3-årskontroll!

Igår var vi på 3-årskontroll med Edgar på BVC. Mitt i all städ och fix inför kalaset. Men det var rätt skönt att ta en paus och tänka på annat.

Vi skulle vara där redan 8:10 så vi fick gå upp 7. Det är sällan vi behöver väcka Edgar. Men det gick bra ändå. För när han vaknade var det första han sa KALAS!!! Ja vi skulle ju ha kalas igår också.

Vi fick träffa sköterskan först som mätte Edgar. Han är 95 cm lång. Sen skulle han vägas. Han väger 14 kg. Sen träffade vi även en läkare. Han tyckte att Edgar växer bra och följer sin kurva perfekt. Så vi behöver inte vara oroliga för att han inte äter ordentligt. Men läkaren tyckte det var viktigt att han får i sig ordentligt med järn. Vilket det finns mycket i kött. Vi äter ju inte det. Vi får läsa på lite vad det finns mycket järn i. Kanske vi får mala lite pumpakärnor att ha i smoothie? En idé.

Vi pratade om min laktosintolerans och jag är orolig över att Edgar ska ärva den. Jag har alltså fått en riktigt diagnos på det även om det inte är så vanligt i Sverige tydligen. Men läkaren sa att det var vanligast att märka av det i skolåldern. Så vi får avvakta lite. Jag vill ju inte att han ska ha ont i magen som jag får. Hemma äter vi laktosfritt/mjölkfritt. Så jag tänker på förskolan. Han får testa.

Vi pratade om Edgars eksem. Han får det lätt av produkter med parfymer i. Det får jag också. Så vi fick en mild kortisonsalva och Miniderm i stor flaska utskrivet. Läkaren tyckte vi skulle smörja ofta med kortison men det vill inte jag. Bara om han har besvär. För det är väl inte så bra? Vi försöker undvika produkter med parfym istället. Så tråkigt för han gillar bubbelbad. Har ni tips på något bättre som kanske är utan parfym?

Både läkaren och sköterskan blev väldigt imponerade över hur bra Edgar pratar. Det är vi också.
Innan vi skulle gå så fick Edgar en tatuering med en sköldpadda på. För det hade han på sin tröja.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Tänk på vad doktorn sa barn ska inte dricka laktosfritt om dom inte har diagnos.
nouw.com/stenhagenbettan
sillyme
sillyme,
Det är ju samma mjölk men bara utan mjölksocker. Vi dricker sällan det. Han får äta med laktos på förskolan sen. 🙂
nouw.com/sillyme
missnaily
missnaily,
Jag hade mycket eksem när jag var yngre men det försvann senare. Testa att smörja honom med en vanlig lotion istället för kortison. Kortison är bara bra om det är riktigt illa. Och nu till bubblorna i badet. Testa lush produkter. En bubbelbit kan man bryta av och använda flera gånger samt att deras flytande duschtvålar skummar väldigt bra och man behöver inte mycket. Just nu kör jag deras duschslajm och även det skummar bra😀
nouw.com/missnaily
sillyme
sillyme,
Ja så tänker jag också. Inte bra med för mycket kortison. Fick Miniderm som är bra. Där sa du något. Älskar Lush. Får testa. 😍😍
nouw.com/sillyme