Jaha då har jag legat sjuk i sängen en vecka till då.

Jag förstår inte vad det är med den här vintern. Jag brukar aldrig vara sjuk och om jag är det så är det en lättare förkylning som håller en dag eller två, men nu har jag vart ordentligt förtkyld och haft magsjukan två gånger! Jag som aldrig får magsjukan! Jag kan knappt minnas senast jag hade den förens i år. Så den här vintern kan nu sluta och så kan jag vara frisk, låter bra!

Trotts att jag legat hemma sjuk han jag faktist med lite roligt i början av veckan.

I Tisdags kväll tog jag mig iväg till Kalmar stadsbibliotek för att lyssna på Flora Wiströms författarprat. Det var fantastiskt bra! Jag hade inte allt för mycket koll på vem Flora var innan. Jag tyckte mest det skulle bli spännande att höra en ung kvinnlig författare prata. Men gud vilken down to earth människa hon verkar vara. Jag är riktigt imponerad. Hon pratade om sitt bokskrivande, blogg och mycket annat. Det är svårt att summera men jag tyckte det var fantastiskt givande. Mycket trevlig kväll, trist att sjukan kom sen...

På Lördag kände jag mig änklingen som en människa igen och var inte längre smitta risk så jag tog en sväng ner på stan bara för att få se lite människor. Jag tog en fantastisk kopp kaffe på Black! Första sen jag blev sjuk och också en riktigt god Cheesecake. Om jag var tvungen att välja ett bakverk att äta för resten av livet så skulle det vara cheesecake, det är bara det bästa jag vet. Då helst bakad cheesecake men frozen är bra också.


Söndag spenderade jag hemma hos mamma med kattmys och linssoppa. Så ett härligt slut på en ganska trist vecka.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Oh den här veckan har vart helt hemsk!

Har inte vart så här slut efter en jobb vecka på så himla länge! Jag gillar mitt jobb, det gör jag. Men den här veckan har inte vart rolig. Vi har vart helt sjukt underbemannade att varje dag bara handlat om att ta sig igenom den. Det vi planerat att göra fick läggas på hyllan.

Om det är någon som undrar vad det är jag jobbar med just nu så har jag ett lång vik på en förskola. Med andra ord så jobbar jag på en och samma avdelning istället för att hoppa runt som timvikarier gör. Och jag gillar det. Men den här veckan var så många i personalen borta och alla barn där! Det blev ganska mycket mer barn än personal.

Men, men vi tog oss igenom det och nu är det helg! Och denna helg har jag utnyttjat! Jag har sovit så länge jag velat (brukar i vanliga fall alltid gå upp vid sju för att hålla mitt schema) Jag har låtit mig själv införskaffa lite ny inredning, fixat om runt min säng hörna och jag har köpt en skit snygg jacka från H&M som jag tittat på så länge!

Är helt ner kärad i den här jackan! Har velat haft den sen jag först såg den i butiken men jag kände inte för att lägga 800kr på en ny jacka när jag redan har en jätte bra, kändes som om jag kunde lägga pengarna på saker jag behövde mer.

Men nu var den nersatt till 300kr så jag kunde inte låta bli! Är sjukt nöjd. 

Köpte även de här gröna byxorna från Bikbok och känner mig sjukt snygg i dem. Jag är förvånad att båda plaggen är i färg eftersom jag på senaste tiden kört mest svart, grått och vitt men jag älskar dem helt, kommer nog rocka dem alldeles för ofta närmaste tiden, haha!

Imorgon ska Mamma, min syster och jag ta en liten söndags trip till Ikea och sen tänker jag bara slappa. Gör mig redo för nästa vecka! 

Låt oss hoppas att nästa vecka blir bättre!

Likes

Comments

Okej mina känslor är i konflikt med varandra

och de gäller smink. Smink i mitt egna ansikte. De senaste månaderna har jag jobbat på att använda mindre och mindre smink för att jag vill bli mer självsäker och må bra i min egen kropp. Detta är en av steggen jag tagit för att helt enkelt må bättre. Det är fler steg till den hela processen både fysiska och psykiska men ett av dem är att bli okej med mig själv utan smink.

