Hej mitt i natten!

En ny tröja som jag håller på att sy!

Hej!
Klockan är 1 och jag kan inte riktigt sova. Vi ska nämligen göra något spännande imorgon. Vi ska hälsa på hos Edgars förskola. Spännande så jag kräks. Ha ha! Nä det blir nog bra. Vi ska bara dit och titta och planera lite. Sen får vi se när inskolningen börjar.

Edgar blir så glad när vi säger att vi ska dit. Jaaaa! Han längtar. Men är noga med att jag ska följa med. Så det var ju tur att vi kunde ändra dag. Vi skulle egentligen dit i torsdags. Men då var jag på Smärtrehab.

Smärtrehab ja. Vi slutade i fredags. Jag har inte riktigt orkat skriva mer om det. De första 2 veckorna var det väldigt roligt och givande på många olika sätt. Jag kände mig inte så ensam längre och det var kul att äntligen få komma ut bland folk. Det kändes som skola först.

Vecka 3 hade vi en närstående träff där min man Jonas fick komma. Nästan alla hade med sig någon anhörig. De fick veta mer om hur långvarig smärta fungerar och sen lyssna på oss om hur vi upplever svårigheter inom familjen. Det kändes väldigt tungt att se hur många som var drabbade. Inte bara vi sjuka. Några hade med sig sina barn som fick särskild information. Väldigt bra. Sen var vi lediga i 3 dagar den veckan. Då började allt att komma ifatt mig. Sjukdom, acceptans, att aldrig kanske bli frisk, hur det påverkar många i min omgivning etc. Helt plötsligt kändes allt väldigt tungt.

I vecka 4 var jag hemma två dagar. En dag började jag känna mig sjuk och var helt slut i kroppen. Edgar hade feber. En annan dag fick jag vabba för då var det Jonas tur. Men jag blev aldrig sjuk. Jag började få väldigt ont av Fysioterapin istället. Sådär så jag började fundera på om det verkligen var värt det. Det började ta emot att gå dit. För jag ville verkligen inte må sämre. Läkaren som hade gett mig tillfälligt högre dos smärtstillande att ta när det blev så här ångrade sen sig och jag fick gå tillbaka till vanliga dosen. Det kändes som en käftsmäll. Så där var jag verkligen nära att strunta i allt. Läkaren som hade varit så förstående kändes precis som om han blev en annan person. Jag fick inte längre något stöd.

Vecka 5 och sista veckan. Jag hade ångest redan på söndagen för att åka dit. Pga 3 saker. Mer smärtökning som jag inte alls kan hantera, läkaren som inte längre var förstående och ville hjälpa samt att jag fick vara med om tågstrul och fick åka bussar istället. Detta slet på mig riktigt mycket både fysiskt och psykiskt. Så på måndagen vaknade jag med migrän och stannade hemma. Resten av veckan var jag där. Det började kännas lite bättre. Men jag tyckte att jag inte fick så mycket stöd av fysioterapeuten heller. Det enda som kändes roligt var att få träffa alla i gruppen och få förståelse samt arbetsterapin där jag äntligen fick börja sy på min kudde. En kudde med små kulor i som ska ge stöd. Den blev jag klar med precis.

I fredags var det sista dagen. Det kändes väldigt sorgligt. Jag kände mig så ledsen och lite övergiven. Vi var många som kände så. Några ska börja jobba direkt imorgon igen. Fy vad tungt det måste kännas. Jag själv har fått en plats inom jobb- och utvecklingsgarantin. Jag vet inte alls vad jag ska göra. Arbetsträna ska jag kämpa för i alla fall. För det behöver jag. Jag har ett ställe som jag kan höra av mig till och mailade ett annat idag. Så jag får se vad de säger.

Så nu har vi tillämpningsdagar i 9 veckor. Under denna tid får vi kontakta Smärtrehab om vi behöver något stöd. Jag har redan telefontid med både läkare och kurator som ska ringa under nästa vecka. Sen ska vi tillbaka dit den 23 och 24 januari.

Nä nu måste jag försöka sova!!! Vi får se hur det går med bloggandet framöver. Vad är ni intresserade av att läsa om? Jag lägger i alla fall upp sånt som jag syr. Samt kanske hur det går med förskolan. Intressant?

Godnatt!

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Det blir spännande för er båda med en ny värld för Edgar. Kan vara bra med ny miljö när den trista november ska överlevas.
nouw.com/stenhagenbettan
sillyme
sillyme,
Ja det blir säkert jättebra! 🙂
nouw.com/sillyme