Ensamstående föräldrar!

Dreamteam sprider nätkärlek!

Vi som vill sprida lite extra kärlek på nätet heter @sillyme , @llinathor, @tsilod och @Archeyyy

Vi lyfter och diskuterar ämnen som kanske kan kännas svåra eller upprörande, utmanande eller vanliga att många har åsikter om. Vi talar ut, öppet och ärligt - luftar med er och som grädde på moset vill vi att NI lyfter fram någon genom att nominera en person som inspirerar er på något sätt rörande veckans tema. Detta gör ni i kommentarsfältet eller i DM till någon av oss om ni vill vara anonym.

Veckans tema är Ensamstående föräldrar!

Jag har kommit i kontakt med några kvinnor som försökt bli med barn på egen hand. Hur kan man det kanske ni undrar? Jo man kan göra insemination eller IVF med donerade spermier. Detta har inte varit lagligt i Sverige förrän april 2016. Men idag kan man söka hjälp även här. Fast kön är lång.

Några söker sig därför utomlands. Där det kanske både är billigare och kortare kö. Jag vet några som varit i Danmark. Där finns det bra hjälp för både ensamstående och homosexuella. Sverige ligger lite efter ännu.

Sen finns det ju föräldrar där ena parten har valt att lämna barnet. Där man inte vill ha kontakt eller vara med om att uppfostra. Det här gör mig väldigt ledsen. Hur kan man välja bort ett barn? Även om inte föräldrarna lever ihop så tycker jag det är konstigt. Det är nog mer män som gör så än kvinnor.

Jag kan inte ens tänka mig tanken hur det skulle vara som ensamstående förälder. Jag vet bara hur tufft det kan vara de dagar min man jobbar långpass. Då blir det jag som får ta hand om Edgar 24 timmar om dygnet. Men ändå inte helt. Jag vet att pappan är där om det skulle vara något.

Så en stor eloge till er ensamstående föräldrar!!! Ni är underbara och starka människor.

Hur tänker ni om detta?

Förra veckan väckte vi diskussioner angående unga mammor. Vi bad er nominera någon som är värd lite extra kärlek. @Lii76 nominerade denna person.

Vi valde att uppmärksamma @EmmaochMelissa med motiveringen:

"Emma är en fantastiskt stark tjej som gått igenom otroligt mycket. Hon lyckas vara ödmjuk och positiv oavsett hur hårt livet slår henne till och från. Hon är en fantastisk mamma till sin dotter och går genom eld och vatten för de hon älskar."

Nominera gärna någon inom dagens ämne som ni tycker är värd extra uppmärksamhet!

Nästa veckas ämne är Tvillingar, trillingar och fyrlingar. Vi ses på tisdag kl 19!!!

🌸 Stora familjer

🌸 Förlossningsrädsla

🌸 Under- eller övervikt

🌸 Graviditetskomplikationer

🌸 Unga Mammor

🌸 Ensamstående föräldrar

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Jennysvardag
Jennysvardag,
Det är tufft när man inte kan byta av med någon när man inte orkar mer. Men varje dag får jag så mycket tillbaka av Loui det ger mig ny energi 😊
nouw.com/jennysvardag
sillyme
sillyme,
❤️❤️❤️
nouw.com/sillyme
Jennysvardag
Jennysvardag,
Så prioriterar man ju lite annorlunda har jag märkt 🙈❤️❤️❤️
nouw.com/jennysvardag
EmmaochMelissa
EmmaochMelissa,
Men alltså tack!! 😭❤️
nouw.com/emmaochmelissa
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag ser hur många kämpar varje dag, som tar hand om sina barn och gör allt för dem och tar hand om dem ensamt. Det är starka människor som väljer att inte ge upp!
I detta ämnet passar @Missjennifer väldigt bra! Så henne vill jag nominera. Hon ger så mycket åt sin son, så mycket kärlek och värme, trygghet! Samtidigt som hon har ett jobb, sliter med sin blogg och sina sociala medier, umgås med sina vänner så finns hon ALLTID till hands för sin son.
Det har hon alltid gjort! Hon har vart ensamstående i många år och även om hon tycker det är svårt vissa stunder när hon måste ta alla strider och står ensam för ekonomin så visar hon det aldrig utåt.
Hon är en driven ung kvinna med målet i blicket - hon har många bollar i luften och klarar det ensamstående livet galant ihop med sina hobbies. En stark kvinna med andra ord <3
nouw.com/frökenrödlök
Jenniferofhbg
Jenniferofhbg,
Men fina fantastiska du, tack för orden <3
nouw.com/jenniferofhbg