Jag brukade tycka att jag såg hemsk ut utan smink. Jag vägrade gå ut om jag inte stått en timme i badrummet och gjort mig i ordning. Nu förtiden använder jag nästan inget smink. När jag ska till jobbet skiter jag i det helt, för där är det verkligen ingen som bryr sig och ska jag iväg nån stans så brukar jag oftast bara fixa ögonbrynen och dölja nån finne. Jag har helt gjort en omvändning och jag mår riktigt bra med det. 

Men jag älskar smink! Jag har alltid älskat att försöka skapa nya sminkningar, testa nya tekniker och nya färger. Men nu känner jag nästan skuldkänslor om jag gör en "ordentligare" sminkning för jag har jobbat så hårt med min egna självbild.

Jag tror starkt på att man får se ut precis som man vill. Man får lägga så lite eller mycket tid på smink/hår what ever. Man är inte mindre värd eller mindre vacker för det. Men det är när det kommer till mig själv som jag blir mer osäker. Och jag vet att det fortfarande bara är min egna osäkerhet som viskar i örat på mig.

Ovan så har jag lagt upp två bilder. Den ena har jag full make på och den andra har jag endast fyllt i ögonbrynen. Båda dessa dagar kände jag mig som en drottning. Jag var inte mer eller mindre osäker, Jag tyckte inte att någon dömde mig för att jag hade för lite/mycket smink på mig. Och det är den känslan jag vill bära med mig alla dagar. Det är de känslor jag vill att alla ska ha. Hur mycket/lite smink du en har så är du lika vacker. Jag tänker fortsätta lookar med eller utan smink och jag ska slå min osäkerhet! 

Vart vill jag komma med allt detta? Jo jag vill påminna alla inklusive mig själv att det är okej att känna sig skit snygg hur man än stylar sig själv för man är absolut snyggast när man bara är sig själv! 

Likes

Comments

Wow jag har så mycket att skriva om! Jag vet knapp vart jag ska börja!

Den här helgen har varit så himla cool och verkligen inget jag någonsin tänkt mig att jag skulle göra. Det känns nästan som jag haft en sjukt verklig dröm. Den här helgen fick jag vara make-up artist för det svenska frisör teamet på Intercoiffures mässa. Jag behöver ta en sekund att ta in detta!

Jag hade inte alls fattat vilket stort event detta skulle vara! Min kompis Elisabet skickade mig frågan två veckor innan, lite sådär lätt om jag hade lust att vara med i Make-up teamet. Jag hoppa på eftersom jag ville utmana mig själv med något nytt och läskigt.

Men inte fattade jag att det var större en typ en liten privat visning eller något liknande (för jag kom inte på tanken att göra en google search). Men nej ca 32 modeller skulle vi sminka och jag är inte säker på hur många som satt i publiken men det var ett par hundra!

I alla fall så gav jag mig av på Fredagen till Karlskrona där Elisabeth bor. Vi skulle samåka därifrån på Lördag morgon men en av de andra tjejerna som var i make-up teamet. Det var najs att hänga med Elisabeth eftersom det var rätt så länge sen vi sågs. Sist var i somras när vi fira att jag fyllde 22 år.

Jag kom till Karlskrona runt fyra tiden, Fredag och vi tog en vända på stan och sen lagade middag. Inget överdrivet men en mysig Fredags kväll, vi skulle ju upp tidigt dagen därpå.

7 på morgonen, lördag bar det av mot Malmö. Vi var tre av make-up artisterna som samåkte från Karlskrona. Trotts slaskig väg var det en trevlig resa med musik och prat om smink! Jag tror fortfarande inte mina nerver hade kickat in ordentligt så jag var fett lugn. Detta kom att ändras!

Vi kom fram till Malmö lagom till när första genomgången om söndagen skulle starta. Vi fick se kläderna och håret som skulle användas samt en genom gång med han som var huvudansvarig för sminket. Robin hette han och han var riktigt grym på vad han gjorde vilket kändes bra. Vi pratade om ideér och gick igenom det smink som skulle finnas tillgängligt dagen därpå.

När vi fått vår genomgång var vi klars där. Sminket skulle ju inte på förens 4 på natten och nu skulle modellerna få sina looks valda, så vi fick ledigt resten av dagen.

Vi tog tillfället i akt och drog iväg till euphoria galleria för att sminkshoppa lite! Vad annars skulle make-up teamet göra, haha!

Det var definitivt det största shopping center jag vart i . Tog oss ganska lång att hitta Sephora som var vårt huvudmål. Inte för att vi för aktivt försökte från början, vi gick mest och strosade för att se vad som fanns. Hittade massor av olika Oreo smaker så vi köpte ett par, Strawberrie cheesecake, mint och Red velvet. Var väldigt konstig upplevelse eftersom jag aldrig ätit något annat än originalet.

När vi väll kom till Sephora så hade jag kunnat köpa allt, men jag höll mig själv i tyglarna och köpte bara två läppstift från Sephoras stories serie eftersom jag velat testa dem. Färgerna jag valde var Labyrinth city och brunch date. Labyrinth city är en rödbrun och Brunch date är mer åt hudton hållet. Sen fick jag också ett Nars läppstift när jag blev medlem. All in all är jag väldigt nöjd. Har redan testat läppstiften och jag älskar färgerna och att de känns väldigt mjuka.

Vi försökte gå och lägga oss tidigt, men kan inte påstå att jag fick mycket sömn. Vaknade klockan två och kunde inte somna om, så vid halv tre var jag upp och sminkade mig, ville se lite fin ut jag med. Ändå höll vi på att komma försent till lokalerna!

Okej låt mig förklara! Vi fyra make-up människor som bodde på samma hotel bestämde oss att åka från hotellet 03:30 för då skulle vi vara framme ca kvart i fyra och ha tid att lugnt fia i ordning när vi kom dit. Så jag och Elisabeth gick ner i lobbyn och väntade på de andra. Vi visste att de var påväg men skulle bli lite senare vilket inte gjorde något för det var bara 10 minuter till lokalerna. Tiden tickade på och vi började fundera om det inte faktist borde komma någon gång. Så plötsligt fick vi ett sms om att de satt fast i hissen! Snacka om paniken vi fick 3 på natten. Jag trodde allt skulle skita sig där och då. Vi skrämmande nog upp den stackars receptionisten en hel del.

Men vi fick ut dem snart nog och han till lokalen i tid, men med andan i halsen.

Jag önskar att jag kunde vissa sminkningarna vi gjorde, för de var så himla coola! Men frisörföretaget som vi gjorde det här åt ska publicera allt i ett magasin och det kan de inte göra om vi laddar up bilderna. Så jag hoppas att jag kan länka till det när magasinet kommer ut istället.

Istället får ni en bild på mig när jag sitter på trappan i hotellet och försöker se cool ut men mest ser trött ut för att det är mitt i natten.

Men det blev i alla fall fantastiskt coola! Jag var så nervös att jag skulle förstöra allt, det var sjukt länge sedan jag sminka någon annan, jag sminkar ju knappt mig själv nu för tiden men det gick riktigt bra. Min första model var så himla trevlig och glad trotts den tidiga tiden att jag blev mycket lugnare. Så tacksam att jag fick såna trevliga modeler att jobba med.

Jag blev särskilt nöjd med min andra model. Hon skulle vara sminkad som en "krigare" och fick inspiration från bland annat vikingar och liknande. Vi sminkade från klockan 4 till 7 i lokalen sen flyttade vi oss till Malmö Live där själva eventet var. Där sminkade vi killarna och gjorde touch up på alla modellerna innan de skulle gå catwalken vid 11.

Vi fick smitta in och ställa oss längst bak för att se själva catwalken och de var så duktiga!

Jag är så himla glad att jag fick vara med och göra det här för jag hade aldrig tänkt mig att jag skulle göra något liknande.

Och så med goodiebags i hand åkte vi tillbaks hem efter en fantastisk helg!

Likes

Comments

Vet ni vad jag saknar!

