Redd for å gi babyen brød!

Jeg er litt hysterisk på at Nora Helen skal sette ting i halsen. Jeg er veldig på vakt når hun skal spise brød og andre biter som ikke blir most like lett i munnen. Brød liker jeg spesielt lite, siden mye ofte legger seg i ganen på henne og blir til en stor deigklump. Derfor sjekker jeg alltid med fingeren når jeg gir en ny bit med brød. Om hun spiser selv så sjekker jeg med jevne mellomrom og sitter og følger med. Man skal aldri la en baby som spiser være uten oppsyn! Kveling kan skje og de kan sette en del ting i halsen i starten.

Nå har jeg i minnet at lillebroren min satte noe fast i halsen. Mamma og mormor måtte holde han opp ned og dunke hardt i ryggen for å i det hele få ut biten. Det var ganske ekkelt. Selv om det er maaange år siden så sitter det igjen i meg.
<

Jeg har heldigvis blitt ganske mye flinkere på å gi biter nå. Hun spiser mye mer selv og hun er blitt ganske flink til å tygge uten å legge alt opp i ganen sin. I går hadde vi pizza og hun fikk sin egen tilpasset henne som hun satt å spiste på, samt at jeg ga henne litt. Det gikk helt supert og hun håndterer klumper og biter kjempebra! Hun blir faktisk sur til tider om vi skal mate henne med skje! Vaflene som jeg la ut tidligere elsker hun og sitter å koser seg med dem som bare det. Herlig at denne frykten har gått noe over og at Nora Helen nå spiser mye mer selv.

Hvordan synes du det er å gi barnet mat som de skal spise selv? Hva pleier du å gi? Kom gjerne med noen tips til andre ting som er lette for en baby å spise selv!

#mammablogg #mamma #blogg #hverdag #barnemat #barn #baby #frykt

Liker

Kommentarer

  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat