En rejäl sanering!

Godkväll!
Igår åkte jag och Edgar hem igen. Vi tog tåget för jag tyckte synd om Jonas om han skulle köra och hämta oss igen. Det är rätt drygt att köra. Det var väldigt lugnt på tåget. Mellan Hässleholm och Malmö så satt vi helt själva. Edgar tyckte det var så roligt att åka tåg. Han kommer inte ihåg när vi gjorde det sist. För det var ett tag sen.

Det kändes ganska lugnt med lopporna när vi kom hem. Men när vi skulle natta Edgar så började de hoppa i ansiktet på mig igen. Jag fick sån ångest. Tvättade mig några gånger och sen så slutade det faktiskt. Så där var nog inte så många.

Jag har sovit så gott i natt. I egen säng och med en ny kudde. Vi köpte de för ett tag sen eftersom vi slängde alla de andra. Vi hade ändå tänkt köpa nya. Men vi har inte velat använda de då vi har haft mycket loppor i sovrummet också.

Det kom så mycket snö i Bjärnum igår. Synd att vi var tvungna att åka hem just då. Men vi hade så mycket som skulle göras idag.

Först så lämnade jag en glad Edgar på förskolan. Han har inte varit där på ett tag. Det kändes lite tungt att gå idag. Jag har fått mer ont igen. Jag tror det beror på att jag gick mycket i trappor hos mina föräldrar. Jag har haft så svårt för det innan operationen. Nu har det känts lite bättre. Men det blev kanske för mycket på en gång.

Idag var det dags för videosamtal med Folkuniversitetet igen. Vi har haft lite juluppehåll. Vi kan ju inte träffas fysiskt så vi tar träffarna via Teams. Vi är några stycken i min grupp. Tråkigt att inte kunna träffas på riktigt. Jag har lite svårt för videosamtal. Jag gillar inte det. Det känns jobbigt att prata så. Hade vi träffats på riktigt så hade det varit lättare att diskutera. Vi pratade i en timme ungefär om lite uppgifter som vi har gjort var och en för sig.

Klockan 12 skulle Anticimex komma så jag fick stänga in katterna på ena toaletten och flytta lite möbler. Jag trodde att de skulle komma och sanera. Men det ringde en man och vi pratade om lopporna. Han kunde mycket om loppor och sa att de kan vara rätt svåra att bli av med. Så han föreslog en större sanering istället. Det känns bra. Men då måste vi vara iväg i minst 24 timmar efteråt. Så nu funderar vi på var vi kan ta vägen med katter och allt.

Eftersom Anticimex aldrig kom så gick jag upp i syrummet och fortsatte på denna klänning. Efter att ha varit hemifrån i 5 dagar så fick jag plötsligt mer inspiration och lust att sy igen. Äntligen!!! Då känner jag mig mycket gladare. Men jag kände av lite loppor där också. Precis som att de satt i tyget eller tråden. För de hoppade på mig när jag sydde.

I helgen ska jag försöka orka möblera om i syrummet så allt blir bättre. Jag behöver mitt klippbord på ett bättre sätt så jag kan gå runt om. Jag är sugen på att måla om väggarna eller sätta upp en tapet. Nu är rummet helt vitt och tråkigt. Jag får se! Var hittar man billigare och snygga tapeter? Det verkar så dyrt.

Ikväll har vi äntligen fått hem en massa mat. Jag brukar beställa på Willys med hemleverans. Det är så smidigt.

Nu är jag trött i kroppen. Jag behöver en bättre stol när jag syr. Jag har fått en stor gamingstol av en jobbarkompis till Jonas. Men där har tyvärr flyttat in loppor i den. Så den får vänta lite med att flytta in i syrummet.

Snart blir det nog läggdags här. Imorgon kommer det någon som ska kolla på vår fläkt i köket som är från 80-talet. Det samlas vatten i den som rinner ner på spisen. Sådär fräscht. Så vi hoppas på att få en ny. Men de är så snåla. Efter 10 år i samma lägenhet borde vi verkligen kunna få lite nya grejer. Eller hur? 🙂


❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Hoppas på en lyckad sanering

nouw.com/stenhagenbettan
sillyme
sillyme,