RAW CHOCOLATE CAKE

För sex veckor sedan inledde jag ett litet test, en strejk kanske någon skulle kalla det. Testet var att lämna bort fredagschipsen och allt vad godis, kex, glass och kakor heter. Varför, kanske ni undrar? Tja, främst för att jag ville prova och se om det är något jag skulle sakna men även av den orsaken att stress lett till att jag ätit onödigt skräp utan att ens egentligen ha lust på det jag ätit. Det fick således bli ett abrupt stopp på det hela. Som jag tidigare skrivit så reagerar min kropp väldigt mycket på den mat jag äter, och när det är mycket i görningen funkar det inte med att inta sådant som ger snabbt energi men som sedan gör att jag lika snabbt blir riktigt trött. Nu är det inte som att jag har en otroligt strikt diet eller liknande, det handlar verkligen inte om det. Känner jag för att ta en efterrätt då jag är ut och äter, så gör jag det. Vem tusan skulle lämna creme brulé liksom? Livets efterrätt.

Summa summarium mår jag ju bättre, vilket inte är någon överraskning. Dessutom känns det som om jag har bättre kontroll på stressen, och inte tvärtom vilket gör allting mycket mer hanterbart. Tröttheten är inte lika påtaglig och kroppen känns "renare" på något vis. Det här har även väckt ett litet intresse för alternativa fredagssnacks och efterrätter. Gillar ju att laga mat och baka och igår provade jag mig på min första raw cake. Den var otroligt enkel att laga och gick hem både hos barn och vuxna. Receptet är inspirerat av Ida Warg .

R E C E P T

Botten:

- 3 dl nötter, jag hade pekan och cashew nötter

- 2msk kakao

- 10st dadlar

Kaksmet:

- 4st bananer

- 3st avocado

- 6msk kakao

- 6 msk smält kokosolja

- 2msk vaniljpulver

- 2 msk honung eller agavesirap

Gör så här:

Mixa nötterna, kakaon samt dadlarna till en jämn deg

Tryck ut degen i bottnen på en form och lägg den i frysen

Smält kokosoljan

Mixa avocado + banan och ha sedan i kakaon, kokosoljan, honungen samt vaniljpulvret till en jämn smet

Ta ut formen och häll över smeten

Ställ kakan i frysen

Toppa med t ex hallon, kokos, nötter och goijibär

  • 2 117 visningar

Gillar

Kommentarer

CorinneGronholm
CorinneGronholm,
Jag gillar också att byta ut en del av godis, chips etc. mot nyttigare alternativ så som raw cake och min favorit dadelbollar. Dock har jag ännu inte tagit mig till att byta bort allt haha, men en del iaf o känner att det räcker för mig 😊 Måste prova denna!
nouw.com/corinnegronholm
SiljeWerner
SiljeWerner,
Måtte med allt så är det väl bra 😊 Men det är just det att man ska klara av att hålla sig till måtta också 😋 Creme brule lämnar jag iaf inte om det finns på dessertmenyn 😃 haha..
nouw.com/siljewerner
CorinneGronholm
CorinneGronholm,
Haha nä det och typ chokladfondant, så jäkla gott 😄
nouw.com/corinnegronholm
castleofelin
castleofelin,
Ljuvlig färg på väskan, och kakan ser förstås också god ut!😍
nouw.com/castleofelin
SiljeWerner
SiljeWerner,
Älskar färgen! 😊 Kakan blev riktigt god faktiskt, speciellt dagen efter. Nu vill jag prova på fler raw kakaor 😊
nouw.com/siljewerner