Smärtrehab Dag 4!

Tänk att redan första veckan på smärtrehab har gått. Tiden går så snabbt. Jag är lite rädd för att det kommer att gå för snabbt så jag inte hänger med i huvudet. Men det lättar väl efter ett tag när man har kommit in i det.

Idag regnade det. Jag tänkte inte så mycket på det. Har inga regnkläder. Men skorna borde jag ha tagit ett par andra. Mina Nike med massa lufthål fram är inte så bra när det regnar nämligen. Fast de är de enda skorna som jag kan gå med längre stunder utan att få ont i fötterna. Det är kanske dags att försöka hitta sig ett par bekväma höst/vinterskor?

Jag bestämde mig därför för att ta bussen i Lund också. Jag brukar gå annars. Lite snopet så satt min vän just på den bussen och körde. Vad var oddsen för det? Vi har inte setts på ett tag. Jag kom fram utan att bli för blöt.

När jag kom så hade några kommit. Jag fick sätta på kaffe. Det får nog bli min uppgift på morgnarna. För de andra väntar på hon som har hand om kök m.m. Hon dukar fram frukost till oss. Jag började inte förrän 9:15. Så det blev lite tid för en andra frukost och morgonprat.

Först på schemat var Fysioterapi i halvgrupp. Det kändes väldigt bra. Vi gjorde lite olika övningar och alla fick berätta hur det kändes för de. Det har jag aldrig gjort förut på det sättet. Vi var bara 4 i min grupp så alla fick bra hjälp med övningarna. Vi märkte t ex att min ländrygg är helt spänd hela tiden. Så inte så konstigt att jag lätt blir trött i ryggen.

Efter detta hade vi lite rast. Sen var det dags för teori med arbetsterapeuten. Hon visade oss olika sittställningar och hur de påverkade ryggen. Vi fick testa olika stolar att sitta på. Vi gick igenom något som kallas SORK. En beteendeanalys där man tittar på Situation, Organism, Respons och Konsekvenser. Där 1:or är ett undvikande beteende och 2:or något mål man vill uppnå. Vi ska använda oss utav detta inför något vi ska göra i helgen. Men jag kan inte riktigt bestämma vad. Får se.

Sen var det lunch. Den enda killen i vår grupp hade bakat världens godaste chokladtårta som han bjöd på. Så fredagen blev väldigt bra. Mätta och belåtna kunde vi gå på vårt sista pass för denna veckan. Arbetsterapi i halvgrupp.

Jag hade ingen aning om vad vi skulle göra på arbetsterapin. Jag trodde det skulle vara tråkiga saker. Men vi ska pyssla!!! T om få sy på maskin. Gissa om jag blev glad. Men det gjorde vi inte idag. Vi fick sätta oss vid ett bord som var höj- och sänkbart och välja en stol. Sen skulle vi pyssla med Luffarslöjd. Det har jag aldrig gjort så det kändes som en utmaning. Man skulle skapa något med ståltråd och tänger och t ex pärlor om man ville det. Antingen göra något som fanns att jobba efter eller skapa något eget. Jag valde att skapa något eget. Det skulle bli en ring. Men jag vet inte om den blev så praktisk. Vi hade bara 20 minuter på oss. Under den tiden skulle vi fylla i känslor, tankar och hur kroppen kändes. Intressant vad man slutar tänka på smärtan när man verkligen går in i något helt. Det är väl därför jag tycker det är kul att pyssla och sy.

Efteråt var det lite tid kvar innan vi fick gå hem. Så då satt vi bara och slappade lite. De flesta hade gått hem. Men vi är några som måste stanna kvar för vi har sjukpenning dessa dagar.

Första veckan känns rolig, rörigt i huvudet, mer smärtsamt, mindre smärtsamt, ledsamt... på samma gång. Lite blandade känslor. Jag gillar verkligen vår grupp. Alla är så fina människor.

Dagens hemmasytt fick bli en ny favorit. Min senaste Feel Good Dress.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer