Min flaueste hemmelighet og et oppgjør med dem som mobbet meg

Jeg må si at jeg igrunn har vært litt redd for å skrive dette innlegget da det omhandler
en av mine største hemmeligheter og i dagens samfunn er veldig tabu og det er nettopp det at jeg er inkontinent
og er nødt til å bruke bleier da jeg ikke har kontroll over meg selv.
Akkurat dette problemet er noe som jeg har blitt mobbet for gjennom hele barndommen min omtrent og gjennom hele barne og ungdomsskolen
for det var liksom ikke normalt at en tilsynelatende oppegående frisk ung jente måtte bruke bleie for bleier, nei det var kun for babyer og eldre.
Men det er der du tar feil for bleier eller inkontinens bind (lekkasje beskyttelse) er et hjelpemiddel for mange ikke bare babyer og eldre.
Fordi det finnes mangen der ute med sykdommer/problemer som faktisk er nødt til å bruke nettopp bleier for å kunne komme seg gjennom hverdagen og slippe og tenke på uhell osv.
Jeg bruker selv bleier og har gjort det siden jeg ble født pga inkontinens og tro meg det er overhodet ikke noe gøy
å bli glodd på, bli snakket nedverdigende om, bli pekt på og ledd av fordi man har et problem og det er faktisk veldig sårende.

I løpet av mine nå 17 år på denne jorden så har jeg blitt mobbet på det groveste, jeg har blitt ledd av, jeg har blitt banket opp, blitt fortalt at jeg ikke er god nok og at jeg burde ende livet mitt og jeg har blitt truet pga problemene mine, fordi jeg var annerledes, fordi folk mente at jeg var en freak,
men skal jeg fortelle deg noe?
Jeg er ingen av de delene, jeg er et menneske akkurat som deg, jeg er en oppegående normal jente, men jeg sliter psykisk og gir det deg/dere rett til å mobbe meg da, tråkke meg ned i dritten? Nei det gjør det så absolutt ikke for som jeg sa jeg er bare et menneske akkurat som deg og vi har alle noe vi sliter med har jeg rett?
Ingen er perfekte, men det går helt fint for visst jeg skal være ærlig så tror jeg verden hadde vært et kjedelig sted om alt hadde vært 110% perfekt.

Til dere som drev og mobbet meg i alle de årene på barne og ungdomsskolen
tenkte dere noen gang over hva dere gjorde mot meg, tenkte dere noen gang over at jeg ville bli så knust at jeg ville forsøkt å ta mitt eget liv?
Når jeg stod der helt alene og ikke hadde en eneste venn så kom dere bort og begynte å dytte i meg, si stygge ting til meg, slå meg til jeg begynte å grine for hva, hvorfor gjorde dere dette mot meg?
Følte dere dere bedre når dere gikk løs på en forsvarsløs liten jente som stod helt alene for seg selv og ikke hadde gjort noe galt ever.

Og som dere sa gang på gang på gang - det måtte være noe alvorlig gale med meg, nei det er det ikke
for det er dere som drev å mobbet meg som det er noe gale med, se dere selv i speilet.
Er dere stolte over dere selv og det dere gjorde mot meg?

Men anyways det var ikke før jeg begynte på VGS at ting begynte å gå bedre eller gjør det virkelig det for jeg går jo fortsatt alene, jeg har ikke en eneste venn her heller, men i det andre hjørnet så har jeg aldri blitt mobbet på VGS heller.
Ikke misforstå meg, jeg blir fortsatt mobbet og sett ned på den dag idag, men det er som oftest utenfor skolen og selv om det er sårende
så har jeg blitt utrolig mye sterkere og selvtilliten min er en smule bedre en den var før fordi jeg har en mamma og en pappa som alltid har vært der for meg og hjulpet meg gjennom den vonde tiden, jeg går til psykolog 2 ganger i uken og når det nå kommer til f.eks bleiene så har jeg fått litt mer bein i nesen at jeg tør å gi litt faen.
Jeg kler meg ikke lenger i store baggy klær for å skjule bleiene, jeg unngår ikke gymtimene på skolen, jeg lever livet akkurat sånn som jeg vil.
Jeg kler meg i akkurat det jeg vil og skulle det da hende at bleiene e litt synlig, vel so be it.
Gymtimene på skolen eller garderoben på trening når jeg skal skifte for å dusje og sånn, det går helt fint.
Det er fortsatt flaut det er det, men jeg har lært meg å akseptere det, blitt sterkere og flinkere til å gi litt faen for hvem er dere til å dømme meg?


#jegbrukerbleier #bleier #inkontinens #mobbing #samfunn #tabu #psykiskhelse

Liker

Kommentarer

Jomar
,
Hei! Du er bare nydelig Silje, at du har dine problemer gjør ingenting, og du er tøff som skriver om det her. Håper alt er bra med deg. Skriv gjerne om du vil. 😊
byelinpaulsen
byelinpaulsen,
Stå på Silje-Marie ❤️ Du er råtøff!!!!
nouw.com/byelinpaulsen
Andreas
,
Hei Silje Marie:) Jeg ser at det er en stund siden du skrev dette, og jeg håper det går bra med deg. Jeg synes du er utrolig tøff som forteller historien din og at du ikke lar deg hemme av å måtte bruke bleier. Du er ikke alene. Jeg har selv brukt bleier store deler av livet (og gjør det fortsatt) pga inkontinens. For meg har det vært viktigst at bleiene beskytter nok ved valg av type, ikke at de er tynnest mulig for å skjule de. Jeg er i 20-åra og er blitt trygg på meg selv, men når jeg var 17 var jeg ikke så tøff som deg!
IP: 2a01:4f9:4a:2730::2