Uppstartsdag 1!

Idag hade jag ställt klockan på 6:30. En minut innan den ringde så vaknade jag och tittade på klockan. Det där har hänt förut och är lite läskigt. Jag har en inbyggd väckarklocka.

Jag fick åka ner till Malmö C lite tidigare för jag behövde hämta ut en medicin för att orka med dagen. Två bussar kom och det stod fullsatt på båda. Så jag fick lite panik. Men lyckades smita in i den senare. Puh!

Sen tog jag tåget till Lund och gick den där lite smålånga promenaden till Smärtrehab. Jag hade god tid på mig idag så jag tog det lite lugnt.

Väl framme hann jag dricka lite kaffe och äta en Croissant. Kanske inte det bästa att ha med sig att äta. Smuuuuloooor. Ooops! Ja ja!

Under tiden kom det fler och satte sig i väntrummet. Jag började prata med några. Sen var det dags för första uppstartsdagen som det heter. Under 4 dagar kommer vi att ses under en halv dag.

Idag pratade först en kurator med oss. Vi var 9 stycken i gruppen. 8 kvinnor och 1 man. Lite konstigt. Men tydligen är det fler kvinnor än män som lider av kronisk smärta. Hur kommer det sig tro?

Vi fick presentera oss. Jag var den enda med Endometrios som kändes lite synd. Men vi förstod oss på varandras smärta ändå och kände igen oss. Man kommer varandra nära ganska snabbt vid såna här träffar. Vi lider av samma smärta, fast på olika ställen. En smärta som inte vill försvinna och som vi behöver lära oss att leva med. Det är det Smärtrehab går ut på.

Vi fick ganska många pauser vilket var bra. Vi fick nämligen det sämsta rummet denna dag med sämst sittplatser. Vanliga stolar. Under pauserna pratade vi mycket.

När kuratorn var klar så kom läkaren som jag hade träffat tidigare där. Han är bra. Han förklarade lite mer vad skillnaden på akut smärta och kronisk smärta var. Det som vi egentligen har ganska bra koll på eftersom vi alla lider av det senare. Jag började bli så trött och fick ont av att sitta stilla så. Det hade redan varit mycket nya intryck och det gör mig så trött. Jag är inte riktigt van vid det.

Vi fick gå hem 12:15. Då orkade jag knappt lyssna mer. Det kändes som att man var på en föreläsning med skolan. Med schema och allt vad vi fick.

Jag var hemma igen vid 13:30. En lång dag för mig. Men som ändå bara var en halvdag på plats. Jag vet inte riktigt hur jag ska orka med de där långa dagarna sen. Men de kommer nog att bli mer aktiva. Det värsta är att bara sitta så här och lyssna.

Jag var så trött att jag bara ville sova men hjärnan gick på högvarv så det gick inte så bra. När Edgar vaknade vid 16 så gav jag upp och satte på kaffe istället. Edgar blev så glad när han såg mig. Du är hemma!!! Så fick jag en stor kram. Då blir man så glad.

Nästa gång jag ska dit är redan nu på onsdag. Då ska en psykolog, fysioterapeut och arbetsterapeut prata med oss.

Dagens kläder: En hemmasydd Every Day Dress med tyg från Pysselnabon och gula tights från Lindex.

❤️Magdalena❤️

Gillar