Det var rett før jeg satt meg ned sammen med endene og stakk nebbet under vingen i dag, men da jeg nærmet meg så stakk de, og det er ikke like fint alene.

Duskregnet laver ned, eller, det føles som det kommer fra alle kanter, og gjør det meste fuktig og klamt. Nå har de lovet oss bedre vær i løpet av dagen, satser på at det stemmer for jeg har virkelig sett frem til en helg med strålende sol og lange fjellturer.

Sønnen min har vært syk denne uken, og da han skulle ta på skoene sine i dag var alle sammen blitt for små. All hvilen har åpenbart gitt kroppen en gylden anledning til å pøse på med noen centimeter til, så i dag må vi ut på shopping.

Nå står husarbeid, frokost og jogging på menyen, ble en hviledag på meg i går, hadde en lei migrene som aldri helt ga seg tross medisiner. I dag er jeg bedre så da er det ingen bønn, oppdaget at ene veggen på badet var helt nedstøvet, men fikk ikke vasket mer enn halve før jeg måtte følge guttungen til skolen, så føler den står og roper på meg. Vaaaaaask meeeeeeg. 🙄 (Sønnen min lo forresten godt da jeg instinktivt sa unnskyld til en skuff jeg lukket litt for hardt i dag tidlig. Av og til tar tendensen jeg har til besjeling litt av. Hehe. )

Ønsker alle en strålende fredag!🍂☕


Liker

Kommentarer

Jeg er idealist og sosialist og alle -ister man kan tenke seg som er opptatt av jorden og menneskene og fremtiden vår, men jeg er også realist. Jeg er klar over at vi har den økonomien vi har, selv om den i mine øyne ikke er den beste, og jeg er ikke for kollaps og revolusjon som middel...så jeg ber ikke folk om å slutte bruke penger. Med det systemet vi har, er vi dønn avhengige av at folk bruker lønnen og trygden sin på varer og tjenester, det er slik vi holder økonomien gående og velferdssystemet oppe. Det betyr ikke at jeg heier på overforbruk, sløsing og bruk og kast-mentalitet, snarere tvert i mot, jeg har lenge vært ihuga tilhenger av bevisst forbruk.

Vi er markedet, og tilbud styres av etterspørsel, så om vi blir engasjerte og våkne forbrukere, som velger å bruke pengene våre på produkter som er så gunstige for miljøet som mulig, samt er dyrket/produsert/foredlet på måter som er i tråd med menneskerettighetene, så vil det påvirke både hva vi ser mer av i butikkene, og hvilke avtrykk våre egne valg får både lokalt og globalt.

Jeg har lav inntekt og må tenke på hvordan jeg bruker pengene, men like fullt forsøker å velge varer som er i tråd med verdiene mine. Hittil har det vært litt vanskelig, for hvordan kan vi egentlig VITE i hvilken grad det vi kjøper er miljøvennlig ? Mat har vært merket med "Økologisk" en stund, men jeg har hatt litt issues med avokadoer sendt fra andre siden av jorden med fly...merket som økologisk. Hvor miljøvennlig er det egentlig?

Nå kommer det en ny merking i butikkene, som viser hva slags karbonavtrykk og bærekraft  varer og produkter har. Jeg vet mange fnyser av dette, og vil bare ha alt billigst mulig, men for oss som tenker på naturen og de som skal leve på jorden etter vi er borte, er dette et skritt i riktig retning. Og jeg er glad for det!

https://www.nrk.no/norge/snart-kan-du-enkelt-velge-maten-som-gir-lavest-utslipp-1.14691388

Jeg har undret meg over greia med å spare mest mulig penger om man har mye å rutte med, hvorfor ikke bruke litt mer penger til å støtte gode tiltak? Støtte opp om om produsenter og leverandører som ikke bare bryr seg om kortsiktig profitt, men også i hvilken grad bedriftene deres bygger opp om eller bryter ned naturen vår? Vi snakker mye om at vi ikke kan gjøre så mye en og en, men er det ett sted vi virkelig kan skape endringer, så er det ved å bli klar over hvilken makt som ligger i penger...våre penger. Bare se på utvalget av økologisk og vegetarmat i dag, det er ikke mange årene siden det ble vitset med...at de som kjøpte sånt var livsfjerne tullinger. Men så endret holdningene seg, og det er i dag ikke bare normalt men faktisk en oppadgående trend, og markedet speiler dette.

Jeg håper du vil bruke pengene dine på måter som viser at du bryr deg, slik at vi kan vise de som selger oss varer at vi vet. At de må skjerpe seg for å få solgt varene sine, spekulasjon, utnytting og rovdrift av naturen skal ikke lenger lønne seg.  Ingen kan tvinge deg, men jeg håper du blir med og drar lasset i riktig retning,  sammen er vi sterke, og jeg nekter gi opp håpet før det ikke er mer å gå på.

Det er ikke hva du mener som betyr noe, det er hva du gjør 💚


Liker

Kommentarer

Etter en natt med migrene som aldri helt ga seg, er kroppen trett og gåen i dag, selv om kvalmen og de verste smertene endelig har gitt slipp. Migrene er ikke "bare" hodepine, det går ut over hele kroppen, og enkelte symtpomer kan sitte i lenge etter anfallet er over. Det er bare å legge lista rett på gulvet og ikke forvente all verden av meg selv i dag. Sønnen min har vært våken siden litt over tre i natt av en kjip hoste, den har heldigvis gitt seg, men vi er to trøttinger her i dag.

Det er sol ute, så en liten og rolig tur blir det nok, skulle vært på biblioteket en tur, har lest ut bøkene jeg lånte sist, trenger påfyll. Jeg har fått dilla på bøkene til Margaret Atwood, samt jeg venter på en bok jeg gleder meg noe hinsides til å lese, nemlig Født til å løpe av Christopher McDougall. Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg fikk lesegleden inn med morsmelka, kan ikke forestille meg et liv uten bøker.

Jeg veldig lyst å lage suppe i dag, enten en rød linsesuppe eller den spicy gulrotsuppen jeg laget for ikke så lenge siden. Det er godt med noe varmt og nærende når det er kaldere ute, og suppe er uventet mettende.

Ønsker alle en strålende høstdag🌞🍁🍂

Liker

Kommentarer