Uppstartsdag 3!

Idag var det dags för Smärtrehab igen. Den 3:e uppstartsdagen. Så klockan 6 ringde min klocka. Som vanligt så sover jag dåligt på natten. Jag tänker nog för mycket. Men det gick bra att komma upp ändå. En dusch och lite frukost så kände jag mig hyfsat pigg.

Jag gick från centralen i Lund som vanligt. Pallar inte vänta på en buss där också. Det är ganska skönt att gå den biten. Men jag får bara komma ihåg att gå långsamt för det är en bit att gå.

Först var det psykologen som pratade med oss. Vi gick igenom ett formulär som vi skulle ha fyllt i till idag. Vad man prioriterar i livet och hur mycket vi gör det idag. Det kändes lite tungt. För det är mycket man vill men så lite man orkar med. Alla kände så. Vi fick ett nytt formulär att fylla i tills vi börjar själva rehabiliteringen. Vad vi har för mål på kort och lång sikt. Det kommer vi att jobba med sen.

Efter en liten paus så var det dags för Fysioterapeuten. Vi började med en avslappningsövning. Sen pratade vi om träning och hur viktigt det är att börja försiktigt. Några tränar redan. Men de flesta har svårt för att hitta något som passar och som inte gör smärtan värre. Jag har väldigt svårt för det och hoppas på att få bra hjälp med det. För träning är så viktigt. Jag måste bli starkare i kroppen. Det är så lätt att träna i det tempot som man gjorde förr. Det funkar inte. Då är det lätt att ge upp. Jag gav upp min styrketräning.

Efter ytterligare en paus så bytte vi rum. Där fanns det skönare stolar. Där träffade vi Arbetsterapeuten. Vi gick igenom våra aktivitetsdagböcker som vi skulle skriva tills idag. Aktivitet och reflektion. Återkommande för mig var att jag känner mig ofta trött och stressad när jag ska göra något. Sen fick vi fylla i en aktivitetscirkel under 24 timmar med aktiviteter i olika färger. Där märkte jag hur mycket tid och energi det faktiskt tar att vara hemma med Edgar. Som ett heltidsjobb. Där kände jag att det kommer att bli skönt när han börjar förskolan. Att jag kommer att få en paus från alla och ta tag i mina egna uppgifter i lugn och ro. Söka jobb, hushållsarbete, blogg, samarbete, sömnad och allt som idag bara stressar mig. För jag blir störd hela tiden. Jag har svårt för att koncentrera mig. Har man då smärta också så är det ännu svårare.

Det sista vi gjorde idag var att Fysioterapeuten tog med oss till ett av deras träningsrum. Där gjorde vi några enkla övningar och gick igenom hela kroppen. Vi fick några övningar att göra hemma om vi känner oss stressade och spända.

Sen var vi alla trötta. Ingen förstår riktigt hur vi ska orka med detta på heltid sen. Där det dessutom kommer att vara mer intensivt på alla möjliga sätt. Men det får gå. Det är nog värst i början.

När jag kom hem så var det dags för Jonas att köra till jobb. Så det blir en tråkig vecka.

Dagens hemmasydda plagg: Min senaste Feel Good Dress. Den är så skön!!!

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Du får ta små steg i taget. Snygg outfit
nouw.com/stenhagenbettan