Att läsa. Och jag menar verkligen läsa! Dyka djupt ner i en historia och verkligen njuta. Det är så länge sen som jag tog mig igenom en ny bok! Och jag saknar det verkligen. Jag brukade sluka böcker. Alla sorters böcker, fast främst fantasy. Jag brukade tävla med mig själv hur många böcker jag kunde läsa på ett sommarlov. Jag minns en sommar som jag läste 40 böcker! Men nu, nu måste jag kämpa mig igenom dem. Förra året tror jag inte jag läste något annat än min kurslitteratur och några av Harry Potter böckerna (men de kan jag läsa hur mycket som helst så de gills knappt) 

Jag har faktist lyssnat på en hel del ljudböcker förra året, men jag saknar hela känslan med en riktig bok i handen. och det lugna med att bara sitta där i tystnaden med en bok. Har jag ljudbok på vill jag alltid göra något annat samtidigt så det blir inte samma sak. 

Jag tänker lägga manken till och fokusera på att läsa lite! Jag har köpt/fått ett par nya böcker och jag tänker lägga dem i en hög och ta mig igenom hela! Jag tänker sätta som mål att läsa klart dem innan sommarn men tror att så länge jag inte fastnar borde det gå snabbare.

Jag tänker försöka sätta av en timme varje kväll för att läsa dem! Det låter kanske som om jag försöker tvinga mig själv, men jag älskar verkligen böcker och jag saknar lugnet jag får av att dyka ner i en ny berättelse och hur mycket det tillför till mitt liv att låta fantasin flygga. Så här är vi!

Här ser ni de sex böcker som just nu ligger på min lista!

Star Wars: Aftermath serien av Chuck Wendig

Simon vs the homo sapiens agenda av Becky Albertalli (eller Love, Simon. som filmen kommer heta)

Fangirl av Rainbow Rowell

Good Omens av Terry Pretchett och Neil Geimen

Vet inte riktigt vilken ordning jag ska läsa dem än. Tänkte börja med Aftermath serien i alla fall för den är jag verkligen sugen på att läsa då jag grottat ner mig på Star Wars de senaste veckorna. De andra är jag visserligen också sugna på eftersom de alla kommer högt rekommenderade från folk vars boksmak jag brukar lita på! Men man kan ju inte läsa alla samtidigt, haha.

Ännu ett mål jag ger till mig själv! 2018 känns som året jag sätter min personliga lycka i fokuset!

Några bok tips? Borde jag skriva om vad jag tycker om böckerna efteråt?

Likes

Comments

Hej hej!

Jag har vart ganska inaktiv i två veckors tid nu och jag skyller helt på sjukdom! Först var jag förkyld i förra veckan och så när jag äntligen kände mig frisk blev jag magsjukan. Sån himla otur! Särskilt som jag väldig, väldigt sällan faktist blir sjuk. Men därför har jag inte känt att jag haft så mycket att prata om. Inget har riktigt hänt förutom att jag legat i sängen eller jobbat. Men så tänkte jag att jag faktist inte behöver skriva om något som hänt, jag kan ju faktist skriva om något jag tänkt på, So here we go!

I år vill jag utmana mig själv!

Jag vill säga ja till mer saker och inte vara så rädd att testa nytt. Det kommer så många tillfällen då min rädsla stoppar mig från att säga ja till saker jag faktist skulle tycka om att göra! Jag kan inte säga er hur många gånger jag tänkt "Varför sa jag inte ja till det där, det hade ju varit så fett kul."

och än värre är de gånger jag faktist inte säger nej utan bara passivt låter tiden rinna förbi och missar chansen. Får jag frågan att göra något som gör mig nervös så ignorerar jag det ofta så länge att det blir försent. Och jag blir så arg på mig själv! För jag skulle ju ha tyckt att det var kul att faktist göra det. Det är bara min osäkerhet och nervositet som kommer i vägen!

Så i år har jag redan tackat ja till två saker jag annars hade undvikit. Jag har sagt jag till en födelsedags fest där jag inte kommer känna marionetten av gästerna vilket är något jag blir så nervös för! I vanliga fall vill jag veta att jag känner de flesta på tillställningar jag går på för nytt folk gör mig nervös. Men jag vill gå och jag vet att jag med mest sannolikhet kommer ha det super bra!

