Dubbla ägg & vätska i buken!

Godkväll!
Idag skulle jag ha åkt till Lund igen för ett återbesök på Smärtrehab. Men jag fick istället göra ett besök på sjukhuset i Malmö.

Igår började jag få ont över vänster äggstock. Blev så ledsen. Jag som hade sett fram emot att träffa gruppen igen. Vi har inte fått till någon träff ännu. Svårt när alla har smärtor. Jag hoppades på att må bättre idag. Men nä! Det kändes värre.

Så vid 10 var jag på gynakuten istället. Jag fick en brits direkt som tur var för jag orkade inte sitta. Mådde illa av smärtan. Där var 4 stycken före mig så det tog inte så lång tid innan jag fick träffa en sköterska. Jag hade rummet för mig själv när hon kom så jag slapp gå iväg. Hon tog lite prover och frågade vad jag ville ha hjälp med. Ooooont!!!

Kuratorn från Smärtrehab ringde mig när jag låg där och väntade. Vi bestämde att vi skulle ha telefonmöte eftersom jag inte kunde vara där. De skulle ringa upp mig vid 13-14.

Vid 13 var det min tur. Läkaren hade jag träffat en gång tidigare. Hon kände igen mig också. Jag berättade om mina smärtor och att jag inte hade haft råd att hämta ut mina nya hormoner Visanne. Ett väldigt dyrt hormon som används vid Endometrios. Jag har inte testat det tidigare. Det är dyrt eftersom det inte ses som ett preventivmedel som de andra hormonerna gör. 1500 tror jag det kostar. Huuuu! Men nu kan läkaren skriva en notis till apotekaren att det ska ingå i högkostnadsskyddet. Det gick inte tidigare. Men de kan inte lägga in det automatiskt. Jag har nog 75% rabatt nu så då kanske jag har råd med det.

Sen var det dags för en undersökning. Jag hade bara hunnit få en smärttablett så sa att det nog skulle göra väldigt ont. Så hon var väldigt försiktig. Men det gjorde ont ändå. Jag hade tydligen haft ägglossning på höger sida. För jag hade en gulkroppscysta och vätska i buken. Det som gör ont på vänster sida är antagligen också ägglossning på g. Men hon kunde inte hitta äggstocken. Inte konstigt att den gör ont när den antagligen gömmer sig mellan tarmarna. Aj!

Efteråt fick jag lägga mig på britsen igen. Precis när jag kom tillbaka så ringde smärtteamet. Det var läkare, kurator, arbetsterapeut och fysioterapeut. Då delade jag rum med två andra som hade familjer med sig så det kändes lite dumt och svårt att prata. Vi gick igenom mina mål och diskuterade hur jag hade uppnått de. Ganska bra i alla fall. Mitt under samtalet kom en sköterska och gav mig en spruta i rumpan med ett läkemedel som heter Dynastat. Ett NSAID som används på akuten till endometriospatienter. Jag har aldrig testat det tidigare då jag har stora problem med magen.

Vi avslutade samtalet och jag vilade lite och väntade på att sprutan skulle kicka in. Läkaren skulle komma och prata med mig då, ca en halvtimme senare. Då var klockan 14. När klockan var 14:30 så hade jag så ont att jag fick frossa. Jag låg där och frös. Sprutan hjälpte alltså inte ett dugg. Så jag frågade efter något annat.

När klockan var 15:30 så hade varken läkare eller smärtlindring kommit. Då orkade jag inte mer kände jag. En stund senare så fick jag en tablett. Den hjälpte bättre. Vid 17 undrade jag åter var läkaren hade tagit vägen. Hon hade tydligen haft fullt upp efter mig. De lyckades få tag på henne precis innan hon skulle gå hem. Hon hade inte haft tid att prata med mig. Jag skulle få med några tabletter extra hem. Kunde jag inte fått det vid 14??? Nä! Det var för enkelt. Vid 18 var jag äntligen hemma igen. Galet! 8 timmar. Men jag fick ju ligga kvar denna gången efter läkarbesöket. Det är faktiskt första gången det hände. Så läkaren förstod nog hur ont jag hade.

Nu är jag trött men mår lite lite bättre. Men orkar tyvärr inte åka till smärtrehab imorgon heller. Så tråkigt. Jag som hade sett fram emot att få träffa gruppen igen. Vi får försöka få till en träff sen när det blir lite varmare väder. Så kanske några av oss har lite mindre ont. För väder och kyla påverkar så.

Nu ska jag slappa en stund innan det är läggdags. Jag och Edgar ska vara hemma själva på dagarna fredag till söndag då min man ska jobba. Hoppas att jag får må lite bättre.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer