Til deg som lar hunden stå utenfor butikken...


Jeg har mange ganger lurt på hva de som setter hunden sin utenfor butikken bundet til en stolpe tenker når de går fra den. De aller, aller fleste hunder som jeg ser står alene utenfor en butikk, med masse biler som kjører forbi, barn og voksne som går ut og inn, er redde. Noen av disse menneskene går kanskje også bort til hunden som står der fastbundet og ikke har mulighet til å komme seg bort om den vill. I aller værste tilfelle kan denne hunden bite et barn eller voksen. Det er ikke hunden sin feil.

Jeg kjenner jeg blir sint og lei meg når jeg ser hunder stå alene om de er redde. De er tydelig stresset og står som regel å tripper eller bjeffer med halen mellom beina. Det er ikke greit. Jeg har aldri forstått hvorfor man skal ha med hunden om man skal i butikken. En ting er at de da får seg en tur, men jeg ville faktisk heller gått den turen etter handleturen eller før. Hunden blir kanskje stående alene i minst 10 minutter og det er lenge med så mange inntrykk som kommer utenfor en butikk.
Det ble også påpekt i en kommentar at hunder har en annen psykologi enn oss mennesker. Dette er jo helt sant og vi tenker nok mer følelser enn det en hund gjør. Men det endrer ikke det at om en hund er redd så er den redd. Eller at det kan skje ting som vi ikke kan hindre om vi ikke er der.

- Bilde lånt fra denne artikkelen -

Det var også en artikkel om dette temaet i VG i 2015. Den kan dere lese HER og det er også omtalt HER og flere andre plasser på nett. Der står det at det er straffbart å la en hund stå alene utenfor butikk eller lekeplass på grunn av situasjoner som kan oppstå i mellomtiden. Det er kanskje ikke alle som vet om denne bestemmelsen, men nå vet i hvert fall du som leser dette om den!
- Fine Kaisa vår <3>

Jeg skriver dette for jeg synes virkelig synd på de hundene. Jeg synes ikke at en hund har noe å gjøre utenfor en butikk. Tidligst denne uken så jeg en hund som sto alene og bjeffet og pep i over 20 minutter før eierene kom ut igjen. Det skjærer i hjertet og det er ikke ok. Så vær så snill og tenk dere nøye om før dere velger å la hunden stå igjen ute. Er det virkelig så viktig at hunden er med til butikken, eller kan du gå en liten tur med den etter handleturen? Dette er ikke bare for hunden sin del, men også på grunn av uheldige situasjoner som vi ikke kan styre. Hunden kan være snill som solen og kan også være vant med å stå utenfor butikken, men du kan ikke styre om det kommer noen og tar hunden din eller er stygg med den.


Dere kan også følge oss på <>
Snapchat: siljehelens
Facebook
Instagram#mammablogg #mamma #blogg #mammalivet #familie #familieogbarn #momscollective #foto #photo #hund #kjæledyr #dyr

  • Blogg

Liker

Kommentarer

  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat