Schizofreni - Desorganisert

Amanda har gitt meg noen ideer til hva jeg kan skrive om, siden jeg har hatt skikkelig skrivesperre. Leste innlegget hennes i går, og hun har riktig. Jeg er litt dårligere pga alt det som skjer. Men jeg skal fortsette å skrive litt om sykdommene mine og kunst.

Så tilbake til innleggets poeng... Som en følge av å ha schizofreni, så er jeg også desorganisert. Noen av disse tingene er egentlig ganske morsomt når jeg tenker på det i etterkant. Atferden min blir veldig rar for de fleste andre, men for meg er dette normalt.

- Jeg putter melk under kjøkkenbenken og jeg putter saks i kjøleskapet..

- Jeg kan lure på hvor jeg har puttet en pensel også finner jeg ut at jeg har holdt i den i 20 min mens jeg har leitet etter den.

- Jeg kan reise meg opp for å gjøre noe, så glemmer jeg hva det var og jeg setter meg ned igjen.

- Når jeg hører stemmene mine snakke mens jeg skal prøve å hold en samtale kan en av de ordene stemmene mine sier bli sagt i den setningen jeg prøver å si. Så det kan bli litt kaos når jeg skal prøve å holde en samtale.

-Jeg kan kle på meg jakke som er glo varmt på en 27 graders sommer. Eller jeg kan kle på meg en t-skjorte når det er -10 grader ute.

- jeg kan starte på en ting, så en annen ting, og enda en ting. Som for eksempel maleriene mine. Jeg blir jo aldri ferdig med en før jeg begynner på en annen.

- jeg kan introdusere meg selv for den samme personen mer en en gang som om det er den første gangen jeg har møtt dem.

- Jeg kan le når jeg ikke burde le.

- Jeg kan ha 9 faner oppe i nettleseren på PC'en for jeg bare hopper fram og tilbake. Jeg greier ikke fokusere på en eller 2.

- Jeg kan gråte for ingen grunn, eller bli sint for ingen grunn.

Jeg kan fortelle noen en ting flere gange fordi jeg ikke husker at jeg sa det den første gangen. Så blir jeg trist og lei meg fordi de blir irritert pga jeg sier det samme flere ganger.

- Jeg greier ikke skrive ned ting for å huske de, for da må jeg huske å skrive de ned i utgangspunktet.

- Jeg kan snakke med meg selv i hele samtaler.

- Jeg kan gå rundt i sirkler.

- Jeg kan legge sjokolademelk i kjøleskapet så glemme den der i en uke til den er dårlig så jeg må bare kaste den ut.

- Jeg kan glemme nødvendige ord i setninger når jeg snakker til folk og jeg gjør dem bare forvirret.

- Hvis noen ber meg holde opp en dør kan jeg ende med å lukke den selv om jeg faktisk hører hva dem sier så greier jeg ikke tenke så fort.

- Jeg kan se en ting midt i en samtale så glemme tankerekken min.


Liker

Kommentarer

Atle,
Det blir litt samme adferdsmønster som kona mi hun fikk Alzheimer med tidlig debut (under 65) Mange sykdommer i hjernen arter seg likt. Forstår godt den frustrasjonen du føler når du "våkner opp". Tror nok den jevne borger ikke forstår for det må oppleves for å kunne forstås. Jeg har jo hatt orkesterplass da så derfor forstår jeg.
atlelundhaug.no
siljeroos
siljeroos,
Ja dessverre. Synd det skal være sånn.
nouw.com/siljeroos
Emma Engström,
Gud vad det här är ett spännande ämne alltså!! Tycker verkligen om att läsa om sånt här så gärna mer <3
nouw.com/emmaengstrom
siljeroos
siljeroos,
Så bra! Takk 😊
nouw.com/siljeroos