Redd for å gi babyen brød!

Jeg er litt hysterisk på at Nora Helen skal sette ting i halsen. Jeg er veldig på vakt når hun skal spise brød og andre biter som ikke blir most like lett i munnen. Brød liker jeg spesielt lite, siden mye ofte legger seg i ganen på henne og blir til en stor deigklump. Derfor sjekker jeg alltid med fingeren når jeg gir en ny bit med brød. Om hun spiser selv så sjekker jeg med jevne mellomrom og sitter og følger med. Man skal aldri la en baby som spiser være uten oppsyn! Kveling kan skje og de kan sette en del ting i halsen i starten.

Nå har jeg i minnet at lillebroren min satte noe fast i halsen. Mamma og mormor måtte holde han opp ned og dunke hardt i ryggen for å i det hele få ut biten. Det var ganske ekkelt. Selv om det er maaange år siden så sitter det igjen i meg.

Jeg er derfor ikke så flink til å gi brød. Jeg drøyer det ofte noen dager mellom hver gang, men tingen er jo den at hun ikke blir noe flinkere til å spise brød da. Så nå må jeg bare skjerpe meg. Jeg må begynne med flere måltid som inneholder brød og andre ting som er biter. I dag har hun fått brød, banan og agurk som var i biter og hun spiser det godt. Hun elsker å spise selv så hun må nesten få lov til å gjøre det enda mer!

Hvordan synes du det er å gi barnet mat som de skal spise selv? Hva pleier du å gi? Kom gjerne med noen tips til andre ting som er lette for en baby å spise selv!

Liker

Kommentarer

Strikkemamma
Strikkemamma,
Syns brød er kjempe skummelt selv, men her tar jeg å væter brødskiva i vann før jeg tar på pålegg slik at det ikke er tørt 😊 hjelper veldig på her i gården med at det er enklere å tygge og mindre som settes i halsen 😊
nouw.com/strikkemamma
Siljeheelens
Siljeheelens,
Ah det var smart! 😊 tenkte også om det var mulig å lage arme riddere for da blir de jo også ganske myke! Bare uten sukker og kanel 😊
nouw.com/siljeheelens
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat