Ting jeg skulle ønske jeg visste om graviditet !

Halsbrann. Ja dette kan virkelig være ille! Jeg viste at det var vanlig å få litt halsbrann siden hormonene i kroppen gjør at åpningen nederst i spiserøret blir litt slapperer og litt magesyre kan komme opp i halsen på grunn av det. Jeg viste derrimot ikke hvor ille det kunne bli. På slutten var det så ille at jeg gikk å tygde tabeletter hele dagen og fortsatt hadde vondt.

Følelser. En ting er følelser som svinger opp og ned om man mister noe på gulvet osv de harr vi alle hørt om. En annen ting er følelsene som kommer når du ser reklamer på tv og begynner å gråte. Dette kan til tider være noe flaut om man ikke er alene!

Carvings. Selv om jeg ikke hadde mye av dette så fikk jeg kjenne på følelsen noen ganger. Den er grusom. Man får så lyst på noe og man blir helt desperat! Har man ikke denne tingen hjemme må man ut å kjøpe det. Jeg fikk lyst på salte sild en gang og vi kunne ikke finne det i butikken. Kroppen min ble helt rar og det ga seg ikke før Thomas kom hjem med det et par dager etterpå!

Tanker. Alle tanker blir forsterket og man tenker mye på hvordan det kommer til å bli når den lille kommer. Tankene går mye i fødsel, bareltid og før fødselen.

Drømmer. Jeg skulle gjerne vist hvor mye rart man kan drømme når man er gravid. Jeg hadde noen helt forferdelige drømmer mot slutten. En natt drømte jeg at vennene mine var forvandlet til snakkende meloner og en annen natt drømte jeg at Thomas var utro med en veninne av meg og bare sa "Hvem bryr seg?" da jeg tok dem på fersken. Verste er at når man da våkner så er kroppen så full av hormoner at man faktisk blir småsur på den stakkars kjæresten som ikke har gjort noe galt!
<

Morgenkvalme. Denne kommer snikende til alle døgnets tider. Jeg forstår ikke hvorfor det kalles morgenkvalme. Jeg kunne våkne midt på natten fordi jeg var så kvalm! Den aller verste morgenkvalmen må være den som man ikke spyr av. Ja, da går man kvelm HELE dagen..

Matlyst. Denne er ikke særlig stor de første mnd om man er mye kvalm. Det kan fort gå i chips, hamburger og brus for og i det hele tatt få i seg noe. NB! Dette kan også komme i retur....

Luktesansen. Vell, denne forsterkes og det noe helt sykt. Dette kan være noe utfordrende om man er var for lukter i perioden man blir fort kvalm. Prøv å gå forbi en såpebutikk samtidig som du er småkvalm. Da fr du kjenne på den følelsen jeg snakker om. Deilig.

Kondisjonen. Denne daler i det man blir gravid. Pulsen blir natulig høyere når man har et annet menneske som også deler kroppen med deg. Dette gir utslag på trappegåing og shopping til tider. Mot slutten vil man helst ikke se en trapp! Ei heller en oppoverbakke.
Tid. Denne står vesentlig stille og samtidig raser forbi! Vær forberett på at fødselen plutselig er i gang og du tenker at du nettopp fant ut at du var gravid!

Innkjøp. Vell, jeg trodde ikke det var så mye man trengte til en liten klump på ca 4 kg. Der tok jeg skremmende feil. Man trenger MASSE og ihvertfall om det er første barnet og man starter på 0. Begynn å kjøp ting litt og litt slik at man slipper å kjøpe alt på en gang. Det kan fort bli dyrt.

Spenningen. Det er såå spennende å gå gravid. Er det gutt eller jente? En baby eller tvillinger? Det å kjenne sparkene fra den lille i magen samtidig som man ikke helt innser hvor stort dette er, en rar følelse.. Et lite menneske vokser inni kroppen din og skal komme ut som en del av deg og din kjære! Dette er så spennende og fantastisk!
Alle disse punktene er kanskje logiske, men jeg har tenkt så mye på dette i ettertid. Neste graviditet kommer nok til å bli noe anderledes siden jeg nå vet litt hva det går i. Samtidig kommer det nok til å være totalt anderledes. Det å skape et nytt liv er en gave og det gir deg noe du aldri kan få for penger. Verdens nydeliste baby som er bare din!

Tenkte å skrive et slikt innlegg om fødsel og et om tiden etter fødsel. Noen som er interessert i å lese det? håper dere likte dette innlegget <>


#nyfødt #gravid #graviditet #graviditetshormoner #mamma #mammablogg #mammalivet #barn

Liker

Kommentarer

  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat