkligen en energiboost !

Likes

Comments

Måndag!

En dag som både blir hatad och älskad och idag vet jag inte alls vad jag känner för den! Har egentligen massor att göra men jag orkar inte, så känner jag idag. Nu får man vara ifrån träningen igen ett tag tills att knät är okej igen, att överbelasta sin kropp är inget bra men så blev det denna gången. Tar mig en vilodag och små fixar här ist samtidigt som tankarna snurrar hej vilt i huvudet,

  • 198 Readers

Likes

Comments