Det andra är att jag tackat ja till att vara makeup artist på ett event i Malmö! Lilla jag som inte har någon mer erfarenhet än mitt ansikte och någon teater sminkning. Det var en nära vän som ska vara med och frågade om jag ville hänga på eftersom de behövde fler. I vanliga fall hade jag försökt springa åt andra hållet när det gäller att tacka ja men jag puttade undan min nervositet och sa ja! Efter att jag ställt en miljon frågor så jag inte ska ligga och tänka på det under nätterna. (Jag ligger fortfarande och tänker på det på nätterna) 

och visst är jag nervöst för det här. Jag får en svindlande känsla i magen och en vilja att baka ur varje gång jag tänker på de båda tillfällena, men jag har bestämt mig att inte backa ur. Jag vill kunna säga att jag faktist lever mitt liv. Jag vill inte göra mig bakom rädsla och se upplevelser passera förbi. Så här är för mig och 2018! Detta ska bli året jag vågar säga ja!

Hur känner ni? Är det mycket ni tackar nej till pågrund av rädslor eller nerver? Eller har ni tips på hur man vågar mer?


Likes

Comments

Hej!

Så jag bestämde mig för att lämna förra veckan till tystnaden. Inga ord skrevs på den här bloggen.

Det var mest för att det hände så väldigt mycket förra veckan. Så mycket att det faktist kändes mer som två veckor än en. Jag började på en ny arbetas plats, jag hoppade av en kurs och ansökte om en annan och en person som jag sett upp till och tyckte mycket om gick sorgligt nog bort. Alltså kan man ju konstatera att det var en ganska känslosam vecka, så jag kände för att bara ta tid till mig själv och inte dela med mig om vad som hände. Denna vecka är lite likadan än så länge.

Jag försöker fortfarande komma in ordentligt på jobbet och jag har bokat in möten med handledare för den nya kursen jag ska läsa. Livet går vidare och jag får ta många beslut och mer ansvar. Det är både roligt och tyngande men jag känner att jag just nu är i en omvändande period i mitt liv. Mycket håller på att hända och jag är spänd på att se vart det hela tar mig!

Likes

Comments

Jag är en människa som behöver struktur.

Inte alltid på ett hälsosamt sätt. Min mamma sa till mig när hon och min pappa skilde sig att hon tänkte att det kanske var bättre om jag bara bodde med henne för att hon visste att "jag inte gillar förändring". Den kommentaren har alltid resonerat väldigt starkt hos mig för den är så sann. Jag hatar när planer förändras och när min framtidsplan måste ändras, kortsiktigt och långsiktigt.

Jag gör alltid upp planer och reflekterar över vad som är bäst, vad jag får ut mest av och vad jag helt enkelt vill. Jag behöver planera i förväg att jag ska spendera min lediga dag i sängen. Jag måste planera in att handla dagar innan och inte göra det spåntant. Om jag inte gör det så blir hela dagen fel. Små ändringar i hur jag tror att saker ska vara kan få mig att känna som om jag ska börja gråta när som helst trotts att jag inte är ledsen.

Som ett t ex tar vi igår. Igår messade min mamma till en länk om att en teater grupp jag vart aktiv i skulle ha möte idag om deras nästa projekt och att alla som var intresserade att vara delaktiga kunde komma. Vilket är något jag jätte gärna skulle gå på.

Men eftersom jag redan planerat att jag skulle spendera min sista dag innan jobb och skola drar igång igen med att vila och läsa kurslitteratur. Därför kändes det här som något jätte jobbigt. Bara tanken på att ändra planen och gå kändes som att klättra ett jätte högt berg. Jag var orolig och mådde dåligt hela dagen idag men bestämde mig ändå att gå för jag visste ju att jag skulle ha roligt om jag väll kom iväg! Och visst var det så! Det var jätte härligt att träffa så många jag jobbat ihop med och att få höra vad komma skall.

