Midsommarmat - Vegosill!

Jag håller på att göra vegosill till midsommarmiddagen. Jag gör den på aubergine. Här kommer ett recept!!!

VEGOSILL

2 aubergine

Skala auberginen och skär den i lagom sill-liknande bitar.

Ångkoka i 20 minuter.

SENAPSSILL
3 msk senap, gärna grov, söt och stark
1 msk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
1 dl soja- eller havregrädde
Vitpeppar
Lite havssalt
Lite gurkmeja för färgens skull

Blanda senap med vinäger. Tillsätt oljan under omrörning i en tunn stråle.

Rör i grädden och smaksätt med vitpeppar, gurkmeja och havssalt.

VITLÖK OCH DILLSILL
2 vitlöksklyftor
0,5 msk vitvinsvinäger
3 msk rapsolja
1 dl soja- eller havregrädde
2 msk hackad dill
Lite örtsalt
Lite vitpeppar

Pressa vitlöken och blanda med vitvinsvinägern. Tillsätt oljan under omrörning i en tunn stråle.

Blanda i grädden och smaksätt med vitpeppar, örtsalt och hackad dill.

Lägg auberginen i lagen och låt stå svalt några timmar innan servering.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer