Hur gick gastroskopin?

I måndags var jag och gjorde en gastroskopi. Där de går ner via munnen ner i magen och kikar med en kamera. Jag har gjort detta två gånger tidigare och tycker att det är så otäckt. Jag kan inte ligga still, spänner mig och klöks jättemycket.

Jag hade ringt veckan innan och frågat om något bättre lugnande än stesolid. Sköterskan jag pratade med sa att jag skulle bli sövd så jag behövde inte oroa mig. Det kändes ju bra.

Jag hade ändå fått en stesolid av vårdcentralen så den tog jag innan jag tog bussen. Bussen var såklart sen så jag började känna av tabletten redan när jag väntade. Sen fick jag stå upp för där var så fullt. Det kändes lite jobbigt när man var så nervös.

När jag kom dit och anmälde mig i receptionen så frågade jag om jag skulle bli sövd. Då sa hon nej. Det hade inte bokats. Så jag blev ännu mer nervös och nästan gråtfärdig. Jag var där helt själv.

Sen kom en sköterska och hämtade mig och jag berättade allt. Då sa hon att jag kunde få lite lugnande via en nål i armen. Puh!

Jag fick lägga mig på en brits och hälsa på läkaren som var trevlig. Det har inte de andra varit som jag träffat tidigare. Under tiden försökte sköterskan sätta en nål i min svårstuckna arm. Men det gick och jag fick lite lugnande. Det kändes inte alls så läskigt denna gång bara för det. Jag kommer inte ihåg så mycket mer än att jag höll på att kräkas någon gång. Då skulle jag ta djupa andetag. Det hela gick väldigt snabbt.

Lite omtöcknad så försökte jag lyssna på vad läkaren sa. Jag hade inget magsår i alla fall vilket kändes som en lättnad. De trodde också att det nog mer var gallkramper jag får ibland. Så jag får vara lite försiktig med vad jag äter och dricker.

Sen tog jag bussen hem igen. Jag var extremt trött så jag sov bort halva dagen. Därav lite av min frånvaro.

❤️Magdalena❤️

  • Magsår

Gillar

Kommentarer

Egenodlatärdetbästa
Egenodlatärdetbästa,
Skönt att allt gick bra ☺️
nouw.com/egenodlatärdetbästa
sillyme
sillyme,
Ja! Skönt att ha det gjort! 😍
nouw.com/sillyme
Egenodlatärdetbästa
Egenodlatärdetbästa,
Det kan jag förstå 😍
nouw.com/egenodlatärdetbästa