Men allt det där oroandet innan, det suger! Helt ärligt önska jag att jag bara kunde sluta! Men jag vet inte hur. Ibland tycks saker och ting gå bättre, jag kan anpassa mig mer, men just nu känns varje omvändning så himla tung.

Är det någon mer som känner likadant? Nån som vet något tips för att göra saker lättare?

Likes

Comments

Välkommen tillbaka till ett annat avsnitt "I promise I'm a grownup, but...."

Så Idag byggde jag ett kuddfort! Kan inte ens minnas när jag gjorde det sist! Jag kan inte vart mycket mer än 8-10 år i alla fall. Men igår kväll när jag slött skrollade på pintrest såg jag bild på ett och fick världens lust att bygga ett! Dock var det lite sent igår, ville inte börja röja med allt när jag strax skulle låga mig så jag väntade tills idag!


Visst blev det mysigt! Det var mycket lättare än jag trodde det skulle vara. Mesta dels tack vare att jag hade stativ/staffli. Tacka all mina hobbies för det. Men också för att det gick fort!

Lista på material jag använde:

1 staffli

1 stativ

2 hårsnoddar (för att fästa lakan till stativ/staffli)

3 lakan/överkast

4 ljusningar

2 filtar

1 täcke

och massor med kuddar!

Jag satte upp allt mot sängen så jag kunde sätta fast lakanen under madrassen. Blev riktigt mysigt, Men om jag gör om det här ska jag försöka lista ut ett sätt att bygga det på sängen så att underlaget blir ännu mjukare. och så att man kanske skulle kunna sova i det. Det jag har för tillfället kommer behövas tas ner.

När är det perfekt att bygga ett kuddfort då? Mysig film dejt, lek med barnen eller i mitt fall när man gör allt för att ta bort tankarna på att man egentligen borde skriva en uppsats till skolan.

Jag ska dock använda mitt fort till en mysig läshörna och gå igenom lite kurslitteratur. Tänker mysa i den så länge som möjligt för sen blir det jobbiga att ta ner den! Ingen lek utan stök. Men det var mysigt att bejaka min barnsliga sida en aning. Det är inget fel att vara lite barnslig och göra något lekfullt trotts att man är vuxen. Helt ärligt tror jag att det skulle göra många gott att ta fler inpulser som detta. Låta fantasin fortsätta och aldrig helt sluta leka.

Vad tycker ni? Finns det något mer man kan göra för att hålla barnasinnet vid liv?

Likes

Comments

Nämen är det 2018? Det hade jag nästan missat.

Nej men oj va snabbt tiden gick. Nyss var det jul och nu är det nytt år. Jag hade väll tänkt skriva någon summering på 2017 eller något om helgdagarna men i all ärlighetsnamn är jag inte så sugen på det längre.

Istället tänker jag slänga mig rakt in i 2018. Det första dagarna har väll inte varit så eventuella egentligen. Den första tog jag bussen tillbaks till Kalmar. Den andra spenderade jag med migrän i sängen. 

Den tredje där imot tog jag mig in till stan för att springa några ärenden. Köpte en Elefantöra planta till min syster och handlade ordentligt med mat för denna första vecka av året! Ett av mina första nyårslöften är att köra 31 dagar socker fritt. Jag gillar att bara sätta upp mål för första månaden, för det sätter en bra ton på årets start men det känns också nåbart. Plus att det mesta mål jag setter upp brukar hålla åtminstone till Juni! Så kylen är nu fylld med grönt och annat gott! Har en hel del recept jag tänkt testa under tiden! 

Så vad är det för nyårslöften i år?

1. inget socker på 31 dagar. 

2. 31 dagar med Yoga 

3. 31 dagar utan shopping. (mat gills inte, inte heller ärenden för andra ) 


Alla tre mål är sånna jag definitivt vet att jag ska kunna hålla så det ser ljust ut! 

Idag har jag städat bort julen i lägenheten och städat i all allmänhet. Har bara badrummet kvar men det tänkte jag ta tag i imorgon. Nästa vecka börjar jobb och skola igen så jag försöker njuta av att bara ta det lugnt ett tag! 

Likes

Comments