HUSK VANN TIL STORE OG SMÅ I VARMEN!!

God kveld alle sammen.
Andre som synes det er fryktelig varmt ute nå? Gradstokken viser 30 grader på dagtid og svetten renner om man beynner å gjøre ting i den steikende sola! Man skal jo ikke klage, men når man lengter tilbake til Spania, aircondition og sydlige strender for det var kjøligere der, så vet man at det er varmt!

Alle vet jo at væske er et must i sommervarmen og at det kan være farlig og ikke drikke nok når det er så varmt. MEN det mange glemmer er at man MÅ få i seg vann og ikke bare brus, alkohol, kaffe o.l! Om man ikke får i seg nok vann kan man risikere å bli dehydrert. Selv om man tror man får i seg nok væske i form av brus o.l vil kroppen trenge vann. Dehydrering kan være ufarlig om man får i seg vann når man kjenner at man er tørst, og det vil i de fleste tilfeller gå bra, men det kan gå galt. Det kan faktisk gå så langt at sykebil må tilkalles og innleggelse på sykehus i noen dager kan bli en realitet. Så klart kan det gå enda mer galt, men det er i de verste tilfellene.

Det er skummelt med dehydrering. Man kan tro at man får i seg nok væske men kan alikevell bli dehydrert om man ikke er flink nok til å få i seg vann. Jeg var ikke klar over at man måtte få i seg en del vann i løpet av en dag for ikke å bli dehydrert. Selv trodde jeg at det holdt med brus, te eller kaffe. Det var ikke før på mandag at jeg virkelig forsto hvor viktig det er at man drikker vann. En i familien ble nemlig kraftig dehydrert og situasjonen ble alvorlig. Heldigvis var det noen som oppdaget at personen ikke var helt seg selv og ringte en lege som sendte en ambulanse. Personen er i god behold nå og ligger inne på sykehuset og får væske intravenøst. Det skumle er at denne personen er flink til å drikke og var heller ikke klar over at man må få i seg vann og ikke bare brus!

Så, poenget er da at dere må huske å drikke nok vann nå mens det er så varmt og ellers! Når dere kjenner at dere er tørste så er dere allerede litt dehydrerte og da er det beste alternativet vann. Typiske tegn på dehydrering er slapphet, svimmelhet, kvalme, hodepine og krampe i muskler. Følg godt med på de rundt deg og ikke nøl med å drikke vann!

Lik gjerne og del videre for å minne folk om det!

Liker

Kommentarer

  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat